S24 FE düşük ekran süresi veriyor

Makaleler
3
Merhaba 19 Kasım'dan bu yana S24 FE 256 GB modelini kullanmaktayım. Cihazdan genel anlamda çok memnunum ancak bataryası son zamanlarda aşırı düşük performans sergiliyor. Cihazı gün içerisinde derslerimden dolayı aşırı fazla kullanamıyorum ve kullanmadığım halde bile yüzdelik pilinde de azalma görüyorum. Bataryayi gereksiz tüketecek bütün etkenleri ortadan kaldırabilmek adına yapılabilecek bütün ayarları yaptım. Pilimi ise aldığim günden beri %20-%80 döngüsünde kullanıyorum ancak ekran sürem fotoğraflarda göreceğiniz üzere düşük. Bunun sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250309_111819_Device care.jpg
    Screenshot_20250309_111819_Device care.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 254
  • Screenshot_20250309_111821_Device care.jpg
    Screenshot_20250309_111821_Device care.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 198
  • Screenshot_20250309_111824_Device care.jpg
    Screenshot_20250309_111824_Device care.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 161
  • Screenshot_20250309_111829_Device care.jpg
    Screenshot_20250309_111829_Device care.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 160
  • Screenshot_20250309_111837_Device care.jpg
    Screenshot_20250309_111837_Device care.jpg
    49,3 KB · Görüntüleme: 167
Samsung telefonlar aldığınız ilk aylarda şarjınızı sizin kullanımınıza göre ayarlayarak optimize ediyor. Aynı durumu bende yaşadım, bir süre sonra düzeldi. Her şeyi yaptım dediniz ama ben yine de sorayım, kullanmadığınız uygulamaları derin uyku moduna almayı denediniz mi?

Şubat güncellemesini yaptıysanız şubat güncellemesi ile alakalı olabilir.
Batarya süresini epey düşürdü.

Evet dediğiniz gibi olması muhtemel. Batarya performansının düşüklüğü güncellemeden sonra gözüme batmaya başladı. Cihaz boştayken bile pil tüketiyor Wi-Fi ve Bluetooth gibi özelliklerin kapalı olmasına rağmen. Örneğin sabah uyandığım zaman uyuduğum süre içerisinde %4 %5 düştüğünü görüyorum.

Samsung telefonlar aldığınız ilk aylarda şarjınızı sizin kullanımınıza göre ayarlayarak optimize ediyor. Aynı durumu bende yaşadım, bir süre sonra düzeldi. Her şeyi yaptım dediniz ama ben yine de sorayım, kullanmadığınız uygulamaları derin uyku moduna almayı denediniz mi?

Evet aldığım günden beri bu tarz şeylere dikkat ediyorum. Yapılabilecek her şeyi yaptım diyebilirim sadece ekranı 60Hz yapmadım ki onu yaptığım vakitte de bu kadar para verip 60Hz kullanmak saçmalıktan ibaret oluyor. Ayrıca dediğim gibi cihazı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum kullanım alışkanlıklarıma çoktan optimize olmuş olsa gerek.

Evet dediğiniz gibi olması muhtemel. Batarya performansının düşüklüğü güncellemeden sonra gözüme batmaya başladı. Cihaz boştayken bile pil tüketiyor Wi-Fi ve Bluetooth gibi özelliklerin kapalı olmasına rağmen. Örneğin sabah uyandığım zaman uyuduğum süre içerisinde %4 %5 düştüğünü görüyorum.

Evet aldığım günden beri bu tarz şeylere dikkat ediyorum. Yapılabilecek her şeyi yaptım diyebilirim sadece ekranı 60Hz yapmadım ki onu yaptığım vakitte de bu kadar para verip 60Hz kullanmak saçmalıktan ibaret oluyor. Ayrıca dediğim gibi cihazı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum kullanım alışkanlıklarıma çoktan optimize olmuş olsa gerek.
Servise götürüp kontrol ettirmekte fayda var. Benim 4-5 aylık Samsung A25 cihazım 120Hz ile kullanıyorken ortalama 8-9 saatlik bir ekran süresi veriyor.

Servise götürüp kontrol ettirmekte fayda var. Benim 4-5 aylık Samsung A25 cihazım 120Hz ile kullanıyorken ortalama 8-9 saatlik bir ekran süresi veriyor.

Hocam s serisi ile a serisinin arasında batarya süresi olarak bariz fark var.
A serisinin batarya kapasitesi daha yüksek ve daha güçsüz yonga var, s serisinde ise genelde daha az batarya kapasitesi ve çok çok daha güçlü bir yonga oluyor.
O nedenden ötürü zaten s serisinin ekran süresi daha az oluyor.

Hocam s serisi ile a serisinin arasında batarya süresi olarak bariz fark var.
A serisinin batarya kapasitesi daha yüksek ve daha güçsüz yonga var, s serisinde ise genelde daha az batarya kapasitesi ve çok çok daha güçlü bir yonga oluyor.
O nedenden ötürü zaten s serisinin ekran süresi daha az oluyor.
Evet, ama üstteki fotoğraflarda gördüğümüz gibi ortalama 4 saatlik bir kullanımda şarjının bittiği görünüyor. Bence bataryada bir sıkıntı olabilir.

Evet, ama üstteki fotoğraflarda gördüğümüz gibi ortalama 4 saatlik bir kullanımda şarjının bittiği görünüyor. Bence bataryada bir sıkıntı olabilir.

Güncellemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü çok değil 1 ay önce 7.5 ila 9 saat arası ekran süresi alıyordum.

Güncelleme: Dün telefonu formatladım ve şu an batarya kullanım alışkanlıklarını öğreniyor. Ekran sürem şu an gayet iyi. Optimizasyon bittiği vakit daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Güncellemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü çok değil 1 ay önce 7.5 ila 9 saat arası ekran süresi alıyordum.

Güncelleme: Dün telefonu formatladım ve şu an batarya kullanım alışkanlıklarını öğreniyor. Ekran sürem şu an gayet iyi. Optimizasyon bittiği vakit daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Hocam merhabalar, bende aynı sorunu yaşıyorum dün fabrika ayarlarına sıfırladım telefonu şu an batarya kullanımı öğreniyor yazıyor yine 3-3.5 saat ekran süresi verecek gibi tahmini.

Zamanla düzelir mi sizde optimize ettimi kendini ben alalı 2 ay oldu 1 haftadır var bu hızlı batarya harcama durumu.

Süreçle ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Hocam merhaba, bende aynı sorunu yaşıyorum dün fabrika ayarlarına sıfırladım telefonu şu an batarya kullanımı öğreniyor yazıyor yine 3-3.5 saat ekran süresi verecek gibi tahmini.

Zamanla düzelir mi sizde optimize ettimi kendini ben alalı 2 ay oldu 1 haftadır var bu hızlı batarya harcama durumu.

Süreçle ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Şu anda nasıl şarj durumunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı