S10Lite vs Note10 Lite

skyblue89

Kilopat
Daha fazla  
Selamun Aleyküm.
Elimde J72016 var artık iyice aptallaştı telefon ve şarjı az gidiyor bataryayı yenisiyle değiştidiğim halde.

Soruma gelecek olursam S10Lite ve NoTE10LITE birbirine yakın fiyat bandında bulunuyor birinde snappdragon işlemci diğerinde Samsung'un kendi işlemcisi exynos işlemci var benim J72016'da da exynos işlemci var aklıma şu geldi acaba sadece exynos işlemcilerdemi uzun kullanım sonrası performans düşmesi oluyor mesela ben kendi kullandığım telefonun şarjı ilk zamanlar çok güzeldi 1 günü dolu dolu çıkarıyordum şu an ise oyun oynamadığım halde bile bataryayı günde 2 kez şarj ediyorum bataryayı değiştirdiğim halde böyle taktığım batarya deji batarya acaba bu exynos işlemci performans düşüklüğü yanında fazlamı pil çekiyor uzun kullanım sonrası snappdragonda aynı sorun olur mu bilmiyorum bilen varsa yazabilir mi acaba?
Bir de bu telefonların fiyatlarını iyi bilen birisi yazabilir mi acaba beklesemmi yoksa alsammı bilemedim fiyat düşerse 1 ay 2 ay içinde beklemeye razıyım ama tecrübeli bir arkadaş işini iyi biliyorsa fiyatlar hakkında hakkaniyetli bir öngürüde bulunabiliyorsa telefon fiyatları düşer mi çıkar mı onu da söyleyiversin sonuçta 4500 civarı para şu anda fiyat düşerse 4 bine almak var bir de çıkarsa 5 bine almak var ne kadar ucuza alırsam o kadar iyi olur bu herkes için böyledir.

Selamun Aleyküm.
Elimde J72016 var artık iyice aptallaştı telefon ve şarjı az gidiyor bataryayı yenisiyle değiştidiğim halde.

Soruma gelecek olursam S10Lite ve NoTE10LITE birbirine yakın fiyat bandında bulunuyor birinde snappdragon işlemci diğerinde Samsung'un kendi işlemcisi exynos işlemci var benim J72016'da da exynos işlemci var aklıma şu geldi acaba sadece exynos işlemcilerdemi uzun kullanım sonrası performans düşmesi oluyor mesela ben kendi kullandığım telefonun şarjı ilk zamanlar çok güzeldi 1 günü dolu dolu çıkarıyordum şu an ise oyun oynamadığım halde bile bataryayı günde 2 kez şarj ediyorum bataryayı değiştirdiğim halde böyle taktığım batarya deji batarya acaba bu exynos işlemci performans düşüklüğü yanında fazlamı pil çekiyor uzun kullanım sonrası snappdragonda aynı sorun olur mu bilmiyorum bilen varsa yazabilir mi acaba?
Bir de bu telefonların fiyatlarını iyi bilen birisi yazabilir mi acaba beklesemmi yoksa alsammı bilemedim fiyat düşerse 1 ay 2 ay içinde beklemeye razıyım ama tecrübeli bir arkadaş işini iyi biliyorsa fiyatlar hakkında hakkaniyetli bir öngürüde bulunabiliyorsa telefon fiyatları düşer mi çıkar mı onu da söyleyiversin sonuçta 4500 civarı para şu anda fiyat düşerse 4 bine almak var bir de çıkarsa 5 bine almak var ne kadar ucuza alırsam o kadar iyi olur bu herkes için böyledir.

Exynos işlemciler batarya konusunda biraz sıkıntılılar ama aralarında dağlar kadar fark yok. %10, taş çatlasın %15 batarya farkı var Snapdragon ve Exynos işlemciler karşılaştırıldığında. Performansa önem veriyorsanız S10 Lite, Kamerası iyi olan, kalemi olan, kulaklık girişi olan bir telefon istiyorsanız Note 10 Lite. Performans olarak aralarında büyük fark var. Eğer performansa önem veriyorsanız ve kulaklık girişi, kamerası iyi olmasa ve kalem olmasa da olur diyorsanız S10 Lite daha iyi bir tercih. Kalemi olsun, kulaklık girişi olsun, kamerası güzel olsun, kalemi olsun diyorsanız Note 10 Lite. Note 10 Lite yerine Huawei Nova 5T önerebilirim.

Exynos işlemci var aklıma şu geldi acaba sadece Exynos işlemcilerde mi uzun kullanım sonrası performans düşmesi oluyor mesela ben kendi kullandığım telefonun şarjı ilk zamanlar çok güzeldi 1 günü dolu dolu çıkarıyordum şu an ise oyun oynamadığım halde bile bataryayı günde 2 kez şarj ediyorum bataryayı değiştirdiğim halde böyle taktığım batarya deji batarya acaba bu Exynos işlemci performans düşüklüğü yanında fazlamı pil çekiyor uzun kullanım sonrası Snapdragonda aynı sorun olur mu bilmiyorum bilen varsa yazabilir mi acaba?
Batarya sorunu yaşamanın sebebi Exynos değil, bataryanın kendisidir. Uzun kullanımda sorun çıkardığı falan yok.

İki modele gelirsek CPU tek çekirdek performansında, arka kamera olarak Note 10 Lite daha iyi. GPU ve ön kamera olarak ise S10 Lite daha iyi.

Note 10 Lite modelindeki Exynos 9810 modeli SD 845 modelinin rakibidir, SD 855 modelinin değil. Bu yüzden batarya olarak nesil farkından dolayı SD 855 az şarj tükettiği için batarya olarak S10 Lite bir adım önde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı