Çözüldü S20+ çok mu büyük?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Termal verimliliği daha iyi olabilirdi, bu yine de sorun oluşturmaz. Zaten daha önce demiştim SD 865 modeline göre yük altında daha çabuk güç düşüşü yaşıyor.
Cevabımı aldım hocam. Yük altında 50%'ye varan güç düşüşü yaşanıyormuş.
 
@Cruslan Güç verimliliği kötü bir işlemci maalesef. Isınma ne seviyelerde senin cihazda?
45 dereceden sonra 50%'ye varan frenleme yapıyor. 3D Mark skorları yarı yarıya düşüyor. PUBG'de özel config ile Ultra HD + 90 FPS açık iken 90 FPS sabit alabilirken ısınmaya başladıktan sonra 40 FPS'lere kadar düşüyor.
 
@Cruslan Amiral gemisi bir modele yakışmayacak bir model. Performans takıntısı olan yani oyun oynayan Exynos 990 modeline yanaşmamalı. Diğer türlü normal kullanımda iş görür. S20 alan kamera ve ekranı için alıyor cihazı.
 
@Cruslan Amiral gemisi bir modele yakışmayacak bir model. Performans takıntısı olan yani oyun oynayan Exynos 990 modeline yanaşmamalı. Diğer türlü normal kullanımda iş görür. S20 alan kamera ve ekranı için alıyor cihazı.
Ben ısınma sorununu hurafe falan sanıyordum, insanlar çok abartıyor diye düşünmüştüm ancak doğru olduğunu anladım. Normal kullanımda normalin üstünde sıcaklıklar var. Pil performansı iyi gibi. 2K ekranla 60 Hz'de 10 saat, 1080p 120 Hz'de 6-8 saat arasında video izleyebiliyorum. Hotspot'u çok kullandığım için SOT sürelerim normale kıyasla çok düşük, evden çıkana kadar yorum yapamayacağım. Yapılan testlerde Exynos 990 ve SD 865 arasında aynı performansı sağlamak için iki kat güç çektiği gözlemlenmiş. Ancak Technopat'ın S20 Ultra incelemesinde bu kadar vahim bir durum olmadığını gördüm.
 
Ben ısınma sorununu hurafe falan sanıyordum, insanlar çok abartıyor diye düşünmüştüm ancak doğru olduğunu anladım. Normal kullanımda normalin üstünde sıcaklıklar var.
Abartıldığı kadar ısınmıyor ama serin de değil. SD 810 modeli kadar ısınmıyor. Note 8 Pro modelinde G90T ne kadar ısınıyorsa Exynos 990 modeli de o kadar ısınıyor. Uygulamalarda sıcaklıklara baktığında normal ve yük altında ne kadar gösteriyor?

Pil performansı iyi gibi.
Yonga seti SD 865 olsaydı bataryası çok daha iyi olurdu. Yine de cihazın bataryası 4500 ve 5000 MAH olduğu için(S20 Ultra ve S20 Plus) AMOLED ekran ve yüksek kapasiteli batarya yüzünden bataryası kötü değil. Diğer 5000-45000 boyutundaki telefonların batarya performansını sergilemiyor.
 
Uygulamalarda sıcaklıklara baktığında normal ve yük altında ne kadar gösteriyor?
Chrome'da iken pil sıcaklıkları 39 dereceye kadar bulabiliyor(oyun dışında işlemci sıcaklığı gözükmüyor). Video izlerken herhangi bir ısınma gözlemlemedim. Oyun sürecinden sonra cihazın soğuması çok uzun sürüyor. Yük altında işlemci sıcaklığı 45 derecenin üzerine çıkmıyor(kendi yazılımı ile baktım), frenliyor kendini.

Ek bilgi olarak cihazda throttling olayını kapatmanın bir yolunu bulmuşlar. Kendim denediğimde performans asla düşmüyor ancak sıcaklık 1 saatlik oyunun ardından cihazın işlemcisi 51 derece ısıya ulaştı...
 
@Cruslan, 45 derece yüksek bir değer değil. Abartıldığı kadar ısınmıyor, ancak performansı kötü bu şüphesiz, pil tüketimi de kötü. Telefondan memnun musun bari?
Emin değilim. Pandemi döneminde evde olduğum için oyun performansının bu kadar düşmesi biraz canımı sıktı. Pil performansı konusunda boşta tüketimi fazla, normal kullanımda ve oyun oynarken gayet iyi.

Ekran kalitesine söylenecek bir şey yok, 120 Hz çok iyi. Ekranda bending sorunu olduğunu tespit ettim, kullandığım programlardan mı yoksa ekranda mı bir sorun var anlayamadım. Ekran koruyucuyu(fabrikasyon ekran koruyucusu değil, sonradan takılmış.) ile alakalı olabileceğini düşündüm ancak sakar olduğum için çıkarmak konusunda tereddüt ettim.

Kamera konusunda gündüzleri çok iyi ancak karanlıkta gren temizleme performansı rakiplerine göre düşük. 10 kata kadar zoom yapılınca kalite farkı hissedilmiyor ancak 30 kat yapınca ciddi anlamda kalite kaybı gözlemlenebiliyor. Hiç video çekmediğim için performansını bilmiyorum ancak Snapdragon'lu sürüm daha iyi çekiyormuş diye duydum. Bu arada cihaz 2021 Mayıs'ta kamera yazılımına önemli güncelleme aldı. Resim kalitesinin çok daha iyileştiğini duydum.

Duygularımı karıştıran bir cihaz. Yüksek ve temiz hoparlör sesi veren, tasarımıyla cezbeden, ekran kalitesi ve yenileme kalitesiyle inanılmaz olan, pil olarak çok fazla üzmeyen, yazılımı ve geniş kişiselleştirme seçenekleriyle beğendiğim ancak işlemcisi nedeniyle yaşadığım sorunlar yüzünden tereddütte kaldığım bir cihaz. Keşke Türkiye'de IMEI kaydetme durumu olmasa da yurt dışından Snapdragon'lusunu getirtebilsem dediğim bir cihaz oldu.

Android 11'in üçüncü parti uygulamalara cihaz farketmeksizin Android'in Data ve OBB klasörlerine erişimini engellemesi ve Android 11 cihaz farketmeksizin içerisinde bulunan harici kontrolcü bağlarken yaşanan sıkıntılar ayrıca düşündürdü. Android 12 ile umarım kontrolcü sorunu düzeltilir.
 

Geri
Yukarı