Ryzen 7 5800X ve RTX3070 sisteme 600W PSU yeter mi?

Hüseyin.klnç

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
39
Tekrar kablolama zahmetine girmeyip halihazirdaki sistemime 5800X ve 3070 takip kullanmak istiyorum ve sistemimdeki PSU modeli bu:

Xigmatek EN40711 600W X-Power X-Calibre 600 80Plus Power Supply​

Sitenin hesapladigina gore maksimum cekecegi Watt degeri bu maksimum yapacagim şey oyun oynamak olacak herhangi bir performans kaybi yasatir mi bu PSU bana? Eger oyleyse minimum butcede beni ne kurtarir? Hesaplama sitesi bile 500W PSU oneriyor bana da bir garip geldi.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot (75).png
    Screenshot (75).png
    64 KB · Görüntüleme: 216
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir Corsair RM değil.
İç yapı olarak üst seviye bir ürün Performance GD(Chieftec Polaris). Corsair RM ile iç yapı olarak kıyaslanacak olursa daha iyi. Tek eksiği sleeve bearing fan kullanıyor olması olan bir üründen bahsediyoruz.
 
O bütçelerde Core Reactor ve GF1 varken RM serisinin yüzüne bakılmaz.

Onlar kötü demedim, fakat RM serisi için çekiliş yapsam birbirinize girersiniz burada birbirimizi kandırmayalım. En üst sınıf bir PSU.
İç yapı olarak üst seviye bir ürün Performance GD(Chieftec Polaris). Corsair RM ile iç yapı olarak kıyaslanacak olursa daha iyi. Tek eksiği sleeve bearing fan kullanıyor olması olan bir üründen bahsediyoruz.

Performance GD'nin orjinali olan model bile kapasitörlerinin ucuz olmasından dolayı eleştiriliyor, onun daha ucuz hali olan, incelemeleri bulunmayan bir PSU'dan bahsediyoruz burada.

İç yapı benzer olsa bile başkalarının, başka bir model üzerinden yaptığı incelemeye dayanarak konuşuluyor.
 
Performance GD şu anda fiyatı yüzünden çok tercih edilesi bir güç kaynağı değil ve Corsair RM serisi ile karşılaştırmak saçma.

Fiyatı ile çok cazip olduğundan aldım zamanında. Şu an satıldığı fiyata mantıklı bulmuyorum. Kötü ürün yoktur kötü fiyat vardır. RM serisine gelirsek o seviyelere çıkarıp abartan ben değilim bu kıyaslamayı yapanlar düşünsün.
 
Şu an için konuşmuyorum zaten.

Yani Teknobiyotik'in söylediği gibi "ömürlük" bir PSU olsa bir zahmet iki yıldan uzun garanti koyar üzerine sağda solda %100 japon kapasitör diye hava atarlardı diye düşünüyorum. Bir yerlerde fiyattan kırdıkları belli. Şimdi ürün popüler olunca fiyatını şişirmeye başladılar. Hoş kapasitörlerin ölmesi dert değil PSU hortlatmak imkansız değil fakat gümleyip beraberinde parça götürsün istemem 4-5 yıl sonra.

Ben performance gd için 600 TL'ye yakın bir fiyat ödedim. Şimdi 800 TL'yi görüyorum, 200 TL daha verir rm 750 alır 10 yıl garanti ve Full modüler PSU ile yoluma bakarım diyorum. 800 TL'yi vermişken 200-300 daha verip rm ya da XPG Core Reactor gibi ürünlere bakmak koymaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı