- Makaleler
- 3
Aynen öyle katılıyorum mesela benim iPhone sevmememin nedeni pil sağlığı muhabbeti iPhone alacaksan eğer oyun oynamayacaksın aga.
Pil sağlığı tüm telefonlarda olan bir şey.
Aynen öyle katılıyorum mesela benim iPhone sevmememin nedeni pil sağlığı muhabbeti iPhone alacaksan eğer oyun oynamayacaksın aga.
Pil sağlığı tüm telefonlarda olan bir şey.
Evet fakat Apple'de çok anormal hızla düşüyor, sonra bir takılıyor sonra bir daha patır patır düşüyor falan. Maksat uzun vade kullanıcılara psikolojik olarak telefonun eskidi hissi vermek. Yoksa zaten her pil bir ömre sahip. Apple bunu bir yandanda politika olarak kullanıyor.
Apple da planli eskitme var evet ama anormal düştüğü yönündeki algınız neden? Apple'ın uzun zamandır pil sağlığını gösterdiğinden mi? Pil dediğiniz bir kimyasal ve Apple çoğu ürününde olduğu gibi bunu da başka markalar ile ortak üretiyor hatta işin çoğu kısmını onlar yapıyor ki bu markalar da dünya devi markalar birçok firmalar pil konusunda satış sağlayan markalar bu markaları araştırıp hangi firmaların pillerini sağladığını öğrenebilirsiniz.
Kimyasal bir süreç olduğu ve bu sürece etki eden bir sürü etmen olduğu için pil sağlıklarında o derece düşüşler ve uzun süre yerinde kalma normal karşılanıyor.
Aynı kullanım şartlarında kimi zaman 2 cihazın biri 1.yılda %100 sağlıkla diğer 94 sağlıkla bitirmesi, 2.yıla döndümü birbirlerini eşitlemeleri ya da 1,5 sene %100 giden sağlığın bir haftada 93e düşmesi, 6 ayda 95e düşen sağlığın 1 yıl 95'te sabit kalması gibi, ani düşüşler yaşayıp sonra sabitlenmesi, cihazı güncelledikçe ödemeyi pil sağlığınla yapman kimyasal süreçle alakalı bir konu mu ¿ bunlar genel olarak cihazın eskidi hissi vermek için.
Pil sağlığına etki eden etmenler çok çeşitlidir bu sadece Apple bazında söylemiyorum tüm cihazların pil sağlıkları bu şekilde düşebilir aynı kullanım koşullarında dediğiniz durumda muhtemelen bir sürü parametre farklıdır, çeşitli şartlar altında dedikleriniz kimyasal sürecin parçasıdır evet zaten pilde anormal bir durum mevcutsa çok hızlı şekilde düşüşe devam edip garanti kapsamına giriyor.
Aynı kullanım şartlarında kimi zaman 2 cihazın biri 1.yılda %100 sağlıkla diğer 94 sağlıkla bitirmesi, 2.yıla döndümü birbirlerini eşitlemeleri ya da 1,5 sene %100 giden sağlığın bir haftada 93e düşmesi, 6 ayda 95e düşen sağlığın 1 yıl 95'te sabit kalması gibi, ani düşüşler yaşayıp sonra sabitlenmesi, cihazı güncelledikçe ödemeyi pil sağlığınla yapman kimyasal süreçle alakalı bir konu mu ¿ Bunlar genel olarak cihazın eskidi hissi vermek için.
Bende gece aldım kanka bence doğru seçim yaptık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.