Samsung S24 FE 4 saat ekran süresi veriyor

Güncelleme : Arkadaşlar dün fabrika ayarlarına sıfırladım ve tekrar kurulup yaptım. Şu an pil kullanımı öğreniliyor yazıyor ilk aldığımda da böyleydi sonra optimize ettik kendini 1 hafta içinde umarım öyle olur şu an pil kullanımı yine fazla gidiyor 3-3.5 saat ekran süresi verecek gibi.

Telefonu alalı 2 ay oldu bu sürede değişim talep edebilir miyim bilgisi olan var mı ?

Şu an telefonu şarjdan çekeli 12 saat oldu %30 pil kullanılmış ama 1 saat 15 dk ekran süresi var çok bakmadım yani ekrana. Bu oranla yine 3-3.5 saat ekran süresi olacak gibi.

Optimize olunca düzelir umarım.

Güncelleme : Arkadaşlar sorun instagram. Youtube da video izlerken oyun oynarken banamısın demiyor telefon. Ancak mobil veri ile instagram kullanımı şarjın içinden geçiyor bence...
Wi-fi ile kullanımda da çok bir sorun yok ama mobil ver ve instagram sayesinde batarya hızlı tükeniyor benim tespitim bu şekilde samsung a bildirim gönderdim dönüş bekliyorum bakaım
bende şuan aynı telefondan aldım benzer sorunları yaşıyorum gibi düşünüyorum sonuç ne sizin

Bende şu an aynı telefondan aldım benzer sorunları yaşıyorum gibi düşünüyorum sonuç ne sizin.

Hocam merhaba, tespitim şu ki mobil veri ile sosyal medyada hızlı bitiyor bu bir gerçek ancak YouTube video izlerken oyun oynarken vs gayet iyi ben 19 Mayıs'ta telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm tekrar kullanmaya başladım hiçbir sorun yok şu an bataryada zaten yeni aldıysan 1 hafta 10 gün kullanımını izler telefon şu an bana 1 günü çok rahat çıkarıyor. Dediğim gibi mobil veri ile sosyal medya kullanımı biraz fazla şarja mal oluyor ama 1 saat YouTube'da gez Max %5-6 şarj gider o yüzden sıkıntı yok aslında telefonda için rahat olsun Wi-Fi ile sosyal medya kullanımında gayet normal şarj süresi. Mesela şu an tam 1 gün olmuş şarjdan çekeli telefonu benim %60 var 3 saat ekran süresi almışım ama kullanmadım doğru düzgün. Sorun yok yani telefon gayet iyi bir telefon yani şimdilik benim de yeni sayılır kullandıkça göreceğiz.

Bende aynı cihazı kullanıyorum ve sebebini öğrenmeni öğreteyim sana. Kaynak kullanımı kısmına gir ve en çok pil tüketen uygulama en üstte olur. Uyku moduna alman yeterli oluyor. Geçen gün bende bu durumla karşılaştım hiçbir sebep yokken QNB uygulaması arka planda sürekli durmadan kaynak tüketiyormuş bunu gördüm ve uyku moduna aldım üstüne tıklayıp. Sizdeki farklı bir uygulama olabilir ama bu şekilde buldum ve çözdüm sorunumu. Instagram'da da betaya katılın çok şarj harcıyor diye beta sürümüne katıldım o da etki etti az da olsa. Güncellemeden sonra kablo ile bilgisayara bağlayıp wipe cache data silin.

Artı olarak ben kurye uygulaması kullanıyorum. Arka planda konum internet ve fiziksel aktiviteyi sürekli takip ediyor ve şarjın içinden geçen uygulamalar bunlar. Hangi kureyey sorsan buna isyan eder zaten power ile gezer yarısı. Bu dediklerimi yaptıktan sonra sabah 11 de başladığım işimden saat 7 gibi 20 şarj ile şarj etmeye baslıyorum.

Bende aynı cihazı kullanıyorum ve sebebini öğrenmeni öğreteyim sana. Kaynak kullanımı kısmına gir ve en çok pil tüketen uygulama en üstte olur. Uyku moduna alman yeterli oluyor. Geçen gün bende bu durumla karşılaştım hiçbir sebep yokken QNB uygulaması arka planda sürekli durmadan kaynak tüketiyormuş bunu gördüm ve uyku moduna aldım üstüne tıklayıp. Sizdeki farklı bir uygulama olabilir ama bu şekilde buldum ve çözdüm sorunumu. Instagram'da da betaya katılın çok şarj harcıyor diye beta sürümüne katıldım o da etki etti az da olsa. Güncellemeden sonra kablo ile bilgisayara bağlayıp wipe cache data silin.

Artı olarak ben kurye uygulaması kullanıyorum. Arka planda konum internet ve fiziksel aktiviteyi sürekli takip ediyor ve şarjın içinden geçen uygulamalar bunlar. Hangi kureyey sorsan buna isyan eder zaten power ile gezer yarısı. Bu dediklerimi yaptıktan sonra sabah 11 de başladığım işimden saat 7 gibi 20 şarj ile şarj etmeye baslıyorum.
Kaynak kullanımı nerde hocam öyle bi yer bulamadım telefonda ?

Pil kullanım kısmında yazıyor hocam. Pil kullanımı olarak geçiyor. En üstteki uygulamarı uyku moduna alın düzelir ben öyle çözdüm bu durumu. Çok sinir olmustum ama bu sekilde düzeldi. Piyasadaki en F/P telefon bu kim ne derse desin.

Tüm gün mobil veri kullandım. Taze batarya performansı paylaşıyorum, One UI 7 kullanıyorum.

Screenshot_20250719_162503_Device care.jpg

Hocam aynı sorun bende de vardı telefon cayır cayır yanıyordu. Ekran süresi 4 saati geçmiyordu 25Dk'da %12 şarj tüketti. Bende gittim Samsung'un geçici yedekleme sayeside dosyaları yedekledim. Hesapları kaldırıp hard reset attım. Hard reset attıktan sonra sadece programları kurarken ısındı. Sıfırlandıktan sonra ilk şarjını 0-100 yapın. Ben şu anda aşağı yukarı 8 saat ekran süresi alabilir hale geldim 120Hz'de (karanlık temadayım ama). Eğer telefonunuz da ısınıyorsa bu çözüm olacaktır. Samsung'a geçici yedekleme yapıp aktarabiliyor dosyaları. Sadece Samsung notlarınızı almanız veya bir yere aktarmanız gerekiyor aklınızda bulunsun.

Bu bahsettiğim şey yazılım Bug'larını, arka planda güç tüketip ne olduğu belli olmayan programların sorununu çözüyor. Isınma sorunu da fazla pil tüketimine sebep olur. Samsung'un geçici yedeklemesi en fazla 30 güne kadar tutuyor. Ama boyutu önemli değil bende 30GB vardı uygulamalar dahil. Ben uygulamaları da yedekledim ama format sonrası kendim yükledim sıfırdan temiz olsun diye.

Hocam aynı sorun bende de vardı telefon cayır cayır yanıyordu. Ekran süresi 4 saati geçmiyordu 25Dk'da %12 şarj tüketti. Bende gittim Samsung'un geçici yedekleme sayeside dosyaları yedekledim. Hesapları kaldırıp hard reset attım. Hard reset attıktan sonra sadece programları kurarken ısındı. Sıfırlandıktan sonra ilk şarjını 0-100 yapın. Ben şu anda aşağı yukarı 8 saat ekran süresi alabilir hale geldim 120Hz'de (karanlık temadayım ama). Eğer telefonunuz da ısınıyorsa bu çözüm olacaktır. Samsung'a geçici yedekleme yapıp aktarabiliyor dosyaları. Sadece Samsung notlarınızı almanız veya bir yere aktarmanız gerekiyor aklınızda bulunsun.

Bu bahsettiğim şey yazılım Bug'larını, arka planda güç tüketip ne olduğu belli olmayan programların sorununu çözüyor. Isınma sorunu da fazla pil tüketimine sebep olur. Samsung'un geçici yedeklemesi en fazla 30 güne kadar tutuyor. Ama boyutu önemli değil bende 30GB vardı uygulamalar dahil. Ben uygulamaları da yedekledim ama format sonrası kendim yükledim sıfırdan temiz olsun diye.

Tekrardan aynı sorun devam ediyor en iyisi Samsung servise götürmek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı