Ayrıca cihazını çökertenler için Samsung'un sitesinden orjinal stock rom kurulumunu da göster. Böylece daha güvenli olur.Resimleri ve anlaşılabilir açıklamalarını bekliyorum.
Teşekkürler
Öncelikle Merhaba
Ben s3 mini (i8190) telefonuma ROM atmak için (Cyanogenmod) internette araştırma yaparken seni buldum hocam. Baktım gayet iyi anlatım yapmışsın, onun için seni takip etmek için buraya üye oldum. Haftasonu resimli anlatımı yaptıktan sonra telefonuma ROM atmayı düşünüyorum. Telefonumu alalı 6 ay oldu telefondan gayet memnunum ancak tek sorunu GÜNCELLEME
Hocam öncelikle ROM atmadan önce sana birkaç sorum olucaktı. (Daha önce hiç ROM atmadım, ilk akıllı telefonum. Sorular biraz fazla olursa kusuruma bakma)
Birde sorulardan önce şunları da belirteyim.
- Telefonum yurtdışı değil.
- Hiç ROOT ve ROM atmadım.
- Telefonu alalı 6 ay oldu.
1.) ROM atarken telefonun imei numarasının düşme olasılığı var mıdır ?
2.) Telefonun ne gibi durumlarda Brick olma olasılığı vardır ?
3.) Cyanogenmod 11'in Nightly sürümü mü, yoksa Full Sürümü'mü daha
iyidir ? (Bir arkadaşım, atıcaksan Nightly sürümü değil de Full sürüm at dedi)
4.) Cyanogenmod 11'den Orjinal Stock Rom'a nasıl dönüş yapılır ? Eğer dönüş yaparsak telefon tekrar garantiye girer mi ?
5.) Cyanogenmod'dan memnun musun, Tavsiye eder misin, Sıkıntıları var mıdır, Sürekli kullanılabilecek güzel bir ROM mudur ?
6.) Telefona Cyanogenmod'u yükledikten sonra telefon ROOT'lu mu oluyor? Oluyorsa da Orjinal Stock Rom'a geçince ROOT gidiyor mu ?
Öncelikle şimdiden teşekkürler hocam, çok fazla soru sordum kusuruma bakma, en başta da belirttiğim gibi daha önce ROM, ROOT işlerine bulaşmadığım için bilgim yok. (Bu işleri severim, 1 kere anlattıktan sonra 1,2,3 yaptıktan sonra alışırım)
Bu arada birkaç tane konunu okudum, herkese çok iyi yardımcı oluyorsun Allah Senden Razı Olsun Hocam![]()
![]()
Teşekkürler![]()
Yok hocam ne bekletmesi Estağfirullah sıkıntı yok yaniHani ilk defa bu işleri yapacağım için biraz tedirgin olmuştum ROM, Root, garanti gitmesi falan ama sıkıntı vs. olduğunta tekrar Orjinal Stock ROM'a dönülmesi çok güzel olmuş. Artık hocam hafta sonu rehberinizi düzenledikten sonra ROM'u atıcam. Tüm dosyaları hazırladım verdiğiniz linkten Odin vs. falan herşey hazır ancak Google Apps indirirken şöyle bir ekran çıktı değiştirmişler galiba
orda Download kısmında. Birde sizden bir isteğim olucaktı Cyanogenmod'un içeriğini görselliğini falan daha önce görmedim nasıl olduğunu merak ettim![]()
Eğer işiniz olmadığı zaman boş vaktinizde Gelen arama, menü, ana sayfa ekran görüntülerini yollayabilirseniz sevinirim. İlk yazdığımda da belirtmiştim daha önce ROM, ROOT falan atmadım ama anlatırsanız yapabileceğim bir iş(anlarım böyle işlerden, meraklısıyımdır
)
Birde bir sorum daha vardıCyanogenmod'u yüklemeden önce cihaza Root atıcaz mı ? yoksa yüklerken Root otomatik olarak atılıyor mu ?
En başta da belirtmiştim Hani ilk defa bu işleri yapacağım için biraz tedirgin olmuştum ROM atsammı, atmasammı diye falan. Ama sorularıma cevap verdiniz rahatladım bende
Tekrar kusura bakmayın hocam hani çok soru soru sorup meşgul ettim sizide. İnterette o kadar rehber buldum ama sizin anlatışınız daha iyi (Ciddi söylüyorum) bide rehberi de düzenleyince daha güzel olucaktır. Soru soran olduğunda da çok güzel ilgileniyorsunuz iyiki Technopat'ı ve sizi bulmuşum hocam Allah sizden razı olsunÇok teşekkürler
![]()
Teşekkürler Technopat ve @Berkant Ayhan KarabudakO kadar güncelleme bekliyordum bir türlü gelmedi, birsürü Cyanogenmod kurma rehberleri dolaştım iyi ki burayı bulmuşum.
![]()
Bir şey olmaz düzeltirsin sıkıntı yapma Hayırlısı. Ben 7.sınıftayken bana sen nasıl sınıf geçiyosun derlerdi, zar zor geçmiştim 7.sınıfı belge bile yolladılar birsürü ödev vs. uğraşa uğraşa geçtim. Şimdi 12.sınıfa geçtim. Ama bu sene notları düzeltmeye bak lise önemli çünkü
Bu arada ekran görüntüleri için de teşekkürler. Görsellik olarak güzelmiş CyanogenMod. Birde o şarj göstergesi halka değil miydi. Nasıl yaptınız onu ? (Bu daha güzelmiş)
Tam olarak hangi gün hazırlayacaksınız rehberi ? Ben sizin verdiğiniz dosyaları hazırladım geriye sadece Google Apps kaldı onu da konuyu güncelleyince düzelttikten sonra artık atıcam ROM'u Hayırlısıyla![]()
He yani direk Root atmadan direk CyanogenMod'u atıyoruz anladım.
Birde hocam bu romu şu an hep mi kullanmayı düşünüyorsunuz, yoksa Stock'a geçmeyi mi düşünüyorsunuz ?
Birde bu ROM'u atarken merak ettiğim şeyler var.
Google Apps ve ROM dosyasını telefonun kendi hafıza kartına mı, yoksa kendi kullandığımız hafıza kartına mı atıyoruz ? Birde CyanogenMod kullanımı falan hani ayrıntıları vs. (Bende ne çok şey istedim böyle) Bu ayrıntıları falan da rehberde belirtirseniz güzel olur
Teşekkürler![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.