S24 Exynos 2400 testleri

Samsung ve bazı Exynos severlerin övdüğü kadar mucizeler yaratmamış gibi geldi, elinize sağlık. Beklentiyi arşa çıkartmışlardı.

Evet öyle oldu. Güç tüketimi daha az diyorlardı 8 gen 3'e kıyasla. Bu telefonları yan yana koyup aynı işlemleri yaptığında 8 gen 3 versiyonunun şarjı %17 kalmışken Exynos 2400 versiyonu %0 şarjla kapanıyor. %17 batarya farkı var.

48'e kadar görüyor konu sahibinin paylaştığı videoda. Ben S24+ kullanıyorum. 47 derece üstünü görmedim. YouTube'da izlediğim testte 51 dereceyi görüyordu. 8 gen 3 ise 43-44'ü geçmiyor.

Evet ekran kaydi performansinda dusuruyor gibime geldi fazlasiyla.
Ekran video kaydını geç, güç tasarruf modu ve GOS hizmeti bile oyun performansını düşürüyor.
Mobil veride isinma oluyor ancak normal bir isinma. Farki Wi-Fi ile kullanima gore mobilde daha hizli isiniyor.
O ısınma ve batarya tüketimi modem ile kaynaklı, Qualcoom modem işini dâhâ iyi beceriyor telefonlarda.

Bence bu sebeple amiral gemisi cihazlarda Exynoss işlemci dayatması saçmalık, modem verimini düzeltene kadar 2-3 jenerasyon dâhâ geçerse şaşırmam.

Pasif soğutma ile cihazın performansının test edilmesini talep etmemizin sebebi cihazın soğutma kapasitesini, işlemcinin yük altında kararlılığı ve işlemci performansını öğrenmekten ibaret.

Sırf oyun oynayacak adam ya fan alıyor ya da performans odaklı cihaza yöneliyor zaten.
Öyle ancak normal kullanımda böylesine yük altında kalmıyor ki cihazlar. Orta çekirdekler yeterli oluyor her türlü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı