Ryzen 7 5700X sistemde Windows 11'i görmüyor

Muratcool

Hectopat
RAM
32gb 2666
SSD veya HDD modeli
Crucial p5 pro
Ekran kartı
3060ti
Anakart
Asus x570p
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700x
Sürekli Intel islemcilerde olan Windows 11 SSD'yi görmüyor sorununu, AMD Ryzen 7 5700X ile yaşıyorum. Ubuntu olan bilgisayara Windows 11 yüklemek istedim ve SSD'yi görmüyor. Nasıl bir yol izleyebilirim?
ASUS X570 Plus.
SSD ise Crucial P5 Plus 4.0
Çözüm olarak Rapid fire Intel yüklüyorum olmuyor.

Hocam boot ekranında görüyor musunuz?
Bağlantıdan aldığınız dosya ile kurulum ekranında (Windows 11 yükleme sırasında)"sürücü ekle" veya "sürücü yükle" gibi bir seçenek görürseniz, SSD'nizin sürücüsünü manuel olarak yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Sürekli Intel islemcilerde olan Windows 11 SSD'yi görmüyor sorununu, AMD Ryzen 7 5700X ile yaşıyorum. Ubuntu olan bilgisayara Windows 11 yüklemek istedim ve SSD'yi görmüyor. Nasıl bir yol izleyebilirim?
ASUS X570 Plus.
SSD ise Crucial P5 Plus 4.0
Çözüm olarak Rapid fire Intel yüklüyorum olmuyor.

Hocam Ubuntu yüklü ve Windows yüklemek istiyorsanız diski görmemesi normal. Sebebi şu Ubuntu Windows'tan çok daha farklı bir disk sistemi kullanıyor. Ubuntu yüklü USB'den bilgisayarınızı başlatın ve Ubuntu'yu kurarken diski yapılandırma kısmında "başka bir şey" gibi bir seçenek çıkıyor. Oradan diskinizi silin ve bilgisayarı kapatın. Sonrasında ise Windows kurulum medyasından kurulumunuzu yapın. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Hocam boot ekranında görüyor musunuz?
Bağlantıdan aldığınız dosya ile kurulum ekranında (Windows 11 yükleme sırasında)"sürücü ekle" veya "sürücü yükle" gibi bir seçenek görürseniz, SSD'nizin sürücüsünü manuel olarak yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Hocam arkadaş benim dediğim sbebten dolayı yükleyemiyor. Önceden Ubuntu yüklü olduğu için ve Ubuntu farklı bir disk sistemi kullandığı için diski görmüyor.

Kazak1 in dediğini legacy olanı ve diğerini de yaptım düzelmedi. Hala sorun devam ediyor. Muhammet beyin dediğini yapmaya çalışacağım.
Windows 11 in bir güncellemesine sinirlenip ubuntuya geçmiştim. Çocuk şimdi öldürüyor beni valorant oynayamadigi için bana kalsa mail ve ofis trafiğim için daha işlevsel. Yedeklerimi alıp yeniden kurmaya çalışayım ext ve NTFS çakışması mı diyorsunuz?

Kazak1'in dediğini legacy olanı ve diğerini de yaptım düzelmedi. Hala sorun devam ediyor. Muhammet beyin dediğini yapmaya çalışacağım.
Windows 11'in bir güncellemesine sinirlenip Ubuntu'ya geçmiştim. Çocuk şimdi öldürüyor beni Valorant oynayamadigi için bana kalsa mail ve ofis trafiğim için daha işlevsel. Yedeklerimi alıp yeniden kurmaya çalışayım ext ve NTFS çakışması mı diyorsunuz?

Evet hocam. Linux'un disk formatı olan ext sistemi Windows tarafından desteklemiyor. Eğer diski silip Windows'tan boot ettiğinizde gene algılamazsa (ki algilmaması gibi bir ihtimal yok ammavelakin ben gene söyleyeyim) CMD ile Windows kurma yöntemini deneyebilirsiniz. Eğer CMD ile Windows kurma yöntemini bilmiyorsanız ve sorun çözülmezse size uzun uzun anlatabilirim ya buradan ya da Discord üzerinden yardımcı olabileceğim başka bir konu var mıdır?

Biri açıklarsa çok sevinirim. Saatlerce Windows 11 kurmaya çalıştım durdum. Sanki tpm desteğim yokmuş gibi sürücü istedi, nwme SSD yi görmedi. Windows 10 lisansım vardı istemeye istemeye onu kurdum. Beni Windows 11 e geçirdi. Kurdurmuyor ama taşıtıyor. Çocuğa da kızdım zaten. Ya son USB yi gpt kurdum yada CMD üzerinden format c: yaptım ondan düzeldi ama dediğiniz gibi exti fat 16 fat32 NTFS bile yaptım gparted üzerinden görmedi Allah görmedi.
Windows 10 üzerinden baktığımda tpm yerinde idi. Recep Baltas in da dediği gibi Windows sunduğu ISO yu adam etmeli. Ventoy üzerinden Windows 10 u kurdum.
Laptop un lisansı ve bu masaüstünün lisansı üzerimde duruyor. Windows 11 lisansım olmasına rağmen kurdurmadi. İki lisansa rağmen bunu yaşadım.
Kiyaslayacak olursam Windows 10 lanet ötesi, eskiden ubuntuya güncelleme gelirdi çökerdi şimdi de koskoca Microsoft beceremiyor...

Biri açıklarsa çok sevinirim. Saatlerce Windows 11 kurmaya çalıştım durdum. Sanki TPM desteğim yokmuş gibi sürücü istedi, NVMe SSD'yi görmedi. Windows 10 lisansım vardı istemeye istemeye onu kurdum. Beni Windows 11'e geçirdi. Kurdurmuyor ama taşıtıyor. Çocuğa da kızdım zaten. Ya son USB'yi GPT kurdum ya da CMD üzerinden format C: Yaptım ondan düzeldi ama dediğiniz gibi exti fat 16 FAT32 NTFS bile yaptım Gparted üzerinden görmedi Allah görmedi.
Windows 10 üzerinden baktığımda TPM yerinde idi. Recep Baltaş in da dediği gibi Windows sunduğu ISO'yu adam etmeli. Ventoy üzerinden Windows 10'u kurdum.
Laptop un lisansı ve bu masaüstünün lisansı üzerimde duruyor. Windows 11 lisansım olmasına rağmen kurdurmadi. İki lisansa rağmen bunu yaşadım.
Kiyaslayacak olursam Windows 10 lanet ötesi, eskiden Ubuntu'ya güncelleme gelirdi çökerdi şimdi de koskoca Microsoft beceremiyor...

Hocam SSD görmeme sorunu bizim laptopa da olmuştu yeni aldığımızda direk excalibura götürdük yaptılar sizde aldığınız yere gidin yaptırın bizde de sürücü istiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı