S25 Ultra vs iPhone 16 Pro

Pil sağlığı tüm telefonlarda olan bir şey.

Evet fakat Apple'de çok anormal hızla düşüyor, sonra bir takılıyor sonra bir daha patır patır düşüyor falan. Maksat uzun vade kullanıcılara psikolojik olarak telefonun eskidi hissi vermek. Yoksa zaten her pil bir ömre sahip. Apple bunu bir yandanda politika olarak kullanıyor.

Evet fakat Apple'de çok anormal hızla düşüyor, sonra bir takılıyor sonra bir daha patır patır düşüyor falan. Maksat uzun vade kullanıcılara psikolojik olarak telefonun eskidi hissi vermek. Yoksa zaten her pil bir ömre sahip. Apple bunu bir yandanda politika olarak kullanıyor.

Apple da planli eskitme var evet ama anormal düştüğü yönündeki algınız neden? Apple'ın uzun zamandır pil sağlığını gösterdiğinden mi? Pil dediğiniz bir kimyasal ve Apple çoğu ürününde olduğu gibi bunu da başka markalar ile ortak üretiyor hatta işin çoğu kısmını onlar yapıyor ki bu markalar da dünya devi markalar birçok firmalar pil konusunda satış sağlayan markalar bu markaları araştırıp hangi firmaların pillerini sağladığını öğrenebilirsiniz.
Kimyasal bir süreç olduğu ve bu sürece etki eden bir sürü etmen olduğu için pil sağlıklarında o derece düşüşler ve uzun süre yerinde kalma normal karşılanıyor.

Apple da planli eskitme var evet ama anormal düştüğü yönündeki algınız neden? Apple'ın uzun zamandır pil sağlığını gösterdiğinden mi? Pil dediğiniz bir kimyasal ve Apple çoğu ürününde olduğu gibi bunu da başka markalar ile ortak üretiyor hatta işin çoğu kısmını onlar yapıyor ki bu markalar da dünya devi markalar birçok firmalar pil konusunda satış sağlayan markalar bu markaları araştırıp hangi firmaların pillerini sağladığını öğrenebilirsiniz.
Kimyasal bir süreç olduğu ve bu sürece etki eden bir sürü etmen olduğu için pil sağlıklarında o derece düşüşler ve uzun süre yerinde kalma normal karşılanıyor.

Aynı kullanım şartlarında kimi zaman 2 cihazın biri 1.yılda %100 sağlıkla diğer 94 sağlıkla bitirmesi, 2.yıla döndümü birbirlerini eşitlemeleri ya da 1,5 sene %100 giden sağlığın bir haftada 93e düşmesi, 6 ayda 95e düşen sağlığın 1 yıl 95de sabit kalması gibi, ani düşüşler yaşayıp sonra sabitlenmesi, cihazı güncelledikçe ödemeyi pil sağlığınla yapman kimyasal süreçle alakalı bir konu mu ¿ Bunlar genel olarak cihazın eskidi hissi vermek için.

Aynı kullanım şartlarında kimi zaman 2 cihazın biri 1.yılda %100 sağlıkla diğer 94 sağlıkla bitirmesi, 2.yıla döndümü birbirlerini eşitlemeleri ya da 1,5 sene %100 giden sağlığın bir haftada 93e düşmesi, 6 ayda 95e düşen sağlığın 1 yıl 95'te sabit kalması gibi, ani düşüşler yaşayıp sonra sabitlenmesi, cihazı güncelledikçe ödemeyi pil sağlığınla yapman kimyasal süreçle alakalı bir konu mu ¿ bunlar genel olarak cihazın eskidi hissi vermek için.

Pil sağlığına etki eden etmenler çok çeşitlidir bu sadece Apple bazında söylemiyorum tüm cihazların pil sağlıkları bu şekilde düşebilir aynı kullanım koşullarında dediğiniz durumda muhtemelen bir sürü parametre farklıdır, çeşitli şartlar altında dedikleriniz kimyasal sürecin parçasıdır evet zaten pilde anormal bir durum mevcutsa çok hızlı şekilde düşüşe devam edip garanti kapsamına giriyor.

Pil sağlığına etki eden etmenler çok çeşitlidir bu sadece Apple bazında söylemiyorum tüm cihazların pil sağlıkları bu şekilde düşebilir aynı kullanım koşullarında dediğiniz durumda muhtemelen bir sürü parametre farklıdır, çeşitli şartlar altında dedikleriniz kimyasal sürecin parçasıdır evet zaten pilde anormal bir durum mevcutsa çok hızlı şekilde düşüşe devam edip garanti kapsamına giriyor.

Aynı evde aynı model 2 iPhone ile birebir şahit oldum. Bir sürü konusuda açılıyor. Kimisi önemsemeden yapmasına rağmen geç düşüyor kimisi pil sağlığını korumak için her şeyi orj+taktikleri takıyor hızlı düşüyor. Burada gereksiz yere uzatmanın anlamı yok, sağlıkta bariz bir oynama var. Her pil sağlığı düşer. Dış etkenler fazlasıyla önemlidir ama burada bahsettiğiniz şey anlamsız. Google'a pil sağlığım neden düşer yazdığımda çıkan sonuçlar gibi bir şey yazmışsınız ama olay teknik verilerden ibaret değil. Birçok Apple konusunda bulunan biri olarak bunu sizde biliyorsunuzdur elbet. Verdiğiniz cevap tamamen teknik ve bu dediklerinizi bende biliyorum, katılıyorum. Burada işin teknik dışı kısmından bahsediyoruz.

Aynı kullanım şartlarında kimi zaman 2 cihazın biri 1.yılda %100 sağlıkla diğer 94 sağlıkla bitirmesi, 2.yıla döndümü birbirlerini eşitlemeleri ya da 1,5 sene %100 giden sağlığın bir haftada 93e düşmesi, 6 ayda 95e düşen sağlığın 1 yıl 95'te sabit kalması gibi, ani düşüşler yaşayıp sonra sabitlenmesi, cihazı güncelledikçe ödemeyi pil sağlığınla yapman kimyasal süreçle alakalı bir konu mu ¿ Bunlar genel olarak cihazın eskidi hissi vermek için.

Ve zaten Apple şirketi insanları bu algıya kaptırarak kendi ürettiği daha yeni model cihazları almaya teşvik etmesini amaçladığı için bunu yapıyor bence
Özet olarak ikinizde dedikleri çok doğru ama insan duygusal varlık olduğu için sürekli cihazım eskidi hissi vermek beni üzer ve o cihazdan soğurum açıkçası benim düşüncem bu herkese teşekkür ederim yorumlarınız için

Son düzenleme:
Pil sağlığına çok takmayın. Bir süre sonra o takıntı geçiyor. Doğru düzgün çalışmıyor o şey. Ortalama bi şeyler gösteriyor işte. 2.5 3 sene sonunda da iyice düşüp servis demeye başlıyor zaten. Ona göre telefon seçilmez bence. Kaç kere şarj ettiğini direkt orda göstermesi 15 ve üstü cihazlarda artık güzel bir şey ama. 2.elde satarken hem az kullanan adam için satarken hem de alan için iyi oluyor.
Ama alıp oyun oynayacaksanız sürekli zaten eskir ısıdan dolayı batarya. Sogutucu magsafe gibi takılan seyler var arkaya iphone için onlar yararlı. Enshall Magsafe Destekli Mıknatıslı Manyetik Radyatörlü Telefon Soğutucu Fan Kablolu RGB Fiyatı, Yorumları - Trendyol
android de iphone da farketmiyor hepsinde planlı eskitme var. Güncellemeleri ertelemek iyi bi şey bence gerekmedikçe iyi çalıştığı sürümde kalsın telefon.

Bende gece aldım kanka bence doğru seçim yaptık.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250210_022546_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250210_022546_WhatsApp.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 162

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı