Ryzen vs İntel

1800X ve 1700X ekstrem işlemciler aynı 6900K-6800K modeli gibi. Anlatamadığımız nokta şu 6900K-6800K modelleri de tek çekirdek ve oyun performansı olarak İ7 7700K modelinin gerisinde ama saf işlemci gücü olarak 6900K-6800K-1800X-1700X çok daha üst seviye güçlü işlemciler. Ryzen tepe modellerini İ7 7700K ille karşılaştırmak çok yanlış.

1800X ve 1700X ekstrem işlemciler aynı 6900K-6800K modeli gibi. Anlatamadığımız nokta şu 6900K-6800K modelleri de tek çekirdek ve oyun performansı olarak İ7 7700K modelinin gerisinde ama saf işlemci gücü olarak 6900K-6800K-1800X-1700X çok daha üst seviye güçlü işlemciler. Ryzen tepe modellerini İ7 7700K ille karşılaştırmak çok yanlış.

Demek ki intel bu konuda, doğru olanı yapıyormuş. Yani X99 sistemi ayrı, kaby lake sistem ayrı olduğu için, hiç kimse karıştırmıyordu elma ile armutu, ama şu anda çok ciddi karıştırılmış. :)

Hız aşırtma kabiliyeti zaten düşük olan Ryzen içerisinde R7 1700 daha da düşük olabilir. İyi parti olanlar 1700x hız aşırtma kabiliyeti düşük olacaklar 1700 olacak diye okuyorduk haberlerde hep. 1700'ün stok soğutucu artısı da var B350'yi zorlamadan geçinebilirsiniz, mantıklı.

Çoklu çekirdeğin yanında tek çekirdek performansında iyi olması lazım. Çünkü tek çekirdek performansı çok kıymetlidir oyunlarda. :) AMD bunu düzeltmiş durumda, bu Ryzen işlemcilerle birlikte. Aynı zamanda çoklu çekirdekte de üstün. Kısacası uzun vadeli dengeli bir işlemci çıkarmışlar.

Ryzen mimarili bütün modeller de tek çekirdek performansı yeterli düzeyde olacak, bundan emin olabilirsin. İ7 7700K alacağım diyorsun Skylake nereden çıktı, şimdi almak istediğin işlemci hangisi?
İ7 7700k da skylake tabanlı anakartta çalışmıyor mu ? Biraz anlayışlı olun da arkadaş her şeyi biz mi söyleyeceğiz? Biraz tahmin biraz aklınızı kullanın lütfen ya lütfen..

@Mehmet Ali Kaba Şaka mısın sen? Ciddi olamazsın, ben bunu bilmiyorum yani? İ7 7700K Skylake tabanlı Anakartta çalışır BİOS güncellemesiyle, bunu aksini iddaa eden kim? Konu nereden buraya geldi? Bana akıl verecek kapasite de değilsin.
Almak istediğin Skylake işlemci nedir? Sonra bu modelden İ7 7700K gibi işlemciye geçilir mi diye bakarız.

Son düzenleme:
İntel iyi demek bile burdaki AMD fanboylarına ağır geliyor herhalde. Hem fanboyluk yapın sonrada millet görüşünü söyleyince fanboylukla itham edin. Yoksa burda da mı görüşünü belirtmek yasak. Ben anlamak istiyorum ancak AMD yi gereksiz şişirmeye gerek yok. Oyun için dediğiniz AMD 1700 daha İNTEL 7600K ile başedemiyor. Ve 7600K daha ucuz. Çoklu çekirdek hikayelerini oyunculara sunmayın 10 sene sonra çoklu çekirdek olacakmış falanmış filanmış... Şimdi sistem toplayanlar için oyuncular için AMD boş. İNTEL alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel Core i5 7600K Soket 1151 3.8GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

AMD Ryzen 7 1700 Soket AM4 + Wraith Soğutucu 3.0GHz - 3.7GHz 20MB 65W İşlemci

Bir fanboy yaklaşıyor efendim.

Bu mesaj gereksiz mesaj ben gereksiz mesat attım diye 1 hafta ban yedim mesaj silindi. Ama bunu 10 kişi beğeniyor. Site AMD ile anlaşmış galiba.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı