S22 alınmalı mı?

Bataryası çok uzun süre gitmese de yanında ufak bir powerbank taşımak işini görecektir. Günde yaklaşık 4-5 saat gidiyor bataryası. Ekranı 120 Hz'de kullanıyorum ve güç tasarrufu kapalı şekilde. Telefon aldım bir de güç tasarrufunda kullanıp performansını mı azaltalım. Sonuna kadar kullanıyorum telefonu ve şarjı azalınca da powerbanke takıyorum. Telefon 25W süper hızlı şarjı desteklediğinden ötürü 25W verebilen bir powerbank alırsanız eğer yarım saatte telefonun şarjınun yarısından fazlası doluyor. Kendi kullandığım powerbank Xiaomi 10000 mAh Mi 3 Ultra Compact. İndirimlerde 300 TL civarı fiyatlara düşüyor. Yine 10000 mAh olan powerbanklar 200 TL altına bile düşebiliyor ama dediğim gibi hızlı şarj için böyle yüksek modeller almanızı öneririm (Hatta önerdiğim model boyut olarak da küçük ve taşınabilirliği kolay). Dışarıdayken powerbankle sadece tek sefer şarj etmem yetiyor. Manavgat gezimde bol bol fotoğraf ve video çekmiştim ve beni asla yarı yolda bırakmadı. Yani telefonu alacaksan kesinlikle bir powerbank taşıman gerekir diyebilirim.
 
Son düzenleme:
Bataryası çok uzun süre gitmese de yanında ufak bir powerbank taşımak işini görecektir. Günde yaklaşık 4-5 saat gidiyor bataryası. Ekranı 120 Hz'de kullanıyorum ve güç tasarrufu kapalı şekilde. Telefon aldım bir de güç tasarrufunda kullanıp performansını mı azaltalım. Sonuna kadar kullanıyorum telefonu ve şarjı azalınca da powerbanke takıyorum. Telefon 25W süper hızlı şarjı desteklediğinden ötürü 25W verebilen bir powerbank alırsanız eğer telefonun şarjı yarım saatte yarısından fazlası doluyor. Kendi kullandığım powerbank Xiaomi 10000 mAh Mi 3 Ultra Compact. İndirimlerde 300 TL civarı fiyatlara düşüyor. Yine 10000 mAh olan powerbanklar 200 TL altına bile düşebiliyor ama dediğim gibi hızlı şarj için böyle yüksek modeller almanızı öneririm (Hatta önerdiğim model boyut olarak da küçük ve taşınabilirliği kolay). Dışarıdayken powerbankle sadece tek sefer şarj etmem yetiyor. Manavgat gezimde bol bol fotoğraf ve video çekmiştim ve beni asla yarı yolda bırakmadı. Yani telefonu alacaksan kesinlikle bir powerbank taşıman gerekir diyebilirim.
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.
 
Batarya performansı kötü olmasının nedeni işlemciye yetecek bir batarya büyüklüğü olmaması. Performans konusunda iyi bir telefon. Yalnız arkadaşların dedikleri gibi bataryası 3700 mAh ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisine göre küçük kalıyor.
 
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.
Ayrıyeten telefonla fotoğraf ve video çekme deneyimi mükemmel. Zamanında bol bol iPhone ile karşılaştırıp almıştım ve benim gözümde galip çıkan S22'ydi. Ablamda iPhone 11 var ve onun performans ve fotoğraf anlamında çok üstünde. Telefon ilk zamanlarda oyun oynarken ısınıyordu (Hatta Brawl Stars'ta bile). O zamanlar ısındığından dolayı oyunları 120 Hz yerine 60 Hz'de oynamıştım. Telefonun kullanıcının kullanıma göre ayarlanması bir süre alıyor. Ondan sonra ne oyun olursa olsun 120 Hz'e alıyorum ve sıcaklık izleme yerinden sıcaklıklarını takip ediyorum hiçbir sıkıntı yok. Elde bile hissetmiyorsun. Oyun oynayan birisiysen telefonla gelen Game Launcher'e eklentiler indirerek oyun oynama deneyimi çok fazla özelleştirebilirsin.

Telefon teknoloji anlamında da gerçekten çok üst. Örnek verecek olursam M51 telefonun kamerası MP'si büyük bir kamera. Arkadaşım o telefondan çekip bana fotoğrafları attığında 20 MB üstü boyutta hatta 25 MB'e varan boyutta bile fotoğraf vardı. Bu telefonla 50 MP modunda bile ortalama 5 MB boyutunda fotoğraflar çekebiliyorsun ve kalitesi üçe katlar. Bunun dışında ilk baş bilmediğimden videoları stok ayarlarda çekiyordum ve 4K/8K gibi yüksek çözünürlükte olduğu için çok büyük boyutlu oluyordu. Telefonun kamera uygulamasında bulunan verimlilik ayarıyla videoları telefona farklı formatta kaydediyor ve yarı yarıya bir depolama kazancı elde ediyorsun. Normalde 11 GB olan bir video mesela 5 küsür GB olarak kaydedilmişti telefona (18 dakikalık 4K 60 FPS video boyutu 5.5 GB). Telefonda farklı formatta olduğundan televizyona veya bilgisayara aktarırken klasik mp4 formatına dönüştürüyor ve videonun farklı cihazlarda da bu şekilde desteklenmesini sağlıyor.
 
Son düzenleme:
Batarya performansı kötü olmasının nedeni işlemciye yetecek bir batarya büyüklüğü olmaması. Performans konusunda iyi bir telefon. Yalnız arkadaşların dedikleri gibi bataryası 3700 mAh ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisine göre küçük kalıyor.

Cihaz gerçekten çok güzel duruyor, bataryayı yazılım güncellemesiyle bir nebze de olsa halledildiğini duymuştum. Ne kadar doğru bilemem ama üstteki arkadaşın dediği gibi Powerbank ile kullanmak mantıklı.

Ayrıyeten telefonla fotoğraf ve video çekme deneyimi mükemmel. Zamanında bol bol iPhone ile karşılaştırıp almıştım ve benim gözümde galip çıkan S22'ydi. Ablamda iPhone 11 var ve onu performans ve fotoğraf anlamında çok üstünde. Telefon ilk zamanlarda oyun oynarken ısınıyordu (Hatta Brawl Stars'ta bile). O zamanlar ısındığından dolayı oyunları 120 Hz yerine 60 Hz'de oynamıştım. Telefonun kullanıcının kullanıma göre ayarlanması bir süre alıyor. Ondan sonra ne oyun olursa olsun 120 Hz'e alıyorum ve sıcaklık izleme yerinden sıcaklıklarını takip ediyorum hiçbir sıkıntı yok. Elde bile hissetmiyorsun. Oyun oynayan birisiysen telefonla gelen Game Launcher'e eklentiler indirerek oyun oynama deneyimi çok fazla özelleştirebilirsin.

Hocam size de zahmet veriyorum ama hala Instagram'a fotoğraf veya video atarken kalite bozuluyor mu?
 
Cihaz gerçekten çok güzel duruyor, bataryayı yazılım güncellemesiyle bir nebze de olsa halledildiğini duymuştum. Ne kadar doğru bilemem ama üstteki arkadaşın dediği gibi powerbank ile kullanmak mantıklı.

Hocam size de zahmet veriyorum ama hala Instagram'a fotoğraf veya video atarken kalite bozuluyor mu?

Usta batarya küçük yazılımlarsan şişip batarya elinde kalır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı