Çözüldü S24 Plus ekran süresi nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Daha fazla  
Always on Display hep açık, Bluetooth genelde açık, Wi-Fi hep açık, 120Hz, FHD+ ayarlarda kullanıyorum. Adaptif parlaklık da açık. 2 gün önce aldım acaba bataryası toparlar mı kendini? İnsanlar Members'ta falan S24 ile 7 saat ekran süresinden bahsediyor.

Screenshot_20240814_120914_Device care.jpg

Çözüm
Always on Display hep açık, Bluetooth genelde açık, Wi-Fi hep açık, 120Hz, FHD+ ayarlarda kullanıyorum. Adaptif parlaklık da açık. 2 gün önce aldım acaba bataryası toparlar mı kendini? İnsanlar Members'ta falan S24 ile 7 saat ekran süresinden bahsediyor.

Eki Görüntüle 2284173
Hayirli olsun, batarya 1 haftada biraz daha iyilesir. S24 ile 7 saatten bahsedenler bence oyun oynamayan kisilerdir.
Bende 1 ay sonunda zor toparlandı.

%80 şarj yetmeyeceği zamanlar adaptifte çalışıyor. Onun dışı genelde maksimumda.
O özelliği temele almanızı önermem, temele alacağınıza kapatmanız daha doğru.
hocam o zaman 1 ay değil de en azından 2 2.5 hafta şart sanırım. Ben şimdilik maksimumda kullanıyorum. Bakalım inşallah bir performans artışı olur.

@redoon35 pil koruması temelde kullanıyorum. 80'de kullanmıyorum 3'te 1'i kullanmıyorsun bataryanın. S24 FE'de arka kısmı parlak cam kenarları alüminyum. Sizinde arkası cam fakat buzlu cam kenarı alüminyum.

S24 FE'de bu durumu yaşamadım. S23 FE'de aynı durumu yaşamıştım. S24 FE'de güncellemeler, uygulama kurulumu, 2 sefer mecburi yeniden başlatma ile 7.30 saat pil ömrü vermişti sonrada 8.5 saat pil ömrü verdi. Genelde işte 7 saat ile 9 saat arasında 120Hz ile kullanıma bağlı olarak ekran süresi alıyorum. %100'den %92'a 1 saat 25 dakikada indiğini de hatırlıyorum. Genelde %1 12dk sonra düşüyor. %100'den %99'a 25dk sonra düşmüştü.
hocam uzun vade için maksimum daha iyi diye okumuştum membersta birkaç yerde tam bilmiyorum fakat. Alışma sürecini bilmiyorum güncellemeleri sürekli değil de birkaç güne 1 yapmaya çalışıyorum şu an 7 saat veriyor umarım ileride artar yoksa pişmanlık olmasa da hüzünlendirir biraz

@redoon35 maksimum daha iyi fakat ekran süresi az verir. Evdeyken 80 kullan dışarı çıkınca temel 100 kullan. Pil doldurmayı kesince 20 den aşağı düşürmemeye bak yeterli.

S24 FE ilede yaşanmıştır muhtemelen. Her cihazda yaşanıyor bu, marka farketmeksizin.
Her modelde olur da S24 FE'de belki direkt yeni satışa çıktığı için bataryası boşta beklemediği için hızlı alışmıştır. Rafta aylarca beklenen ürün olsa pilin alışma süresi biraz daha uzar. S24 FE'de şu an için duymadım ileriki zamanda olmaya başlar aynı şekilde. S23 FE alışma sürecini yaşadım. Performansı biraz yavaş geliyordu, sanki amiral gemisi değil A serisi orta seviye telefon performans hissiyatı veriyordu. Bazen takılmalar oluyordu, cihaz açılınca 10 saniye sonra kendine geliyordu. S24 FE'de direkt amiral gemisi telefonun güncel işlemcisi koydukları için daha performanslı. Daha güçlü diye bir kavram yok 2400 arasında. GPU direkt aynısı, GPU hızında kırpılma yok. S24+ tek farkı tasarımı, ekranı ve kamerası bir tık daha iyi telephoto kamerası ana kameralar aynı zaten. Bütçe varsa verilir, kimisi 10k vermeye değmez der.

Son düzenleme:
@redoon35 maksimum daha iyi fakat ekran süresi az verir. Evdeyken 80 kullan dışarı çıkınca temel 100 kullan. Pil doldurmayı kesince 20 den aşağı düşürmemeye bak yeterli.

Her modelde olur da S24 FE'de belki direkt yeni satışa çıktığı için bataryası boşta beklemediği için hızlı alışmıştır. Rafta aylarca beklenen ürün olsa pilin alışma süresi biraz daha uzar. S24 FE'de şu an için duymadım ileriki zamanda olmaya başlar aynı şekilde. S23 FE alışma sürecini yaşadım. Performansı biraz yavaş geliyordu, sanki amiral gemisi değil A serisi orta seviye telefon performans hissiyatı veriyordu. Bazen takılmalar oluyordu, cihaz açılınca 10 saniye sonra kendine geliyordu. S24 FE'de direkt amiral gemisi telefonun güncel işlemcisi koydukları için daha performanslı. Daha güçlü diye bir kavram yok 2400 arasında. GPU direkt aynısı, GPU hızında kırpılma yok. S24+ tek farkı tasarımı, ekranı ve kamerası bir tık daha iyi telephoto kamerası ana kameralar aynı zaten. Bütçe varsa verilir, kimisi 10k vermeye değmez der.
Hocam şu an genel maksimumda kullanıyorum ama bu ekran süresi normal gelmiyor açıkçası bir de siz bakar mısınız?

Oyun 2 tane var ama aktif oyunlar değil hayday tarzı mesela. O yüzden bu kadarı doğal gelmiyor şarj açısından yemesi. Adapte sürecinde diye düşünüyorum cuma gün almıştım 1 hafta olacak

Ekranda açık 19 dk WhatsApp %1.7, 13 dk açık kalan Instagram ise %2.3 şarj yemiş normal gelmiyor. Eski redmi note 8 daha iyiydi buna göre şu an.

Ekran FHD+ ta şu an Bluetooth her zaman açık akıllı saat için wifi veri arası geçiyorum ama biri illa ki oluyor. Konum sadece uygulama için açık Samsung find kapalı. 120 Hz kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241205_140053_Device care.jpg
    Screenshot_20241205_140053_Device care.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20241205_140101_Device care.jpg
    Screenshot_20241205_140101_Device care.jpg
    49,3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
@redoon35 maksimum daha iyi fakat ekran süresi az verir. Evdeyken 80 kullan dışarı çıkınca temel 100 kullan. Pil doldurmayı kesince 20'den aşağı düşürmemeye bak yeterli.

Aslımda güç farkı var. Sayısal olarak baktığımızda şu an için fark olmasa da 3 sene sonra 2 cihaz arasında işlemcilerin farklı olduğunu anlamak zor olmayacaktır. Bir de FE cihazlarda sorun şu, Samsung'un 8 GB RAM'i bırakması gerek. 3 5 sene sonra çöp olacak 8 GB RAM. S23U'da bile 8 GB kullanmak Samsung'un rezilliğiydi. iOS gibi yüksüz bir yazılım kullanan Apple bile oe geçmişken şu an 5 sene güncelleme alacak her Android en az 12 GB RAM almalı. S23 FE içinde kısmen katılıyorum. Tasarım ve ısınma konusunda orta segment deneyimi sunuyordu fakat işlemcisi ve kamerasını o fiyatta veren marka yoktu ondan çok sattı.

Aslımda güç farkı var. Sayısal olarak baktığımızda şu an için fark olmasa da 3 sene sonra 2 cihaz arasında işlemcilerin farklı olduğunu anlamak zor olmayacaktır. Bir de FE cihazlarda sorun şu, Samsung'un 8 GB RAM'i bırakması gerek. 3 5 sene sonra çöp olacak 8 GB RAM. S23U'da bile 8 GB kullanmak Samsung'un rezilliğiydi. iOS gibi yüksüz bir yazılım kullanan Apple bile oe geçmişken şu an 5 sene güncelleme alacak her Android en az 12 GB RAM almalı. S23 FE içinde kısmen katılıyorum. Tasarım ve ısınma konusunda orta segment deneyimi sunuyordu fakat işlemcisi ve kamerasını o fiyatta veren marka yoktu ondan çok sattı.
RAM 12 GB olmaması büyük eksi. 7 sene güncelleme garantisi veriyorsan 12 GB RAM ile çıkarması lazımdı veya seçenek sunacaktı. Günüm için 8 GB yeterli olsada ileride uygulama ve Android yeniliklerin de yetersiz gelmeye başlayacaktır.

@redoon35 2 hafta daha geçsin sonra bakarsın pil durumuna.

hocam o zaman 1 ay değil de en azından 2 2.5 hafta şart sanırım. Ben şimdilik maksimumda kullanıyorum. Bakalım inşallah bir performans artışı olur.

hocam uzun vade için maksimum daha iyi diye okumuştum membersta birkaç yerde tam bilmiyorum fakat. Alışma sürecini bilmiyorum güncellemeleri sürekli değil de birkaç güne 1 yapmaya çalışıyorum şu an 7 saat veriyor umarım ileride artar yoksa pişmanlık olmasa da hüzünlendirir biraz
Merhaba hocam oldu mu bir artış?

Hocam artış değil azalış mevcut garip bir biçimde %134 şarj ile 7.5 açık 14.5 kapalı ekran süresi vermiş ama sürekli mobil verideydim ve 2 3 saat kadar internet paylaştım. Kullanmaya devam ediyorum memnunum ama bakalım ileti sureclerde ne olur?

Saçmalık gerçekten pil konusunda övdükleri cihaz IPhone'dan fazla bir farkı yok.

Saçmalık gerçekten pil konusunda övdükleri cihaz IPhone'dan fazla bir farkı yok.
Hocam iPhone a göre farkı var tabi ki arkadaşımda 15 pro var günde 2 defa şarja takıyor 0 dan 100 e. Ben 20 80 arasında kullaniyorum şarjı pili sağlıklı gitsin diye ama en hızlı biten kısmı da bu aralık. Herkesin görüşü kendine tabi ileriki aylarda yine bilgilendirme yaparım. Şimdilik Google ve Samsung tarayıcı devre dışı bıraktım arka planda yüzde 10 tüketimi sınırlandırmak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı