S24 FE neden One UI 7 güncellemesi almadı?

• Konuyu başlatan lieys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 321
  • Görüntüleme 26.660
Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ama artık dayanamadım, buraya yazayım dedim. S24 FE kullanıyorum, cihazdan genel olarak memnunum ama şu güncelleme konusunda Samsung gerçekten FE serisini dışlıyor gibi hissediyorum. One UI 7 çıkalı epey oldu, S23 aldı, S22 bile aldı. S24 serisinin tamamı aldı. E biz niye hala bekliyoruz?

FE serisi sonuçta “fan edition” değil mi? Yani “biz sizi düşündük, uygun fiyata amiral gemisi deneyimi veriyoruz” diye çıkardılar bu seriyi. E tamam da, sonra niye aynı ilgi yok? Güncellemeye gelince birden a serisiyle aynı sıraya mı koyulduk anlamadım. Hatta bakarsınız A55 falan One UI 7'yi bizden önce alırsa hiç şaşırmam. Zaten a serisine bazen daha erken geliyor, bizim FE ortada kalıyor.

Cihazın donanımı da taş gibi aslında. S21 FE gibi eski FE modelleri bile One UI 6.1'i falan gayet güzel kaldırıyor. S24 FE daha da yeni, hala güncel bir cihaz. Ama ne zaman güncelleme muhabbeti açılsa, FE hep en son sırada. Güncelleme takvimine bakıyorum, adı bile geçmiyor bazen. Açıkçası bu durum moral bozuyor. “sözde” amiral gemisi ama fiiliyatta sanki orta segmente atılmışız gibi hissediyorum.

Bazı yerlerde okudum, “fe daha sonra çıkarıldığı için güncellemeyi geç alıyor” diyorlar. Ama bu mantık da pek oturmuyor. S24 FE, S24 serisine ait değil mi? Aynı yıl, aynı seri. O zaman neden bu kadar fark var? Teknik bir sebep varsa açıklasınlar, beklemesini biliriz. Ama hiçbir bilgi yok. Sessizlik var, belirsizlik var.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi fazla kafaya takıyorum yoksa gerçekten FE serisi biraz üvey evlat muamelesi mi görüyor? Başka S24 FE kullanıcıları da benim gibi bekliyor mu hala?

S23 Ultra şimdi baktım. One UI 7.0 güncellemesi gelmiş. Yükleyen varsa yazabilir mi? Herhangi bir sorun var mı die?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250430_175205_Software update.jpg
    Screenshot_20250430_175205_Software update.jpg
    71,7 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon Seri Numarası SM721B olan arkadaşlar samfw'den One Ui 7 güncellemesini Odin yardımı ile kurabilir. Knox sayacı tetiklenmiyor ve garanti gitmiyor. Ben kurdum gayet stabil çalışıyor.

Telefon Seri Numarası SM721B olan arkadaşlar samfw'den One Ui 7 güncellemesini Odin yardımı ile kurabilir. Knox sayacı tetiklenmiyor ve garanti gitmiyor. Ben kurdum gayet stabil çalışıyor.
Hocam merhabalar. Ben de aylardır bekliyorum herkes gibi. Bunun için bir rehber yapabilir misiniz? CSC olayları falan varmış.

Kontrol ettim gelmemiş hala.

İnanın bana bu süreçteki tek sorun FE modellerine güncelleme sunulmayışı olmadı şahsen bütün bu sürece bakınca hiç anormal bulmuyorum bu durumu. Direkt sistematik olarak sorun var.
Evet, haklısın. Ama S24 serisine geliyorsa, FE serisine de gelmesi gerekiyordu. Bunu demeye çalışıyorum size.

Kontrol ettim gelmemiş hala.

Evet, haklısın. Ama S24 serisine geliyorsa, FE serisine de gelmesi gerekiyordu. Bunu demeye çalışıyorum size.
Yani bence de gelmeliydi FE diye ayriyeten bir seri de aslında yok nasıl Ultra diye bir serisi yoksa Samsung'un, Galaxy S serisinin S24 ailesinin bir parçası olarak çıkıyorlar her birisi birlikte almalıydı ama o kadar rezil bir süreç yaşandı ki ben şaşırmıyorum, bana geldi güncelleme (S23 Ultra)ama çok uzun aradan sonra oldu.

Hocam merhabalar. Ben de aylardır bekliyorum herkes gibi. Bunun için bir rehber yapabilir misiniz? CSC olayları falan varmış.
Merhaba hocam, öncelikle SamFw programından Csc değişimi yapın aşağıdaki videodaki gösterildiği şekilde. Eğer Eux (Avrupa Birliği) Csc olsun. Csc değişimi sonrası güncellemenin cihazınıza gelmesi gerekir. Eğer gelmez ise Odin ile yazılımı yükseltebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı