S23 mü iPhone 13 mü?

Merhaba arkadaşlar. Telefon değiştirmeyi düşünüyorum. Bütçem 30 bin civarı. S23 ve iPhone 13 arasında kaldım.

Söyle ki iPhone hiç kullanmadığım için bir tık merakım var. Inceleme şansım oldu ve hoşuma gitti. Bu yüzden bütçeme göre en iyisi olan iPhone 13'ü almayı düşünüyordum.

Ama aklıma hem daha ucuz hem daha performanslı olan S23 geldi. Babamda da S23+ olduğu için telefonu biliyorum. Gayet rahat ve kullanışlı.

Normalde direkt S23 alırdım ama içimden de iPhone geçiyor. Bu yüzden arada kaldim. Sizce hangisini almalıyım?

- Ek olarak elimde Watch 4 classic de var. Bu da S23 almayı düşündüren nedenlerden biri.

Tabii ki S23. Şu Samsung keşke yazılımını da az geliştirse iPhone almak için hiçbir sebep kalmaz.

Geçen telefonum arkadaşımdaydı 1 günlüğüne.
O gün eski telefonum olan İphone 5S kullandım.
Bilmem kaç yıllık telefon ama hala aktif bir şekilde kullanılabiliyor.

Bozuk olmayan herhangi bir telefona SIM kart takarsanız 20 yıl sonra da kullanabilirsiniz yani. SIM kart teknolojisi ya da frekans bantları komple değişmediyse. iPhone ya da Android bir telefon boş boş dururken kendi kendine bozulmaz sonuçta :)

Telefoncu abiye aynı soruyu az önce sordum. Kendisi iPhone 13 almamı 3 yıl geçse bile performansinda bir değişiklik olmayacağını bunun örneğinin de iPhone 11 olduğunu söyledi. S23 alirsam yine bir sıkıntısının çıkabileceğini söyledi. İyice kafam karıştı. 😵‍💫

Telefoncu abiye aynı soruyu az önce sordum. Kendisi iPhone 13 almamı 3 yıl geçse bile performansinda bir değişiklik olmayacağını bunun örneğinin de iPhone 11 olduğunu söyledi. S23 alirsam yine bir sıkıntısının çıkabileceğini söyledi. İyice kafam karıştı.
Boş yapmış. Telefonların performansı zamanla düşmez. Telefonlar elektronik cihazlardır. İnsanlar gibi yorulmazlar.

Telefoncu abiye aynı soruyu az önce sordum. Kendisi iPhone 13 almamı 3 yıl geçse bile performansinda bir değişiklik olmayacağını bunun örneğinin de iPhone 11 olduğunu söyledi. S23 alirsam yine bir sıkıntısının çıkabileceğini söyledi. İyice kafam karıştı.

iPhone güncelleme desteğini daha erken kesiyor Android cihazlara göre. Biraz sallamış gibi geldi. S23 her konuda daha önde.

S23 ile kıyaslandığında üzer. Yine 3 5 yıl kullanırsın.

Hocam neye göre üzüyor? iOS işletim sisteminin kullanımı ve uygulama yazılımı çok daha iyi. 2015 yılında çıkan 6S bile akıcı ve kasma donma yok. Ayrıca telefonu sattığı zaman gayet iyi fiyata satar. iPhone sevmeyenlerin çoğu bile artık iPhone alıyor çünkü değer kaybetmiyor. Bende seviyorum s serisini ama iOS işletim sistemini seven birisi için bu sorunun cevabına iPhone 13 der. Her ne kadar S23'e göre 2 yıl geride olsa da kullananlar gayet iyi anlar neden daha iyi olduğunu.

Hocam neye göre üzüyor? iOS işletim sisteminin kullanımı ve uygulama yazılımı çok daha iyi. 2015 yılında çıkan 6S bile akıcı ve kasma donma yok. Ayrıca telefonu sattığı zaman gayet iyi fiyata satar. iPhone sevmeyenlerin çoğu bile artık iPhone alıyor çünkü değer kaybetmiyor. Bende seviyorum s serisini ama iOS işletim sistemini seven birisi için bu sorunun cevabına iPhone 13 der. Her ne kadar S23'e göre 2 yıl geride olsa da kullananlar gayet iyi anlar neden daha iyi olduğunu.
Neye göre üzüyor? S23'e göre yazmışım zaten.

Alakası yok. Benimki 5 yıl boyunca hiç donmadı. Telefona 500 tane uygulama yükler ve düzgün kullanmazsanız donar tabii.

Telefoncu abiye aynı soruyu az önce sordum. Kendisi iPhone 13 almamı 3 yıl geçse bile performansinda bir değişiklik olmayacağını bunun örneğinin de iPhone 11 olduğunu söyledi. S23 alirsam yine bir sıkıntısının çıkabileceğini söyledi. İyice kafam karıştı. 😵‍💫

Bende senin gibiydim iPhone mi alsam Samsung mu demiştim. Senin gibi iPhone almayı çok istedim nedense merak ettim tasarımı olsun hızı olsun o içindeki uygulamaların görüntü estetiği derken ne olacak alayım pişman olursam sonraki alacağım telefonum iPhone olmaz dedim. Birçok iPhone kullanıcısı mevcut istersen iPhone 13 kullanan kişiler var ise etrafında yorumlarını al araştır içine sinerse al. Seni anlıyorum Android almak istiyorsun ama aklın IPhone'da.

Neye göre üzüyor? S23'e göre yazmışım zaten.

(Bana kalırsa) - bir özelliği yok Android seversin s kullanırsın. iOS seversin iPhone kullanırsın. İşletim sistemi farklı olunca karşılaştırmanın mantığı pek yok. Zaten fiyatları aynı değil. iPhone seven ve mesela 15 Pro kullanan biri gidip te S24 Ultra aramaz.

Merhaba arkadaşlar. Telefon değiştirmeyi düşünüyorum. Bütçem 30 bin civarı. S23 ve iPhone 13 arasında kaldım.

Söyle ki iPhone hiç kullanmadığım için bir tık merakım var. Inceleme şansım oldu ve hoşuma gitti. Bu yüzden bütçeme göre en iyisi olan iPhone 13'ü almayı düşünüyordum.

Ama aklıma hem daha ucuz hem daha performanslı olan S23 geldi. Babamda da S23+ olduğu için telefonu biliyorum. Gayet rahat ve kullanışlı.

Normalde direkt S23 alırdım ama içimden de iPhone geçiyor. Bu yüzden arada kaldim. Sizce hangisini almalıyım?

- Ek olarak elimde Watch 4 classic de var. Bu da S23 almayı düşündüren nedenlerden biri.

Şu an iPhone 13 kullanan yakınım var gayet iyi güzel telefon ben olsam iPhone alırım bu zamana kadar Samsung gibi Android'leri tutardım ama bence iPhone uzun yıllar goturen bir telefon şimdiye kadar ne kadar Samsung telefon denediysem hepsinde 3 yılın ardından sadece uygulamadan çıkarken bile animasyon bugu oluyor (S22) yani iPhone optimizaysonu daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı