Ryzen 9 5900X sistem alınır mı?

@MerdoJR şimdi anladım. Peki bu bütçe bu parçaları alacak kadar iyiyse DDR5 tabanlı bir sistem yapmayı düşündünüz mü?

Kasa, güç kaynağı, ekran kartı, diskler vs. aynı kalır. Sadece işlemci, anakart, RAM değişirsiniz.

Parça olarak ise;

İşlemci: Ryzen 5 7600X.
Anakart: B650 sınıfı bir anakart.
RAM: DDR5 RAM.

Yani bu üçlüyle bir sistem kurabilirseniz geleceğe dönük daha güzel olur diye düşünüyorum. Hangi siteden alışveriş yaptığınızı bilmediğim için fiyatlarla ilgili bir şey diyemiyorum.

Hocam sockel AM4 ve AM5 ne demek anlamadığım için soruyorum.

@MerdoJR AMD tarafında soket değişikliğine gidildi 6 yıl aradan sonra. 2017'den beri AM4 soket destekli işlemciler varken şimdi ve bundan sonraki işlemcilerde AM5 soket desteği olacak. Eğer siz AM5 soket destekli alt yapı oluşturursanız belki bundan 3-4 sene sonra çıkacak işlemciyi bile kullanabileceksiniz anakartınızla. Bu yüzden bütçe varsa ve komple yeni bir sistem oluşturulacaksa AM5 tabanlı sistem olsun diyorum.

Tabii RAM'leri de DDR5 almanız gerekiyor. Bu da yeni yeni çıkmaya başladı.

Hocam sockel AM4 ve AM5 ne demek anlamadığım için soruyorum.

AM4 soket eski AMD4 işlemciler için olan anakartlarda ki soket. AMD yeni nesil olan AM5'e geçti yeni nesil AM5 işlemciler, AM5 soketli anakarta takılıyor. Bunlara geçmeniz daha iyi. Örneğin 7600X.

@MerdoJR AMD tarafında soket değişikliğine gidildi 6 yıl aradan sonra. 2017'den beri AM4 soket destekli işlemciler varken şimdi ve bundan sonraki işlemcilerde AM5 soket desteği olacak. Eğer siz AM5 soket destekli altyapı oluşturursanız belki bundan 3-4 sene sonra çıkacak işlemciyi bile kullanabileceksiniz anakartınızla. Bu yüzden bütçe varsa ve komple yeni bir sistem oluşturulacaksa AM5 tabanlı sistem olsun diyorum.

Tabii RAM'leri de DDR5 almanız gerekiyor. Bu da yeni yeni çıkmaya başladı.

Ekran kartını sockel am 5 seçtim B650
İşlemciyi belki Ryzen 9 seçerim belki 7
Ekran kartını daha bilmiyorum 😄

AM4 soket eski AMD4 işlemciler için olan anakartlarda ki soket. AMD yeni nesil olan AM5'e geçti yeni nesil AM5 işlemciler, AM5 soketli anakarta takılıyor. Bunlara geçmeniz daha iyi. Örneğin 7600X.
Anakartı sockel am5 seçtim hocam zaten

@MerdoJR bir de buraya yurt dışı piyasasını bilen biri lazım. 😅

Vallahi ekran kartlarının fiyatı 1000 € falan ama bu manli 800 € 2.el falanda değil ekran kartını soğutmam için ne almak gerekiyor.

@MerdoJR
Merhaba dostum. MANLİ gayet kaliteli bir markadır, Asya pazarında bilindik ancak Avrupa tarafında pek bilindik sayılmaz.
Özellikle 4000 serisinde hem tasarımı hem de soğutma performansı çok iyi hale getirildi, sanırım 4070 Ti Gallardo'dan söz ediyorsun ve o en tepe modeller arasında.

Ayrıca 5900X yerine 7600 bakamaz mısın? Belki daha ucuza gelebilir, yanına da B650 serisinden güzel bir anakart alırsan tadından yenmez.

Ha eğer hazır sistemse ve seçeneklerde saydıklarım yoksa 5900X'de gayet iş görür. Hatta ve hatta çoklu çekirdek ile işin yoksa 5800x3D falan varsa onu ekleyebilirsin.

Ek olarak görselini attığın kasa berbat, önü mesh durmuyor. Kalitesiz bile olsa mesh tercih et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı