Ryzen mi Intel mi?

Intel alın.Çünkü testlerde de görüceksiniz ki Ryzen Intel chipsetlere göre daha düşük performans veriyor.Intel alıcaksanız 8.nesil'den aşağı almayın.Söylemeden geçmeyim Intel AMD'den daha sık soket değiştirir.
Benim anakart 8. Nesil ile uyumlu değil diye biliyorum doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim anakart 8. Nesil ile uyumlu değil diye biliyorum doğru mu?
Doğru.

7.Nesil gereksiz pahalı olduğu için yeni anakart ile yeni bir sistem toplanmalı. 1500TL bütçe iyi.
R5 2600 ve A320M-E veya H310M-A ile i3-8100 alınmalı. RAM'ler de değişecek. Bu güzel mesela.
Yani anakart + işlemci + RAM üçlüsü alacaksın eski üçlüyü satacaksın (y) GPU için RX570 bakılabilir.

Kaçıncı konuymuş bu arkadaş:) Fiyatına ve kullanım alanına göre değişir artık bu kaçıncı sorulmasıdır:)
Commodore 64 diyorum ben de hadi bakalım:)

Edit: Intel kullanıyorum mutluyum ve memnunum:)

Bu sene tanıtılacak Ryzen işlemciler nete düşen bu tablodaki gibi olacaksa 1 dakika düşünmeden 3800x alırım i9 9900k fiyatına.
215deaf670485017de88acf1a9c2761d.jpg

Anakartınız 7. nesile kadar o da BIOS güncellemesiyle ancak destek verebiliyor. Şuanki ekran kartınızı besleyebilen bir işlemciye zaten sahipsiniz ama illa yeni işlemci istiyorum derseniz de bence 2019'un ilk çeyreğinde 7nm Ryzen işlemciler çıkacak. Hali hazırda zaten Intel'den fiyat/performans olarak önde olan Ryzen ailesi çok daha güçlü ve muhtemelen aynı fiyatlarda işlemciler sunacak. Bekleyebilirseniz bekleyin derim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı