S25 vs iPhone 16

alioznsoy06

Picopat
Daha fazla  
Arada telefon karşılaştırmaları okuyorum kimisi bir yerlerinden istatistik çıkarıyor kimisi olmayan bir şeyi iddia edip itiraz edene kaynak soruyor kimisi direk markaya tapıyor. S25 ve iPhone 16 üzerine kendi yorumlarımı sunucam. Öncelikle karşılaştırarak başlayalım, ekran kalitesinde S25 düpedüz daha iyi. 60Hz ekran sorun olmaz diyen insanlar ya hayatında hiç 90-120Hz kullanmayan insanlar ya da gözünde sorun olan insanlardır. 60Hz'i hadi arayüzde kullanırken sorun etmezsin ama en basitinden Instagram'da kaydırırken parmak gecikmesinden rahatsız olmuyosan sen bilirsin. Parlaklıktır renktir S25 daha iyi zaten klasik Samsung. Herkesin tartıştığı kamera, düz fotoğraf ve videoda iPhone 16 daha iyi. Video konusu belli zaten onu geç, fotoğraf konusunda Samsung aynı lensi 4. kez kullandığı için S22 ile aralarında ahım şahım bir fark yok. S25'in telefoto kamerası olduğu için 3X modunda tatmin eder, hem de daha fazla detay yakalar. iPhone 16 daha doğru renk verir. Batarya S25 daha iyi ama iPhone 16 ile pek fark yok. S25 biraz daha iyi sadece. Gelelim performansa, öncelikle 8 Elite rakibi A18 Pro, A18 değil. Apple'ın Geekbench'lerde önde olmasının sebebi çekirdeklerin yazılımla uyumlu olması, işlemcinin kas gücü değil yani. 3DMark kısmında arada 2 katlık bir fark var, kısaca işlemci kısmında S25 açık ara daha iyi. Ayrıca 2-3 sonra kasacak diyen elemanları dikkate almayın, M30 veya A5 kullanmıyoruz. Tasarım size kalmış, ki bence iPhone 16 daha sempatik. Arayüze değinmiyorum iOS daha iyi, ama tabii ki iki tarafında avantajları var özgürlük gibi oralara değinmiyorum bilen biliyor. Küçük detaylar olarak da Wi-Fi 7, USB 3.0 gibi farklar var S25 için elbet bunlar bir artı ama büyük değil. İkisini de 799 dolar olarak kabul edersek fotoğraf için iPhone 16, gerisi için S25 alırdım. Türkiye için iPhone 16 alan saptır denilebilir, ama şahsen S25'te almazdım. Magic 7 Pro falan alır evime giderim (S23 kullanıyorum bu arada)

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone haterı değilim ama o kadar güçlü bir yonga setine sahip telefona 60 Hz ekran konulunca benim zoruma gidiyor. S25 veya magic 7 Pro gibi telefonlar daha mantıklı geliyor. Android işletim sistemine alışıksan devam etmen de daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı