Ryzen'ın yeni işlemcileri

259935

Hectopat
Biliyorsunuz ki 26 Mayıs günü AMD Ryzen'ın yeni 3000 serisini ve R9 serilerini tanıttı. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? AMD Intel'i Athlon dönemindeki gibi tekrar ezip geçebilir mi? Veyahut zorlayabilir mi?

amd_475.jpg
AMD-ryzen-3000-cinebench.png
AMD-Ryzen-3000-series-1000x267.jpg

Ezdiği söylenemez ama geçtiğini veriler söylüyor gördüğün gibi. 1 yıllık hüküm sürer, sonrasında İntel tekrardan alır liderliği gibime geliyor. Detaylı testleri beklemek lazım.
AMD Tekli çekirdek performansında bile geçebiliyor. Fiyat farkı da oldukça fazla. İntel indirime gitmezse (büyük oranda) AMD, İntel'i geçecektir diye düşünüyorum.
Umarım AMD ülkemize özel fiyat belirler. Ben de Ryzen 7 3700x almayı düşünüyorum.
Fiyat farkını maalesef anakartlar çıkarıyor. En ucuz x570 anakartının 2.000 TL olması bekleniyor. Bir yerden alırken, bir yerden vermiş olacağız. Bende 3800x almayı düşünüyordum. Anakart fiyatları çok uçuk olursa düşündürür.

i7 9700K hız aşırtma potansiyeli ile rahat geçer diye tahmin ediyorum ama tabikide bu i7 9700K'nın iyi bir işlemci olduğunu göstermiyor.
Hız aşırtma zar zor yapılıyor 9700K için. 4.9 Ghz'de bile stabil tutmak güç. AMD'nin 4.5 Ghz hali İntel'in 5 Ghz'sine eşit oluyor zaten, yeni kullandıkları teknoloji ile. Geçemez yani kısacası. Aynı durum 9900K içinde geçerli. İntel bu eli kaybetti, seneye daha çok çalışmaları lazım.
İntel in AMD ye karşı en büyük artılarından biri olan tekli çekirdek oranı düşmeye başladığına göre AMD biraz zorlayacaktır İntel i.
Oranı düşmedi direk olarak AMD geçti, yaptığı sunumlara göre. Fakat detaylı testleri görmeden net birşey söylemek doğru olmaz.

Hız aşırtma zar zor yapılıyor 9700K için. 4.9 Ghz'de bile stabil tutmak güç. AMD'nin 4.5 Ghz hali İntel'in 5 Ghz'sine eşit oluyor zaten, yeni kullandıkları teknoloji ile. Geçemez yani kısacası. Aynı durum 9900K içinde geçerli. İntel bu eli kaybetti, seneye daha çok çalışmaları lazım.

Oranı düşmedi direk olarak AMD geçti, yaptığı sunumlara göre. Fakat detaylı testleri görmeden net birşey söylemek doğru olmaz.
Diğer alt segment işlemcileri düşünerek bir yorum yaptım sunumdaki oranları farkettim dostum mesela R5 3600 gibi işlemcilerin tekli çekirdek performansı gibi.

Bunu ciddi mi söylüyorsunuz? 9700K Overclock konusunda Ryzenlerden çok daha iyi.
Umarım bu tablo doğrudur, pek güvenemiyorum. İşlemciler piyasaya çıktıktan sonra belli olur. OC'lu işlemcilerle stok işlemcileri kıyaslamışlardır muhtemelen. Genelde AMD böyle yapıyor.

Bunu ciddi mi söylüyorsunuz ? 9700K Overclock konusunda Ryzenlerden çok daha iyi.
Umarım bu tablo doğrudur, pek güvenemiyorum. İşlemciler piyasaya çıktıktan sonra belli olur. OC'lu işlemcilerle stok işlemcileri kıyaslamışlardır muhtemelen. Genelde AMD böyle yapıyor.
İki tarafta stok ve boostlu olarak test edilmiş. 9700K'yı ben 5 Ghz yapabileni görmedim daha. 4.8 yapanlar öpüp başına koyuyor :) Arkadaşlarımda dahil. OC işi biraz şans işidir ve chip kalitesine bağlı. OC konusunda tabii ki İntel Ryzen'lerden daha iyi. 3. Nesil Ryzen'lere OC yapılmayacak deniyor zaten, tam emin değilim o konu hakkında. Zaten kendi sunumlarına güvenmek hiç doğru olmaz. Kullanıcı ve başkalarının testleri gerçekleri gün yüzüne çıkarır. Pazarlama taktiği açısından sunumlarda sallamak kolay :)

Biliyorsunuz ki 26 Mayıs günü AMD Ryzen'ın yeni 3000 serisini ve R9 serilerini tanıttı. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? AMD Intel'i Athlon dönemindeki gibi tekrar ezip geçebilir mi? Veyahut zorlayabilir mi?

Eki Görüntüle 398930Eki Görüntüle 398931Eki Görüntüle 398932
Ayrıca 3000 serisi islemciler icin ram control cekirdeği eklendi. 5000mhz frekanslı ramlerle rahat uyum sağlayacak. Mavi ekran sorunları otomatikman çözülmüş olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı