S25 Ultra vs iPhone 16 Pro

S25 ultranın karşısında 16 Pro Max olsaydı net bir şey demezdim ikisi de öne çıktığı yanları var derdim ama bu karşılaştırmada kesinlikle eğer Apple ekosistem yoksa S25u.

Pil süresi harici Pro ile pmnin bir farkı var mı? Ağırlık olarak dezavantajlı bile denilebilir Pro Max'e.

Pil süresi harici Pro ile pmnin bir farkı var mı? Ağırlık olarak dezavantajlı bile denilebilir Pro Max'e.
Zaten pil için dedim. Pro modelin pili Ultraya kıyasla zayıf kalıyor. Pil trmel bir şey ve pro burada bariz mağlup. Ekran boyu olarakta şahsen küçük ekrsn seven biri değilim.

Zaten pil için dedim. Pro modelin pili Ultraya kıyasla zayıf kalıyor. Pil trmel bir şey ve pro burada bariz mağlup. Ekran boyu olarakta şahsen küçük ekrsn seven biri değilim.
Hocam selamlar, geçende ben de tam olarak buna benzer bi konu açmıştım, fakat iPhone 16 Pro değil de Pro Max vs S25U şeklindeydi. Bu iki telefon kıyasını yaptığımda batarya konusunda internette izlediğim birçok videoda aralarında 25-30 dk max oynuyordu. Kamera açısından da internette birbirlerini geçtikleri noktalar olsa da gerçek hayatta ikisini de elime alıp 10-15 dk inceleme şansım bulundu ve bariz bir şekilde iPhone'un kamerasının daha iyi olduğunu gördüm. Keza ekran kalitesinde Samsung bir nebze daha canlı gösteriyor gibiydi fakat aralarında fazla da bir fark yoktu. Bunların neticesinde (fiyata bakmaksızın) iPhone 16 PM daha önde duran bir cihaz gibi. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında? Teşekkür ederim şimdiden.

(Herhangi bir ekosistem amacı yok, sadece fotoğraf, video çekimleri ve bazen de dizi-film izlemek + sosyal medya için kullanım)

Hocam selamlar, geçende ben de tam olarak buna benzer bir konu açmıştım, fakat iPhone 16 Pro değil de Pro Max vs S25U şeklindeydi. Bu iki telefon kıyasını yaptığımda batarya konusunda internette izlediğim birçok videoda aralarında 25-30 dk Max oynuyordu. Kamera açısından da internette birbirlerini geçtikleri noktalar olsa da gerçek hayatta ikisini de elime alıp 10-15 dk inceleme şansım bulundu ve bariz bir şekilde IPhone'un kamerasının daha iyi olduğunu gördüm. Keza ekran kalitesinde Samsung bir nebze daha canlı gösteriyor gibiydi fakat aralarında fazla da bir fark yoktu. Bunların neticesinde (fiyata bakmaksızın) iPhone 16 PM daha önde duran bir cihaz gibi. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında? Teşekkür ederim şimdiden.

(Herhangi bir ekosistem amacı yok, sadece fotoğraf, video çekimleri ve bazen de dizi-film izlemek + sosyal medya için kullanım)

Kamera farkları kişiden kişiye göre değişen bir duruma sahip. Kimisi daha tonlu fotoğraflar sevdiği için S25U seçerken diğer daha doğal fotoğraf için 16 PM seçiyor. Birbirlerinden fark edilebilir ayrıldıkları tek nokta S25U'nun S Pen, Galaxy AI ve ufak bir ekran kalitesi artısı denebilir. Apple içinde 2.elde satma kokaylığı denebilir. Hangisinin yazılımını daha çok seviyorsan onu alabilirsin. IOS'taki akıcılık, güncellemelerin tarihlerinin sabit olması ya da One UI'daki aşırı geniş özelleştirme, Galaxy AI ve özgürlük gibi. Yazılımda farketmez dersen 16PM daha güzel gözüküyorsa doğal fotoğrafları daha çok seviyorsun demektir o zaman 16PM alabilirsin.

Son düzenleme:
Kamera farkları kişiden kişiye göre değişen bir duruma sahip. Kimisi daha tonlu fotoğraflar sevdiği için S25U seçerken diğer daha doğal fotoğraf için 16 PM seçiyor. Birbirlerinden fark edilebilir ayrıldıkları tek nokta S25U'nun S Pen, Galaxy AI ve ufak bir ekran kalitesi artısı denebilir. Apple içinde 2.elde satma kokaylığı denebilir. Hangisinin yazılımını daha çok seviyorsan onu alabilirsin. IOS'taki akıcılık, güncellemelerin tarihlerinin sabit olması ya da One UI'daki aşırı geniş özelleştirme, Galaxy AI ve özgürlük seçenekleri gibi. Yazılımda fark etmez dersen 16PM daha güzel gözüküyorsa doğal fotoğrafları daha çok seviyorsun demektir o zaman 16PM alabilirsin.

Aynen öyle katılıyorum mesela benim iPhone sevmememin nedeni pil sağlığı muhabbeti iPhone alacaksan eğer oyun oynamayacaksın aga

Aynen öyle katılıyorum mesela benim iPhone sevmememin nedeni pil sağlığı muhabbeti iPhone alacaksan eğer oyun oynamayacaksın aga

Kesinlikle zaten o pil sağlığı olayını kafaya takan biri iPhone alırsa gece uykusunda bile aklına gelir. Bende hiç sevmiyorum, göstermesi rahatsız ediyor. iPhone alacaksan o pil sağlığı 1 haftada 3 kademe düşse bile olur öyle şeyler deyip geçmen gerekiyor.

Kesinlikle zaten o pil sağlığı olayını kafaya takan biri iPhone alırsa gece uykusunda bile aklına gelir. Bende hiç sevmiyorum, göstermesi rahatsız ediyor. iPhone alacaksan o pil sağlığı 1 haftada 3 kademe düşse bile olur öyle şeyler deyip geçmen gerekiyor.

Aynen öyle hele bir de telefonu çok kullanıyosan sıkıntı bir de uzun yıllar kullanacaksada sıkıntı bence pil sağlığı

Kamera farkları kişiden kişiye göre değişen bir duruma sahip. Kimisi daha tonlu fotoğraflar sevdiği için S25U seçerken diğer daha doğal fotoğraf için 16 PM seçiyor. Birbirlerinden fark edilebilir ayrıldıkları tek nokta S25U'nun S Pen, Galaxy AI ve ufak bir ekran kalitesi artısı denebilir. Apple içinde 2.elde satma kokaylığı denebilir. Hangisinin yazılımını daha çok seviyorsan onu alabilirsin. IOS'taki akıcılık, güncellemelerin tarihlerinin sabit olması ya da One UI'daki aşırı geniş özelleştirme, Galaxy AI ve özgürlük gibi. Yazılımda farketmez dersen 16PM daha güzel gözüküyorsa doğal fotoğrafları daha çok seviyorsun demektir o zaman 16PM alabilirsin.
Aslında Samsung'a geçmek istiyordum, bazenleri S-Pen kullanabilmek, DEX kullanımı ve her ne kadar 5-6 kullanım sonrası bırakacak olsam da Galaxy AI ilgimi çekiyordu. Eski android kullanıcısıydım fakat 2.5 yıldır iPhone 14 Pro kullanıyordum. Telefon değiştirecektim ve bu kameradaki farklılıklar kafamı karıştırmıştı, belirttiğiniz sebeplerden olabilir. Ama yine de Instagram, Snapchat vb. uygulamalarla kamera kalitesi muhabbetinde iPhone, Samsung'dan daha da önde gibi duruyor. Ayrıca izlediğim videolarda da Samsung'un kamerası daha optimize edilmemiş gibi duruyordu yazılımsal olarak. En belirgin farkı hareket eden cisimlerdeki farklılıklarda gösteriyorlardı. Hala kafamda bir soru işareti hangi telefonu seçeceğim, biraz daha araştırmam gerekiyor gibi duruyor çünkü ikisi de tam olarak kafama yatmış değil.

Aslında Samsung'a geçmek istiyordum, bazen S Pen kullanabilmek, DeX kullanımı ve her ne kadar 5-6 kullanım sonrası bırakacak olsam da Galaxy AI ilgimi çekiyordu. Eski Android kullanıcısıydım fakat 2.5 yıldır iPhone 14 Pro kullanıyordum. Telefon değiştirecektim ve bu kameradaki farklılıklar kafamı karıştırmıştı, belirttiğiniz sebeplerden olabilir. Ama yine de Instagram, Snapchat vb. uygulamalarla kamera kalitesi muhabbetinde iPhone, Samsung'dan daha da önde gibi duruyor. Ayrıca izlediğim videolarda da Samsung'un kamerası daha optimize edilmemiş gibi duruyordu yazılımsal olarak. En belirgin farkı hareket eden cisimlerdeki farklılıklarda gösteriyorlardı. Hala kafamda bir soru işareti hangi telefonu seçeceğim, biraz daha araştırmam gerekiyor gibi duruyor çünkü ikisi de tam olarak kafama yatmış değil.

Bende aynı şekildeyım kral ya bir yanda S25 Ultra var dolu dolu cihaz ama bir yandada iPhone diyorsun suablik ki kararım Samsung'tan yana ama çevremdeki insanlar iPhone diyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı