S24 ailesinin Exynos ile gelmesi

Logan Howlett

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 8gen2 ile gelen S23 tamamen kusursuz oldu biliyorsunuz, S24 Exynos ile gelecek deniyor ama Exynos pil batarya durumu malum, sizce S24 ailesi yine facia olur mu yoksa S23'ün bile daha iyisi mi olur?

Kimi sohbet yerlerinde S23 çok kıymetli olacak S24 çıkınca diyorlar.

Arkadaşlar 8gen2 ile gelen S23 tamamen kusursuz oldu biliyorsunuz, S24 Exynos ile gelecek deniyor ama Exynos pil batarya durumu malum, sizce S24 ailesi yine facia olur mu yoksa S23'ün bile daha iyisi mi olur?

Kimi sohbet yerlerinde S23 çok kıymetli olacak S24 çıkınca diyorlar.
Hocam kimisi de Samsung bu Exynos da çok çalıştı Snapdragon dan bile iyi olacak diyor. Bence kendini kanıtlamış Snapdragon daha iyidir ama belli olmaz.

Hocam kimisi de Samsung bu Exynos da çok çalıştı Snapdragon'dan bile iyi olacak diyor. Bence kendini kanıtlamış Snapdragon daha iyidir ama belli olmaz.

Tamamen katılıyorum Exynos'u gitgide geliştiriyorlar ama tabii ki de Snapdragon olamaz.

CPU'da A16 ayarında, GPU'da Snapdragon 8 Gen 2'yi geçecek şekilde yakın performans veriyor. Tüketimde Snapdragon 8 Gen 2'den iyi olacak diye biliyorum. Snapdragon 8 Gen 3'ten geride bir SoC. @irsuya hocam daha fazla şey biliyor.

Snapdragon kadar tabii ki olamaz ben S24 256 GB ı sipariş verdim iPhone X cihazımı vererek bekleyip göreceğiz.

CPU'da A16 ayarında, GPU'da Snapdragon 8 gen 2'yi geçecek şekilde yakın performans veriyor. Tüketimde Snapdragon 8 gen 2'den iyi olacak diye biliyorum. Snapdragon 8 gen 3'ten geride bir SoC. @irsuya hocam daha fazla şey biliyor.

Pişman olmam değil mi batarya da önemli benim için ama.

Pişman olmam değil mi batarya da önemli benim için ama.
Exynos 2400'ün en cok geliştirildiği konu tüketim zaten. S22 ilk çıktığında neler yaşandığını hatırlarsınız belki. Tüketim çok canını yaktı Samsung'un. Ilk zamanlarda yeni olduğu için tam performansı veremez ama sonrasında düzelir, sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Exynos 2400'ün en cok geliştirildiği konu tüketim zaten. S22 ilk çıktığında neler yaşandığını hatırlarsınız belki. Tüketim çok canını yaktı Samsung'un. Ilk zamanlarda yeni olduğu için tam performansı veremez ama sonrasında düzelir, sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Yani beklentim açık ekranda 7 8 saat süreleri görebilmek (iPhone X cihazım bile düzgün batarya ile 5 6 arası görüyor)öncesinde S21 FE kullandım 60 Hz alıp her şeyi kapatınca 6 7 saat zor görüyordu ama bunda 1-120 Hz adaptif falan bir de verimli diyor herkes ben de öyle düşünüyorum umarım yanılmam. Demeyi unuttum S21 FE yi ısınma ve şarj sorunu ile depremde beni perişan etmesi yüzünden satmıştım Exynos 2100 kötüydü bu konuda.

Exynos’ların sizin de dediğiniz gibi “facia” olmasının sebebi, Samsung Foundry’ın chip üretim sahasından kaynaklanıyor. Misal Exynos 2200, TSMC’nin N4 ve 4N gibi 4nm varyasyonlarından çok verimsiz olan 4LPE litografisine sahip. Öylesine verimsiz ki, 3W-5W’da çalıştırılıp ortalaması alınınca, %105 civarı güç farkına rağmen SD 855 ile aynı performansı veriyor, Exynos 2100 ile nerdeyse aynı CPU performansını verip 4W daha fazla yakıyor, bunun tek sebebi, verimsiz 4nm varyasyonu (5nm’nin devamı diyenler de var, TSMC’nin 4nm’si daha küçük ayrıca.) S23 FE’nin çıkmasıyla, bu Exynos 2200’ü 2. 4nm olan 4LPP ile yenilediler ve %21 civarı kas gücü farkı oluştu, verimlilik arttı ve daha az watt yaktığı için ısı azaldı, tabii bunda Samsung mertebesindeki en büyük Vapor Chamber’in kullanılmasının da büyük etkisi var. S24’e bundan da daha büyük bir Vapor Chamber koymuşlar ve 4LPP+ bandından geçen bir E2400 var, CPU’da 8 Gen 3 ile arasında %2 ile %5 arasında bir fark var, GPU’da ise 8 Gen 2 ve A17’nin önünde. Şu an tek soru işareti verim, CPU’da çok endişem yok ancak GPU’da 8 Gen 3’e yakın güç yakıp %25 civarı daha zayıf çalışmaz umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı