S9 mağazalarda yok

1. Nesil Iphone dan 4S e kadar kullandım şuan da ailem ve arkadaşlarım arasında 6S,7 ve 8 kullanan var ayrıca Macbook ve Ipod da kullandım yeni bir Macbook alırım ama hayatta Iphone almam dolayısı ile Apple tarafını yeterince deneyim etmiş ve sorunlarından bıkmış birisiyim şimdi S9 un hassas olduğu konusuna gelirsek sanırım düşürüp camını kıracağından korkuyorsun öyleyse korkma camları gayet dayanıklı internetten sağlamlık testlerini izleyebilirsin cihazın kasası da sağlam ben kılıfla beraber kullanıyorum sende dilersen kılıf ve ekran koruyucu takarsın yani anlayacağın öyle elimden kayıp düştü bozuldu gibi sorun olmaz sadece biraz dikkatli davran uzun yıllar götürür seni.
Öncelikle teşekkür ederim. İphone nun ne gibi sorunlarıyla uğraştınız? Siz elinizden hiç düşürdünüz mü sert bir şekilde ve koruyucu cam kullanıyor musunuz? İphone nun beni yıllarca götüreceğini (3-4 yıl) Samsung da böyle bir şey olmayacağını söylüyolar. Acaba bunu söyleyenler samsung un düşük modellerine bakarak mı söylüyorlar yoksa gerçekten öyle mi?
S9 yerine S10E almaya çalışın derim.
s10e ye bütçem hiç bir şekilde yetmiyor arada 1000-1500 tl fark var.

Neden hepsiburada yada trendyol gibi siteleri istemiyorsunuz ?
Basit aslında, cayma hakkı diye bir olay var. Cihazı alıyorlar açıp sim kart takmadan kullanıp sonra iade ediyorlar, biz satın aldığımızda da açılmamış ürün diye alıyoruz. Bende o yüzden cep telefonu bilgisayar vs. de internetten alışverişi tercih etmiyorum. Sonuçta mağazadaki ile aynı para :)

Basit aslında, cayma hakkı diye bir olay var. Cihazı alıyorlar açıp sim kart takmadan kullanıp sonra iade ediyorlar, biz satın aldığımızda da açılmamış ürün diye alıyoruz. Bende o yüzden cep telefonu bilgisayar vs. de internetten alışverişi tercih etmiyorum. Sonuçta mağazadaki ile aynı para :)
Güvenlik bandrolü diye bir şey var bence o işler o kadar kolay değil.

Güvenlik bandrolü diye bir şey var bence o işler o kadar kolay değil.
Aslında öyle, forumlarda birçok kere görüyorum cihazları beğenmeyip iade ediyorlar. O bandrolü açıyorlar SIM kart takmadan kullanıyorlar. İade gelince büyük ihtimal bir etkiket yapıştırıyorlar o bandrolün üzerinde açılmamış gibi durması için. Yoksa bu çok yapılan bir şey.

Öncelikle teşekkür ederim. İphone nun ne gibi sorunlarıyla uğraştınız? Siz elinizden hiç düşürdünüz mü sert bir şekilde ve koruyucu cam kullanıyor musunuz? İphone nun beni yıllarca götüreceğini (3-4 yıl) Samsung da böyle bir şey olmayacağını söylüyolar. Acaba bunu söyleyenler samsung un düşük modellerine bakarak mı söylüyorlar yoksa gerçekten öyle mi?

Asıl tam tersi Apple yazılım güncellemeleri ile CPU hızını düşürüyor geçenlerde kendileri açıkladılar güya batarya ömrü ile dengelemek içinmiş (yersen) 3-4 yıl Samsung kullanamazsın diyenler S4 filan kullanıyor herhalde eski modellerde batarya çıkarılabildiği için pil sorunları çok oluyordu ama yeni modellerde batarya gömülü olduğundan böyle bir sorunda artık yok Apple da yaşadığım sorunlara gelirsek ilk olarak söylediğim gibi güncellemeler ile telefonun hızını gözle görülür biçimde düşürüp getirdikleri bazı kısıtlamalar ile yeni telefon almaya zorluyorlar örnek olarak Iphone 4 ümün son zamanlarında mağazadan hiçbir uygulama indiremez oldum sadece Whatsapp ı indirmeme izin veriyordu Youtube ve Twitter gibi uygulamalara bilgisayarımdan girebiliyordum sadece, diğer bir sorunda malzeme kalitesi etrafta gördüğüm 10 Iphone dan en az 6 sının camı kırık yada parmak izi okuyucusu çalışmıyor Iphone 6 gibi arkası Alüminyum olan modeller çok çabuk aşınıyor genel olarak yaşadığım sorunlar bu şekilde umarım yardımcı olur.

Bende J7 2015 var ilk çıktığında almıştım ve hala kullanıyorum. Yorum yapanlar benim gibi düşük model telefon kullanan kişiler büyük ihtimalle. Ben 2.5-3 sene kullandıktan sonra bıkmaya başladım telefondan fakat şuan param olmadığından değişim yapamıyorum. Ben telefonu günde 7-8 saat bazen 10 oluyor kullanan birisiyim J7 2015 gibi bir telefon bile bana 4 sene dayandı ise S9 sana haliyle dayanır diye düşünüyorum :)

Bende J7 2015 var ilk çıktığında almıştım ve hala kullanıyorum. Yorum yapanlar benim gibi düşük model telefon kullanan kişiler büyük ihtimalle. Ben 2.5-3 sene kullandıktan sonra bıkmaya başladım telefondan fakat şuan param olmadığından değişim yapamıyorum. Ben telefonu günde 7-8 saat bazen 10 oluyor kullanan birisiyim J7 2015 gibi bir telefon bile bana 4 sene dayandı ise S9 sana haliyle dayanır diye düşünüyorum :)
bende de şuan j2 2016 var. bunlar eski model diye mi acaba bu kadar dayanıklılar bilmiyorum ama ardayzr anlattığına göre tam bana göre bir telefon s9.

Bende S6 Edge var. Çıktığı andan beri kullanıyorum. Sadece 2 kere servise yolladım oda bataryasını değiştirtmek için. Hala da sorunsuz çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek gibi :)

Asıl tam tersi Apple yazılım güncellemeleri ile CPU hızını düşürüyor geçenlerde kendileri açıkladılar güya batarya ömrü ile dengelemek içinmiş (yersen) 3-4 yıl Samsung kullanamazsın diyenler S4 filan kullanıyor herhalde eski modellerde batarya çıkarılabildiği için pil sorunları çok oluyordu ama yeni modellerde batarya gömülü olduğundan böyle bir sorunda artık yok Apple da yaşadığım sorunlara gelirsek ilk olarak söylediğim gibi güncellemeler ile telefonun hızını gözle görülür biçimde düşürüp getirdikleri bazı kısıtlamalar ile yeni telefon almaya zorluyorlar örnek olarak Iphone 4 ümün son zamanlarında mağazadan hiçbir uygulama indiremez oldum sadece Whatsapp ı indirmeme izin veriyordu Youtube ve Twitter gibi uygulamalara bilgisayarımdan girebiliyordum sadece, diğer bir sorunda malzeme kalitesi etrafta gördüğüm 10 Iphone dan en az 6 sının camı kırık yada parmak izi okuyucusu çalışmıyor Iphone 6 gibi arkası Alüminyum olan modeller çok çabuk aşınıyor genel olarak yaşadığım sorunlar bu şekilde umarım y
vatan media markt teknosanın sitelerinde hiç bir yerde yok bu telefon. Sende kontrol eder misin ya acaba ne olmuş bu telefona kaldırılmış mı yoksa mağazalar sitelerinde mi yok gösteriyor?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı