S23 Ultra vs iPhone 15

Bütçe
50.000
Nerede var dostum?
Sen sanırım Apple kullanıyorsun, biliyorsundur kaç kişi yaptı iOS güncellemesini? Kimi görsem 15 veya 16 sürümünde kalıyor stabil olmadığı için, yani iPhone alıyorsan artık yazılımsal stabilitesine bakarak alamazsın, artık Android daha stabil olabiliyor çoğu durumda.
Samsung, Android'i en iyi kullanan firmalardan birisi, Samsung'un yazılımı çok iyi, Xiaomi gibi firmalar beceremiyor yazılım işini bu sefer de tüm Android telefonlar kötüymüş gibi lanse ediliyor, Samsung'un çıkarttığı neredeyse tüm s serisi ve Note serisi telefonları döneminin en üst segment telefonları oldu.

Yazdiklarinizi gordugumden Android'i ne kadar cok sevdiginizi anliyorum ama hala stabilite olarak fark var.

Eskiden Apple fanboy derlerdi insanlara şu an Samsung fanları da aynı seviyeye gelmiş.

Size katilmiyorum, net bir sekilde yok. Ama su bir gercek cok ufak iOS daha ustun, yeni One UI surumu ile kapanacagini dusunuyorum.

Hocam Android eskiye göre çok geliştirdi kendini evet fakat hala benim aradığım stabillik yok forumda konu bile açmıştım hatta sizde yorum yaptınız sanırım ekositem değişikliği ile ilgili araştırmalarım sonucu Android'in iOS stabilliğine ve o ekosistem seviyesine ulaşması için daha yolu var.

Yazdiklarinizi gordugumden Android'i ne kadar cok sevdiginizi anliyorum ama hala stabilite olarak fark var.

Android işletim sisteminden çok hoşlanmıyorum sadece Samsung'un One UI sürümünü seviyorum, onun haricinde Samsung kendi donanımlarına uygun Tizen işletim sistemini telefonlara getirtse daha iyi olacağından eminim.
Ancak bu demek değil ki iOS stabilite anlamında Android'i geçiyor öyle bir şey yok, yenilik anlamında zaten söylememe gerek yok sanırım iOS tarafı direk kopyala yapıştır yaptığını lansmanlarda görmüşsünüzdür zaten, yeni çıkan iOS sürümleri kesinlikle stabil değil ve kimse tercih etmiyor.
S21 kullanıcısı olarak net şekilde söyleyebilirim ki yazılımı kesinlikle stabil, kasma donma yaşatmıyor 2021'de çıkan bir telefon öyle 2 sene sonra kasar donar muhabbeti yalan dolan, gibi A04 gibi kıytırık cihazlar alırsan evet 2 seneye kasma donma yapabilir, Apple, A04 tarzı cihazlar üretmediğinden çıkarttığı tüm cihazlar üst veya amiral gemisi segmenti oluyor, Android kullanan firmalar her telden telefon çıkarttığından dolayı biri stabil biri kararsız oluyor.

Nerede var dostum?
Sen sanırım Apple kullanıyorsun, biliyorsundur kaç kişi yaptı yeni iOS güncellemesini? Kimi görsem 15 veya 16 sürümünde kalıyor 17 veya 18 beta stabil olmadığı için kimse güncellemiyor, yani iPhone alıyorsan artık yazılımsal stabilitesine bakarak alamazsın, artık Android daha stabil olabiliyor çoğu durumda.
Samsung, Android'i en iyi kullanan firmalardan birisi, Samsung'un yazılımı çok iyi, Xiaomi gibi firmalar beceremiyor yazılım işini bu sefer de tüm Android telefonlar kötüymüş gibi lanse ediliyor, Samsung'un çıkarttığı neredeyse tüm s serisi ve Note serisi telefonları döneminin en üst segment telefonları oldu.

Android daha stabil çoğu durumda Samsung Note ve s serisi döneminin en üst segment telefonları oldu en F/P telefonları olmuş olmasın.

Android işletim sisteminden çok hoşlanmıyorum sadece Samsung'un One UI sürümünü seviyorum, onun haricinde Samsung kendi donanımlarına uygun Tizen işletim sistemini telefonlara getirtse daha iyi olacağından eminim.
Ancak bu demek değil ki iOS stabilite anlamında Android'i geçiyor öyle bir şey yok, yenilik anlamında zaten söylememe gerek yok sanırım iOS tarafı direk kopyala yapıştır yaptığını lansmanlarda görmüşsünüzdür zaten, yeni çıkan iOS sürümleri kesinlikle stabil değil ve kimse tercih etmiyor.
S21 kullanıcısı olarak net şekilde söyleyebilirim ki yazılımı kesinlikle stabil, kasma donma yaşatmıyor 2021'de çıkan bir telefon öyle 2 sene sonra kasar donar muhabbeti yalan dolan, gibi A04 gibi kıytırık cihazlar alırsan evet 2 seneye kasma donma yapabilir, Apple, A04 tarzı cihazlar üretmediğinden çıkarttığı tüm cihazlar üst veya amiral gemisi segmenti oluyor, Android kullanan firmalar her telden telefon çıkarttığından dolayı biri stabil biri kararsız oluyor.

Ya hocam çevremde Mac olsun iPad olsun Apple olsun kullanan hatrı sayılır bir kitle var ve hepsi son sürüm kullanıyor daha bir kere kasıyor donuyor diyeni görmedim. Kimse nasıl tercih etmiyor
Hocam gözünüzü seveyim nasıl kimse tercih etmiyor ya.

Eskiden Apple fanboy derlerdi insanlara şu an Samsung fanları da aynı seviyeye gelmiş.

Hocam Android eskiye göre çok geliştirdi kendini evet fakat hala benim aradığım stabillik yok forumda konu bile açmıştım hatta sizde yorum yaptınız sanırım ekositem değişikliği ile ilgili araştırmalarım sonucu Android'in iOS stabilliğine ve o ekosistem seviyesine ulaşması için daha yolu var.

Evet hocam katiliyorum, ekosistem konusunda da bence hala kendini gelistirmesi lazim ama artik aralarinda ciddi fark kalmadi bence. Hatta son zamanlarda Samsung'un ilerleyisi bana cok hizli geliyor. Stabillik konusunda da dedigim gibi bende iOS kullanıyorum ve hala cok ufak fark oldugunu dusunuyorum, yeni One UI surumu ile bu farkin artik kapanacak duruma gelecegini dusunuyorum. Genelde Samsung'u desteklememenin sebebi Apple'in ciddi pahaliligi, aslinda bu Apple'in sucu degil, Samsung'un ozel fiyatlandirmalarindan dolayi boyle. Artik Apple o fiyat farkina degecek bir arti veremiyor bence.

Android daha stabil çoğu durumda Samsung Note ve s serisi döneminin en üst segment telefonları oldu en F/P telefonları olmuş olmasın.

Ben Apple'ın çıkarttığı cihazlar orta segment giriş segment falan demiyorum ki, Pro ve Pro Max olanları en üst segment evet, ancak Türkiye çapında fiyat performans olarak kötü olduğu için tavsiye etmiyorum.
Samsung s serisinde düz olanıda üst segmente hitap ediyor Ultra olan modelleride en üst segmente hitap ediyor, ancak kimsenin inkâr edemeyeceği bir gerçek var ki IPhone'nin Pro ve Pro Max olmayan modelleri kesinlikle en üst segment olamaz olmamalı, Pro model almazsanız ekran bile 60 Hz oluyor söylenecek bir söz yok.
Bu arada sözünüz yarım kalmasın evet s ve Note serileri döneminin en üst segment telefonları oldu F/P olması ülkeden ülkeye değişir ancak şu anın piyasasına göre kesinlikle Apple'ın telefonlarından daha F/P en azından Türkiye nazarında.

Evet hocam katiliyorum, ekosistem konusunda da bence hala kendini gelistirmesi lazim ama artik aralarinda ciddi fark kalmadi bence. Hatta son zamanlarda Samsung'un ilerleyisi bana cok hizli geliyor. Stabillik konusunda da dedigim gibi bende iOS kullanıyorum ve hala cok ufak fark oldugunu dusunuyorum, yeni One UI surumu ile bu farkin artik kapanacak duruma gelecegini dusunuyorum. Genelde Samsung'u desteklememenin sebebi Apple'in ciddi pahaliligi, aslinda bu Apple'in sucu degil, Samsung'un ozel fiyatlandirmalarindan dolayi boyle. Artik Apple o fiyat farkina degecek bir arti veremiyor bence.

Samsung ile aynı fiyat seviyesinde olsa muhtemelen Apple daha çok tercih edilir fakat F/P açısından leş şu an IPhone'lar zaten Apple ürünü alıyorsanız ekosistem kurmanız gerek bence yoksa almanın bir mantığı yok zaten benim dediğim stabilite de oradan geliyor cihazdan cihaza geçiş ekosistem özellikleri olarak şu an Apple'a hem teknik anlamda yaklaşabilen yok hem de fiyat anlamında :)
Apple'ın geç getirdiğinin ve bazen çok gerekli şeyleri getirmediğinin farkındayım ama getirince de Android'den daha stabil daha iyi getirdiklerinin de farkındayım örnek olarak AI verilebilir yıllardır Android telefonların kamerasında içinde AI yazılarını görüyoruz Galaxy AI gördük fakat şu an duyrulan Apple AI açık ara hepsinden önde vadettiği özellik açısından söylüyorum ve betasında bile aynı işlemi Galaxy aıden hızlı ve stabil yapıyor. Özellik konusunda rahat olmasını da kemikleşmiş kullanıcı kitlesine bağlıyorum kitle birazcık bıraksa satış düşse bu mantıkan vazgeçer bence. Dediğinize katılıyorum F/P açısından kötü Apple alacaksanız en yenisini almanız gerek ve verdiğiniz paranın size dokunmaması gerek.

Ben Apple'ın çıkarttığı cihazlar orta segment giriş segment falan demiyorum ki, Pro ve Pro Max olanları en üst segment evet, ancak Türkiye çapında fiyat performans olarak kötü olduğu için tavsiye etmiyorum.
Samsung s serisinde düz olanıda üst segmente hitap ediyor Ultra olan modelleride en üst segmente hitap ediyor, ancak kimsenin inkâr edemeyeceği bir gerçek var ki IPhone'nin Pro ve Pro Max olmayan modelleri kesinlikle en üst segment olamaz olmamalı, Pro model almazsanız ekran bile 60 Hz oluyor söylenecek bir söz yok.
Bu arada sözünüz yarım kalmasın evet s ve Note serileri döneminin en üst segment telefonları oldu F/P olması ülkeden ülkeye değişir ancak şu anın piyasasına göre kesinlikle Apple'ın telefonlarından daha F/P en azından Türkiye nazarında.

Hocam F/P açısından iyi olabilir fakat eski yıllarda Apple'ın çıkardığı işlemci döneminin en iyisi oluyordu Pro Max modelleri fiyat olarak bakmadığınız zaman en iyi telefonlar oluyordu fakat Samsung bu farkı kapattı. F/P olarak bakınca dediğiniz doğru.

Ben şu an samsung a23 kullanıyorum. Cihaz alalı iki sene daha olmadı. Fotoğraf çekemiyorum. :D Çekmeye çalıştığımda telefon kasıyor ve 3-4 sn sonra çekiyor. 50mp zaten hiç söylemiyorum ikigünde kayıt ediyor. Ama şöyle bir durum var o zamanın dandirik bir modelini almış olabilirim. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 3 5 lira verip çok bir beklentiye girilmez. Şu an bende Samsung'un çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tek sorunum şu tasarımları :(. Çok büyük telefon yapıyorlar, s23 boyutlarında yapsalar keşke.

Ben şu an Samsung A23 kullanıyorum. Cihaz alalı iki sene daha olmadı. Fotoğraf çekemiyorum. :D çekmeye çalıştığımda telefon kasıyor ve 3-4 sn sonra çekiyor. 50MP zaten hiç söylemiyorum ikigünde kayıt ediyor. Ama şöyle bir durum var o zamanın dandik bir modelini almış olabilirim. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 3 5 lira verip çok bir beklentiye girilmez. Şu an bende Samsung'un çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tek sorunum şu tasarımları :(. Çok büyük telefon yapıyorlar, S23 boyutlarında yapsalar keşke.

A serisi normal hocam s serisi alirsaniz uzmez.

Yanıtlarınız için teşekkürler. Konuda yazmadım ama benim de gönlüm S23 ultradan yanaydı nispeten yanıtlar da destekledi bütçem dahilinde 8 GB daha erişilebilir ama 12 GB verdiğim farka değse de sizce bütçemi zorlamaya değer mi?
(Ek olarak karar vermemdeki en önemli şey ekran oldu 60Hz telefona o para vermek içime çok sinmiyordu. iPhone diyenler nedense sadece ikinci el satmak konusunda neden gösterdi ki ben neden 5 yıl sonra satacağım fiyat nedeniyle 5 yıllık telefon deneyimimi önemsemeyeceğim anlamış değilim.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı