Konu 1 aydan fazla geçmiş fakat başka arkadaşlar için yeni edindiğim tecrübemi paylaşmak istedim.
Iphone X cihazımın bataryası rahmetli olduğundan 2 gündür S20 FE kullanıyorum. İlk olarak ekrana gömülü ön kamerası berbat. Dokunmatiği kronik sorunlu. Pubg mobile'dan örnek vermek istiyorum. 4 parmak + always on Gyro oyuncusuyum ve 4 tuşa aynı anda bastığınızda (Ateş, dürbün, yürüme, sağ, sol eğilme yani peek) birinden biri işlemiyor. Multi touch'ı yokmuş gibi yani. Ayrıca no gyro yani parmakla hedef almaya çalışınca, aim ekranda kasarak ilerliyor gibi, bazı noktaları atlıyor, ince seçim yapılamıyor. Gyro oynamayanlar için zulüm. "Acaba bunlar normal mi, Iphone X tecrübemden kaynaklı mı oynanmayacakmış gibi geliyor?" diyerek, Iphone 7 plus'da denedim ve inanın 45FPS vermesine rağmen aim yağ gibi kayıyor, multi touch sorunsuz. Ekran küçük ama en azından rahat rahat oyun oynanabiliyor.
Boş zamanımda çok şu an ve ona rağmen oyuna adımımı atmıyorum bu telefonla ve atmam da.
Çünkü berbat bir oyun deneyimi sunuyor. Yürürken abuk subuk yerlere gidiyor kendiliğinden. Spray atarken yarıda kesiliyor, algılamıyor ateş tuşunu. "Hold" kullandığım dürbün kendi kendine kapanıyor. 240Hz dediği "touch screen response" inanın 20Hz çalışiyormuş gibi. Iphone X'e göre algısı aşırı yavaş. (Ki tek sorun algı gecikmesi olsa razı olurdum zaten.)
Daha zayıf işlemciye sahip Iphone X kadar akıcı değil oyun.
Antutu testine aldanmayın!