S23 mü iPhone 13 mü?

Bozuk olmayan herhangi bir telefona SIM kart takarsanız 20 yıl sonra da kullanabilirsiniz yani. SIM kart teknolojisi ya da frekans bantları komple değişmediyse. iPhone ya da Android bir telefon boş boş dururken kendi kendine bozulmaz sonuçta :)
Demek istediğim o değil.
İnstagram kullanabiliyorum, youtube kullanabiliyorum.

Hocam aklınızın iPhone'da olmaması lazım çünkü o aldığınız 13 modeli size gerçek bir iPhone deneyimini zaten yaşatmayacak. 13 Pro ve üzeri Pro modelleri olsa o zaman seçilebilirdi ama aynı fiyatlarda değiller maalesef. Her neyse sözün özü tartışmasız S23 diyorum. Düz 13 bugün bile çağın dışında bir telefon kalıyor hele uzun yıllar kullanacaksanız bir iki sene içinde hepten bomboş bir telefona dönecek. Bu arada iOS stabil android kasar diyen kişiler fanatik aldanmayın. iOS artık stabil falan değil. Eski iOS 10 ve öncesi olsa gerçekten öyleydi ama şu anda Android daha stabil çalışıyor premium segment cihazlarda.

Şu boş Android kasiyor laflarini birakmanin vakti gelmedi mi? Redmi Note 8 kullanip S serisini bir tutmayin artik. Eskiden de ornek vermeyi birakin. Suna ben de kabulum eski Android cihazlarin destegi hizlica kesildi ve yazilim konusunda iOS'a gore daha gerideydi. Ama size bir haberim var 2024 yilina girdik S7 ya da iPhone 6 zamaninda degiliz uzgunum. Samsung uzerinden gidecek olursak S10 sonrasinda guncelleme konusunda gelismeye basladilar. S10 3 yil guncelleme aldi ayni sekilde S20 serisi de. 3 yil yeterli degil bana gore ancak zaten 3 yili da astilar. S21 serisinden itibaren 4 yil OS guncelleme sozu verildi. S24 serisiyle ise 7 yila cikti. S serisi bir cihaz alirsaniz ve sonuna kadar doldursaniz bile tekleme yapmaz. S24 kullaniyorum ve arkadasim arabasinin videolarini benim cihazimla cekip duruyor. Test icin oyunlar da yuklemistim foruma atmak icin. Uzgunum Android kasiyor diyen tayfa tekleme falan olmadi. 2 yil sonra da olmayacak. Bu cihazların bir cani yok. Pil yapisi geregi bozulmalara ugrayabilir ancak yazilim ve donanim 2 yil sonra batmayacak. Kabul edin etmeyin bu boyle. iOS Android'e gore daha stabil evet bunu kimse reddetmiyor ancak eskisi kadar fark kalmadi. A serisi telefonlar bile 4 yil OS guncellemesi alacakken su muhabbetleri birakin. Ki Android guncelleme destegi kesilse bile uygulamalar hala calisabiliyor iOS icin sure daha kisitli destek kesildikten sonra. iPhone 6s guncelleme destegi konusunda iyi olabilir ancak eskiye gore iyi olabilir. Su anda guncelleme desteginden kimse Android sistemini vuramaz. Hatta guncelleme konusunda iOS'u gecti sayilir Samsung S serisi ve Pixel telefonlar. 7 yil stabil calisamaz orasi ayri konu ancak 5 yili rahat bir sekilde gorur. Bu arada Android nasil tekliyormus kulaktan kulaga yayilan bos seyleri birakip kanit atmaya ne dersiniz? S10 cihazinin performansi hala eskisi gibi. Nasil donuyormus onu da söyleyin bari.

Konu sahibi bence S23 almali ancak akli elmada kaldiysa bilemem. Muhtemelen S23 alsa bile 13 alsa miydim diye sorgulayacak o yuzden 13 almasi daha dogru olabilir. Ama donanim olarak S23 cok daha onde onu da bilerek almali.

iPhone ilk kez deneyimlemiş birisi olarak söyleyeyim her gün sarja takmak zorundasın pil konusunda ciddi problemleri var o kadar para döküyorsun boş. Hızı vs memnunum tabii ama şarj konusunda aynı şeyi söylemeyeceğim.

Estetik bir görüntü ve boyutu küçük seviyorsan 13 alabilirsin senin tercihine kalmış. Bir telefondan ne gibi işler yapacaksın ne özellikleri arıyorsun biraz da sende bitiyor iş, ben 2023 Ocak ayında iPhone 11 aldım.
iPhone 11 pili zaten berbat. 13'ten itibaren bu sorun çözülüyor.

Merhaba arkadaşlar. Telefon değiştirmeyi düşünüyorum. Bütçem 30 bin civarı. S23 ve iPhone 13 arasında kaldım.

Söyle ki iPhone hiç kullanmadığım için bir tık merakım var. Inceleme şansım oldu ve hoşuma gitti. Bu yüzden bütçeme göre en iyisi olan iPhone 13'ü almayı düşünüyordum.

Ama aklıma hem daha ucuz hem daha performanslı olan S23 geldi. Babamda da S23+ olduğu için telefonu biliyorum. Gayet rahat ve kullanışlı.

Normalde direkt S23 alırdım ama içimden de iPhone geçiyor. Bu yüzden arada kaldim. Sizce hangisini almalıyım?

- Ek olarak elimde Watch 4 classic de var. Bu da S23 almayı düşündüren nedenlerden biri.

Artık 2023 de 60 Hz ekran görünce gözüm ağrıyor S23 almanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı