S24 Ultra vs 15 Pro/Pro Max

15 Pro Max'ın çok kötü bir uyumsuzluk problemi var ana kameranın focus mesafesi korkunç uzak ve otomatik geniş açı kameraya geçiyor. Barkodları yakından okutmaya alışkın biri olarak beni de deli etti arkası da soyulmaya başlayınca sattım direk.

Sorun 1: Bu geniş açıya geçme olayını sadece kendi kamera uygulamasında yapıyor bunun dışında hiçbir uygulama bunu desteklemiyor. Yani busbulanık bir fotoğraf çekiyorsunuz. Yani kahve keyfimi uygulamalardan yakından çekip atayım anlık falan yok öyle bir olay bu telefonda.

Sorun 2: Diyelim ki iOS kamera uygulamasını kullandınız geniş açı kamerada hem OIS yok hem de sensörü leş. Düşük ışıkta çok kötü yani masadaki koladır bardaktır kahve keyfidir vs çekme gibi bir imkanınız yok. O kadar para verip Redmi kalitesinde geniş açıyla çektiğiniz fotoğraf ne yazık ki o fiyat bandı için geçersiz bir şey. Ben elimde 3000TL'ye aldığım minicik S10e ile daha iyi yakın fotoğraf çekiyorsam burada bir saçmalık var.

Bu problemden dolayı açılmış milyonlarca forum konusu mevcut internette İngilizce aratırsanız görürsünüz. Bu yüzden gereksiz yere değişimler yapıldığını da görebilirsiniz adam değiştiriyor sıfır kutudan çıkanda da aynı problemin olduğunu görünce deliriyor falan. Bu problemi gösterdiği Apple çalışanı da habersiz saçmalığı görünce arıza zannediyor çünkü arıza seviyesinde bir kepazelik bu.

S24 ultraya bakarsanız bütün kameralarının tam donanımlı ve sensör olarak da daha iyi olduğunu görürsünüz. Düşük ışıkta geniş açıda Redmi gibi fotoğraf çektirmez en azından 24mm ile yaptığınız çekimler düşük ışıkta kaymaz.

Daha önce bu sorundan bahseden tek bir kişi görmüştüm oda bu kadar ciddi bir sorun olduğunu belirtmemişti. Sağ olun.
 
Bu iki cihaz arasında tercih yapmam lazım. Daha çok kamera, batarya performansı ve kullanım ömrü (güncelleme alma) ilgilendiriyor beni. Performans konusunda ikisi de üst düzey cihazlar zaten. Hangisini tercih etmek daha mantıklı olur sizce?

S24 Ultra daha çok tatmin eder.
 
iPhone 15 Pro Max genel kamera ve stabilite konusunda bir tık daha iyi. Geri kalan her konuda S24 Ultra'yı daha başarılı buluyorum.
 
Peki S24 Ultra'nın daha çok tatmin etmesinin sebebi malzeme olarak tatmin etmesi mi yoksa donanımlarının daha iyi olması mı?
15 pro sorunlu, bir çok sıkıntısı var. S24 Ultra daha özellikli ve donanımsal olarak uyumlu bir cihaz. S24 Ultra 15 pro yapabildiği herşeyi yapar ama 15 pro s24 ultranın yaptığı herşeyi yapamaz ya da yaparken saçma sorunlar çıkarır.
 
Şu ana kadar S24 Ultra daha mantıklı gibi. Peki S24 Ultra performanstan kayıp vermeden kaç sene gider? Android telefonların genel sorunu yavaşlamalarıdır bence.
 
Instagram'da çektirdiği zahmet derken neyi kastettiniz? Ve bu zahmet her neyse WhatsApp gibi uygulamalarda bu durum yaşanır mı?
İçerik üreticisi değilsen umrunda olmayacak detaylar.
Wp'da sorun yaşamazsın.

yakınlarım 15 Pro kullanıyor. Amerika'ya gittiklerinde almışlardı. Türkiye şartlarında iPhone için o kadar para vermeye gerek yok diyorlar

Evet akrabaların haklı o kadar üst segment bir cihaza gerçekten ihtiyacın olup olmadığına iyice düşünüp öyle karar ver.

S24 Ultra standart, içerik tüketicisi kullanıcı için fazlasıyla yeterlidir.
Hatta param cebimde kalsın diyorsan düz S24 bile tercih edebilirsin.
S25'de güzel bir işlemciye geçtiklerinde satıp ona geçersin.
 
X4 cekirdege sahip CPU ve UFS'li bir cihazin performansini kaybetmesi cok zor. Onun icin de firmanin bilincli frekans dusurmesi falan lazim.
Performans kaybi olmaz yillarca.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı