S25 beklenmeden S24 alınır mı?

Bütçe
35k
35k civari bir bütçem var. S24 almayı düşünüyordum ama bu ay S25 tanıtılacakmış. Sizce TR fiyatı S24 ile aynı mı olur veya artarsa tahmini ne kadar artar? S25 beklemeyip S24 alınır mı?

S25 ilk ciktiginda 50 civari olur tahminimce, hatta daha yuksek bile olabilir SD Elite koyarsalar.

Ekranın sadece nit değerlerlerine bakmanıza gerek yok 1500 ve üstü gayet yeterli onun harici S23'ün ekranı daha dolu (240 Hz Screen Touch Response, DCI-P3 Renk Uzayı, Corning Gorilla Glass Victus 2, Corning Gorilla Glass Victus 2 Arka Kapak) kamerası daha iyi falan değil ana kameralar aynı diğer yardımcı kameralar kırpılmış diyafram vs. hep farklı her konuda yanlış bilgiyi siz veriyorsunuz. S24 Fe'nin batarya ve güncelleme hariç önde olduğu bir konusu yok. Son olarak işlemci olarak ben exynos ile ilgili yorum yapmadım. Exynos kağıt üstünde evet iyi ama netice olarak mobil veride hala çok geride alan arkadaş full wifi ile kullanacaksa amenna ama mobil veride yoğunlukta kullanancaksa SD'den hala geride.
1) ekran parlaklığı 2500nit olan s24+ kullanan ben bile dışarıda sorun yaşayabilirken 1500 gerçekten yeterli mi ?

2) parlaklık yeterli diyip 240hz touch screen demişsin ekran parlaklığı tocuhscreenden daha farkedilir durum.

3) ekran kalitesi olarak dxo mark sitesinden bakabilirsin arasında %1-2 fark var öyle kağıt üzerinde şöyle renk uzayı var diye ekran kalitesi ölçülmüyor.

4) Kamera konusunda haklısın ama ikisinin de ana kameraları eşit yine dxoMark'tan bakabilirsin. 0.6x kamerası veya 3x kamerası biraz kırpılmış diye telefon tercih edilmez.

5) evet kırılmaz camı daha iyi ama s24'fe deki cam da üst düzey bir cam arkadaş ekran koruyucuz ve kılıfsız kullanacaksa düşünebilir.

6) işlemci, batarya, güncelleme 3ünde de s23'ü yok ediyor. hadi mobil veride geride olsun, full mobil veri kullanımında verimlilik oalrak aynı yerde olsunlar ama s24 fe yine de daha büyük pile sahip.

7) yani 240hz touch screeni öne sürüp 1500 nit parlaklık yeter diyip fazladan 3 yıl android güncellemesini, %10'a yakın daha güçlü işlemciyi ve fazladan pili öylesine özelliklermiş gibi yazmışsın. testlerde exynos ile olan farkalrına bakabilirsin.

8) hangi verdiğim bilgiler yanlış onu da belirtirsen sevinirim

9) arkadaş karar versin
-daha iyi touch screen 300nit düşük ekran parlaklığı, aynı kamera, daha düşük 0.6x ve 3x, biraz daha iyi ekran camı ve bunalr için 5k fazladan vermek mi

Hangisi daha önemli :D

1) ekran parlaklığı 2500nit olan s24+ kullanan ben bile dışarıda sorun yaşayabilirken 1500 gerçekten yeterli mi ?

2) parlaklık yeterli diyip 240hz touch screen demişsin ekran parlaklığı tocuhscreenden daha farkedilir durum.

3) ekran kalitesi olarak dxo mark sitesinden bakabilirsin arasında %1-2 fark var öyle kağıt üzerinde şöyle renk uzayı var diye ekran kalitesi ölçülmüyor.

4) Kamera konusunda haklısın ama ikisinin de ana kameraları eşit yine dxoMark'tan bakabilirsin. 0.6x kamerası veya 3x kamerası biraz kırpılmış diye telefon tercih edilmez.

5) evet kırılmaz camı daha iyi ama s24'fe deki cam da üst düzey bir cam arkadaş ekran koruyucuz ve kılıfsız kullanacaksa düşünebilir.

6) işlemci, batarya, güncelleme 3ünde de s23'ü yok ediyor. hadi mobil veride geride olsun, full mobil veri kullanımında verimlilik oalrak aynı yerde olsunlar ama s24 fe yine de daha büyük pile sahip.

7) yani 240hz touch screeni öne sürüp 1500 nit parlaklık yeter diyip fazladan 3 yıl android güncellemesini, %10'a yakın daha güçlü işlemciyi ve fazladan pili öylesine özelliklermiş gibi yazmışsın. testlerde exynos ile olan farkalrına bakabilirsin.

8) hangi verdiğim bilgiler yanlış onu da belirtirsen sevinirim

9) arkadaş karar versin
-daha iyi touch screen 300nit düşük ekran parlaklığı, aynı kamera, daha düşük 0.6x ve 3x, biraz daha iyi ekran camı ve bunalr için 5k fazladan vermek mi

Hangisi daha önemli :D
İşte en başta da dediğim gibi minik detaylar amiral gemisi olup olmadığını belirliyor. Bu yüzden S24 "FE" yazıyor değil mi? Benim en önemli şey tasarım mesela. Alt çerçeveleri göze çok batıyor kimisi içinse bu önemsizdir. Zevkler ve renkler. Antalya'da S23 ile bir kere sorun yaşamadım ben çok rahat gözüküyor S24 ile sorun yaşayanı da ilk defa gördüm :D DH'da S24'ün parlaklığını otomatik dışı kullanan bile vardı. Fiyat farkına değip değmeyeceğini ise alacak kişi kriterlerine göre belirleyip karar verecek. 3. maddeniz çok garip o zaman çıkaralım bütün bunları A serisi ekran koyalım nasıl olsa önemsiz. 4. madde ise o kameraları kullanan varsa edebilir kullanmıyorsa bu kriteri eleyebilir ama ön kamera da fark var selfie çok kullanıyorsa yine bir kriter devreye giriyor. Hala işlemcide yok ediyor diye yazılar yazıyorsunuz. Yok falan etmiyor SD 8Gen3 > EX 2400 > SD 8Gen2 tam arasında kalıyor. 2.5 gibi bir şey diyebiliriz. Mesela bana geçen yaz teklif geldi 2.5K'ya S24'e geçebiliyordum fakat işlemci yüzünden geçmek istemedim. Çünkü yaşadığım yerde wifi yoktu ve 7/24 mobil veride olduğum için S24'ün modemine güvenemedim. Tercih yani.

Evet dediğiniz gibi mobil veri pil tüketiminde bir tık daha kötü ama arada 800mAh var. S24 FE o farkı kapatıyor.
Evet doğru hocam bataryası büyük bazen aklım S23+ vs S24fe'ye gidiyor :D

Son düzenleme:
İşte en başta da dediğim gibi minik detaylar amiral gemisi olup olmadığını belirliyor. Bu yüzden S24 "FE" yazıyor değil mi? Benim en önemli şey tasarım mesela. Alt çerçeveleri göze çok batıyor kimisi içinse bu önemsizdir. Zevkler ve renkler. Antalya'da S23 ile bir kere sorun yaşamadım ben çok rahat gözüküyor S24 ile sorun yaşayanı da ilk defa gördüm :D DH'da S24'ün parlaklığını otomatik dışı kullanan bile vardı. Fiyat farkına değip değmeyeceğini ise alacak kişi kriterlerine göre belirleyip karar verecek. 3. maddeniz çok garip o zaman çıkaralım bütün bunları A serisi ekran koyalım nasıl olsa önemsiz. 4. madde ise o kameraları kullanan varsa edebilir kullanmıyorsa bu kriteri eleyebilir ama ön kamera da fark var selfie çok kullanıyorsa yine bir kriter devreye giriyor. Hala işlemcide yok ediyor diye yazılar yazıyorsunuz. Yok falan etmiyor SD 8Gen3 > EX 2400 > SD 8Gen2 tam arasında kalıyor. 2.5 gibi bir şey diyebiliriz. Mesela bana geçen yaz teklif geldi 2.5K'ya S24'e geçebiliyordum fakat işlemci yüzünden geçmek istemedim. Çünkü yaşadığım yerde wifi yoktu ve 7/24 mobil veride olduğum için S24'ün modemine güvenemedim. Tercih yani.
Fe serisinin olayı budur sana temel özelliklerini sunar çerçeveleri kalın yapar. Farketmeyeceğin şeylerden kısar. Çerçeve dışında fark yaratmıyor bunlar da. Öyle bir yazmışsınız ki "A serisi ekran koyalım o zaman" diye. Sanki s24 fe'de çöp ekran var s23 ile kıyaslanamaz. Ekran dediğim de kırılmaz cam. Ekranları zaten aynı. Sanki s24fe dandik plastikten yapılmış. S24fe de gayet üst seviye bir telefon. Aralarında malzeme kalitesi olarak pek bir fark yok. Hem 23+, hem s24fe hem de 24+ bizzat deneyimledim.

Dediğiniz gibi gen 3 > exynos2400>gen 2 ben de bunu diyorum zaten. S23te gen 3 var da benim mi haberim yok. Tamam yok etmiyor verisel konuşalım. Geekbench testlerinde multicore'da ex2400 gen2den %10 daha fazla skora sahip.

Mobil veride dediğiniz gibi uçuk kaçık bir değer de yok dediğim gibi s24 s23ten %10fazla pil ömrü var hadi mobil veride eşitlensinler. S24fe +800mahla yine öne geçiyor.

Burada en önemli eksi yanı çerçeveler cidden kötü durabilir bunun dışında tasarımdaki şeyler detayın detayı.

Sıkıntı yaşama olarak diğer yazan arkadaş 2000 nitin bile yetmediğini söylemiş yani demek ki sıkıntı yaşanabiliyor :D

Daha fazla konuşmaya gerek yok. Alacak arkadaş samsung mağazasında s24 fe ve s23e bakabilir. Karşılığında neleri fazla alacağını yazdım. Arkadaş samsung mağazasına gidip Tek tek 0.6x ve 3x kameralarına, tasarımlarına baksın. Geri kalanlar teknik detaylarda s24 fe çoğu yerde önde zaten. Hepsi de kullanımı doğrudan etkileyen şeyler. 4 yıl fazla güncelleme bile tek başına tercih etmek için bir sebep. Arkadaş İsterse aradaki farkı ödeyip s23 alsın. Geri kalan hakkında da yeteri bilgiye sahip. Konu da kapansın burada bence. Arkadaş ne aldığını yazıp bilgilendirirse de sevinirim.

Samsung Türkiye'de ucuza satıyor fakat S24 ve Tab S10 gelmeden önce S23 ve S9 serisine zam geldi o yüzden pek katılmıyorum. Hatta şu an bile S24 fiyatları fırladı. 24 30K'nın altına kadar düşmüştü hatta 2 hafta önce 30-32K'ya satılıyordu şimdi ise 37k :D eğer 2 hafta önce olsa S24 alınır derdim fakat şu an beklenmeli. Yapacak bir şey yok en mantıklı seçenek beklemek 32K olsaydı S24 alınırdı 37K'ya hiç sanmıyorum.

Evet fiyatlar şu an pahalı fakat iPhone bile lansman yakın fiyatları şişiriyor, S25 serisi çıktığında yeniden fiyatlar 1, 2 güne düşer diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı