S21 FE vs S24 FE

elipors

Decapat
Dostlar S21 FE 2.gen 16 bin lira civarı S24 FE 256 GB 26 bin civarı sizce 10 bin lira üstüne koyup alınmaya değer mi? Şu anki nakit param S21FE'yi almaya yetiyor, altın olarak da yaklaşık 10 bin liramın yatırımda kalması mı daha iyi olur yoksa telefona gitmesi mi sizce ne yapmalıyım kafam karışık.

Dostlar S21 FE 2.gen 16 bin lira civarı S24 FE 256 GB 26 bin civarı sizce 10 bin lira üstüne koyup alınmaya değer mi? Şu anki nakit param S21FE'yi almaya yetiyor, altın olarak da yaklaşık 10 bin liramın yatırımda kalması mı daha iyi olur yoksa telefona gitmesi mi sizce ne yapmalıyım kafam karışık.
Fazlasiyla deger. Arada cidden ucurum var. Ama yatirimi bozmaya degermi bilemedim.

Aradaki farka değer, hem performans, kamera olarak bayağı fark var. Hem de güncelleme desteği olarak da çok daha uzun ömrü var s24 fe'nin. Altın zaten parayı anca TL enflasyonundan koruyor boz gitsin.

@elipors
Gerçek hikaye :
100 bin TL ye telefon alacak biri bundan vaz geçer ve 30 bin TL lik telefon alır.
Kalan 70 bin TL ye de hisse senedi. Şansına çok geçmeden hisse senedi 5 kat yükselir.
Kazancı ile ev alır. ( Muhtemelen en azından peşinatı karşılamıştır.) Elbette herkes bu kadar şanslı olmaz ancak;

S21 işinizi görüyor ise, lüx aramıyorsanız yeter. Android 15 güncellemesi alacak.
Ben şu anda android 10 kullanıyorum. Bir eksiklik hissettiğim yok.

S21 FE ısınma ve pil olarak sorunlu, güncelleme desteği sıkıntıda. Ek olarak S24 FE işlemciden tut bataryaya neredeyse her alanda 1,5 kat falan önde(işlemcide 2 kattan fazla fark ile önde) ancak yatırımınız bir kenarda dursa daha iyi olabilir. İşinizi görecekse ve sorunları sizi etkilemeyecekse S21 FE 2.nesil alın.

Ben de aynı soruyla konu açmıştım ve insanları dinlemeyerek S21 FE aldım.

Öncelikle S24 FE kağıt üzerinde işlemci gücü olarak 2 kat (Geekbench 6 testine göre), kamera olarak DxOMark testlerine göre %15 civarı (puanından bahsediyorum) daha iyi bir telefon. Yani S24 FEnin açık ara farkla daha iyi olduğu bir gerçek. S21 FE'nin de insanlar arasında yaygın olarak bilinen ısınma ve batarya problemleri var (ısınma konusuna katılmıyorum, en azından şu an yok ya da bana iyi bir telefon denk geldi).

Şahsi fikrim olarak bütçeni zorlamak istemiyorsan S21 FE alabilirsin, ama kesinlikle bataryası olması gerekenden kötü. Yoğun kullanan biriysen günde 2-3 kere şarj edebilirsin. Ama performans ve kamera olarak günümüzde üzeceğini sanmıyorum. Benim gibi bütçesini zorlamak istemeyen biriysen düşünebilirsin, o fiyata göre alınabilecek en iyi cihaz S21 FE, ama alabiliyorsan kesinlikle daha güncel S24 FE'yi almanı tavsiye ederim. Spesifik olarak cihazla ilgili bir sorun varsa onu da cevaplayabilirim.

Düzenleme: Snapdragon 888 çipsetli, 8 GB RAM'li, 128 GB depolamalı 2. Nesil sürümüne sahibim. Exynos hakkında bir fikrim yok ama bildiğim kadarıyla Exynos versiyonu daha verimsiz, daha çok ısınan bir model.

S21 FE kullanıcısıyım. Telefon çok fazla ısınıyor, pili 1 günü kurtarıyor. Bunlar hariç hiçbir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Birikimini sakla. Soruların olursa sorabilirsin.

S21 FE kullanıcısıyım. Telefon çok fazla ısınıyor, pili 1 günü kurtarıyor. Bunlar hariç hiçbir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Birikimini sakla. Soruların olursa sorabilirsin.
2. nesil değil mi? Ekran süreniz nedir?

Ağustos 2022 den beri Redmi Note 10S kullanıyorum. Bu cihazla günde ortalama 4-5 saat ekran sürem var. Pili beni kurtarıyor. Bundan kötü değildir herhalde.

Kamerasından memnun musunuz? Size göre avantaj ve dezavantajları neler? Bu telefonu gözüme kestirdim kaç aydır almayı düşünüyorum. Oyun oynayan birisi değilim fotoğraf ve sosyal medyada vakit geçireceğim tavsiye eder misiniz?

2. nesil değil mi? Ekran süreniz nedir?

Ağustos 2022 den beri Redmi Note 10S kullanıyorum. Bu cihazla günde ortalama 4-5 saat ekran sürem var. Pili beni kurtarıyor. Bundan kötü değildir herhalde.

Kamerasından memnun musunuz? Size göre avantaj ve dezavantajları neler? Bu telefonu gözüme kestirdim kaç aydır almayı düşünüyorum. Oyun oynayan birisi değilim fotoğraf ve sosyal medyada vakit geçireceğim tavsiye eder misiniz?
Kullandığım 2. nesil. Gününüzü kurtaracaktır. Arka kamerası gayet güzel, fazlasıyla yeterli. Ön kamera ortalama. Avantajları 120 Hz ekran akıyor resmen, Android 15 alması, falan diye saymaya gerek yok çünkü dezavantajları hariç kesinlikle her şeyi yeterli. Dezavantajları da dediğim gibi fazla ısınması ve pil bazen yetmeyebiliyor. Bende sizin gibi oyun oynayan birisi değilim sosyal medya ağırlıklı günlük 5 saat kullanıyorum. Bütçenizi aşamıyorsanız almanızı tavsiye ediyorum. Daha fazla sorun varsa sormaktan çekinme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı