Ryzen vs İntel

Hangi testte geri kaldı Ryzen? Oyun testlerinde geçti, render testlerinde geçti, veri sıkıştırma testlerinde geçti. Siz hangi testlerden bahsediyorsunuz?
Ben şeyi merak ettim. Her şey güzel neden tek çekirdek performansı geride i7 7700K ya göre? Eyvallah eski fx serisine göre muazzam ilerleme var ama daha iyisi olabilir miydi? Mesela R5 serisinde oyun odaklı işlemciler olacağını düşünüyorum. R5 serisinde tek çekirdek performansını arttırmaya yönelik bir şeyler yaparlar mı ?

Ne fanboylugundan bahsediyosun? Diyorum ki oynadigim oyunlar tek çekirdek performansına bakıyor ondan dolayı 7700k tercih edeceğim. Forumun yüzde kaçı render yapıyor handbrake kullanıyor bana oyun performansını göster etkinliğinde gösterdiğin handbrake bilmemne testinin bana bir faydası yok. Ben demiyorum intel daha iyi. Tamam AMD genel olarak daha iyi ama benim ihtiyacım oyun oyunda hangisi iyiyse onu tercih ederim. Ayrıca ilerde oyunlarin çok çekirdek gereksiniminden dolayı ryzen daha uzun ömürlü olur diyede belirtmişim. Amd her zaman daha kullanıcı dostu daha sempatik bir marka bende nVidia - intel ikilisinden daha çok seviyorum. Render yapsam profesyonel iş yapsam ryzen alırım oynadigim oyun 8'i bırak maksimum 4 çekirdek destekliyor kullanmadığım bir uygulamada daha yüksek performans veriyor diye onu mu alayım?

1800X modeliyle değil 1700 modeliyle kıyaslama yapacaksın, 7700K fiyat olarak bu modele yakınsa tercihini o yönde kullanabilirsin, absürt kıyaslamalar yapma. 1700 ile 7700K aynı fiyat aralığında işlemci kas gücü olarak 1700 daha güçlü. Tek çekirdekte İ7 7700K daha iyi. Bu işlemciyi alacaksan Z serisi bir Anakarta ve soğutucuya da ihtiyacın var, bunlar da ek masraf umarım biliyorsundur. Fiyatı sana uygun olacaksa İ7 7700K alabilirsin bu senin kararın.

Bence arkadaşa kızmaya gerek yok o kadar farklı kaynakta o kadar bilgi var ki birinde GTX 1070 ve 6900K 112 fps alıyor aynı sistem farklı biri 130 küsür fps aliyor. Bu art niyetlilikten mi yoksa optimizasyon vs. sorunlardan mi kaynaklanıyor göreceğiz. 7700k veya R7 1700 alacağım fakat bir türlü karar veremedim ortada net herkesin sudur dedigi ortak birşey yok.

1800X nerden çıktı ben onu anlamadım. Zaten R7 1700 veya 7700K alacağımı söyledim. Yurtdışından alacağım icin aralarında fark 5 euro soğutucuda elimde mevcut.

Bende mesajında onu belirttim, 1800X ile karşılaştırmalar mevcut ama R7 1700 biraz arka planda kalmış gibi. Biraz daha bekleyip karar vericem zaten şuan daha X370 B350 anakartlar tam yayılmadı burda sadece Asus Crosshair mevcut oda bütçemi aşıyor.

Beyler, baktığım çoğu sitede AMD hep 5 - 10 FPS gerisinde kalmış 6900, 6700K ve 700K'nın.

Bunun nedeni nedir?

Bu arada, yarı fiyata 10 FPS'yi takacak değilim, sadece hep geçiyo geçiyo dediler. Acaba ''gaming'' de durum başka mı?

Veya Ryzen, RX 480 gibi, güncellemelerle falan, sonradan mı parlar? :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı