Bir hareketin yapılabileceği dönem var, yapılamayacağı dönem var. ABD'ye kafa tuttun, Rusya ile iş birliği yaptın ve ne oldu? Yaşanan şeyleri anlat, teori kasmaya gerek yok. 1 yıl geçmedi 2 yerde birden gene düşmanın Rusya oldu, askerlerinin kafasına bile bile bombayı attı. Zaten asıl sorun Patriot almamak değil, Rusya ile iş birliği yapıp tarihsel düşmanının tam istediği gibi içinde olduğun birlikle aranı açmak.
Bak sana kendi hayatımdan bir örnek vereyim, sen kıyasını yap. 16 yaşında daha lisedeyken, kendi ayaklarım üstünde duramazken evlatlık olduğum ve zaten baskıcı olan, bana el çocuğu muamelesi yapan aileme meydan okudum. Sonucunda evden kovuldum. Acil iş bulmam gerekti, şansım yaver gitti ama lisenin son 2 yılı, liseden sonraki 1 yıllık boşluk ve mesleki eğitim dönemi, üstüne üniversite dönemlerinde günde ortalama 3-4 saat uyuyarak, üniversite'nin son 2 yılı hariç kalacak doğru düzgün bir yerim olmadan sürünerek yaşadım. Şimdi ben onurlu mu oldum? Oldum da neyin karşılığında? O 9 yıl hiçbir insanın yaşamaması gereken şekilde geçti.
Bir de sabrettiğimi düşün, lise ve üniversite eğitimimi çok daha iyi koşullarda bitirebilirdim. Bu geçecek olan yıllarda ailemle aramı düzeltme ihtimalim yok muydu? Düzeltemedim diyelim, o fazladan yıllarımda kendi ayaklarımın üstünde durmayı iyice öğrendikten sonra bunu yapmam daha iyi olmaz mıydı? Benim şansım yaver gitti tükürdüğümü yalamayıp hayatıma baktım. Peki şu anda Türkiye ne yapıyor? O meydan okumasında ne yaptıysa şimdi tersini yapmaya başladı bile.
Rusya/Yunanistan/Ermenistan sorunlarına karşı bağlı olmak zorunda olduğun bir birlikle aranı daha da açtın. İşte politika ve lobi faaliyeti bu dönemlerde işe girer, sizler birkaç yıl düzgün yürütülen bir lobi faaliyetinin ne gibi artılar getirebileceğini tamamen göz ardı ediyorsunuz. Yapacağınız şeyi bir anda tek kişinin keyfine göre ani kararla yaparsanız son 7 yılda geldiğimiz noktaya bakın diyorum. F-35'lerin hâlâ alınacağını söylüyorum ama şunu da bilin, ülkenin tapusunu vermediğimiz kalacak sadece. Çok güzel meydan okuduk ABD'ye, müthiş meydan okuduk ama süper meydan okuduk. Şimdi uçaklarına yakıt sağlarsın, üslerini açık tutarsın yarın öbür gün nerelerini onlara açarsın tahmin edemiyorsunuz. Sorun bu.
Politika artık yaptık oldu kafasıyla yapılmıyor. O kafayla yaparsan neler olduğunu görüyorsunuz ve hâlâ bunu nasıl savunabiliyorsunuz anlamıyorum! 7 yıl öncesine dönün bakın, şimdiki duruma bakın ve bu duruma nasıl kademe kademe geldiğimizi görün bir zahmet.