S9 Plus yavaş şarj oluyor

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba. Daha önceden de belirttiğim gibi S10e cihazımı kız kardeşime verip S9 Plus'a geçmiştim.

Cihazdan genel anlamda memnunum ancak şarj olma süresi beni bir şeyler var diye endişeye sokuyor.

S10e yüzde 20'den seksen beşe yaklaşık 45 dakikada ulaşıyordu. 15W orijinal şarj adaptörü ve sağlam olan Philips marka bir kabloyla şarj ediyordum.

S9 Plus ise 20'den seksen beşe aynı adaptörü ve kabloyu kullandığımda yaklaşık 1.5 saatte çıkıyor.

Yüzde onluk bir şarja bile 10 dakika istiyor.

Bu süreler normal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Pil döngüsü kaynaklıdır. Sorun varsa da ya adaptörde ya da pildendir. Net bir şey demek zor, böyle sebepten foruma yazan çok kişi var. Takip etmeye devam edin aynı adaptörle başka cihazları da şarj edin. Gerekirse telefonunuzu başka adaptör ile de şarj edin.

Merhaba. Daha önceden de belirttiğim gibi S10e cihazımı kız kardeşime verip S9 Plus'a geçmiştim.

Cihazdan genel anlamda memnunum ancak şarj olma süresi beni bir şeyler var diye endişeye sokuyor.

S10e yüzde 20'den seksen beşe yaklaşık 45 dakikada ulaşıyordu. 15W orijinal şarj adaptörü ve sağlam olan Philips marka bir kabloyla şarj ediyordum.

S9 Plus ise 20'den seksen beşe aynı adaptörü ve kabloyu kullandığımda yaklaşık 1.5 saatte çıkıyor.

Yüzde onluk bir şarja bile 10 dakika istiyor.

Bu süreler normal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim telefonum 7000 MAh ama 1 saat 45 dakikada %100 oluyor(25W).

Hocam iki telefonun da elektriksel değerleri farklı. Giriş/çıkış/W/A
En az 25W adaptörle deneme imkanınız var mı?

Civarda çok Xiaomi 33W adaptör var onla deneyebilirsiniz mesela.
Hocam 33W bir Xiaomi şarj adaptörü ile de denedim aynı süreyi aldım.

Kardeşimin şarj aletiyle denedim o da aynı süreyi verdi.

Sanırım pil döngüsü kaynaklı. Zaten cihaz beklediğimden daha az ekran süresi veriyor.
Kuzenim kullanmıştı, teyzem de sonradan yedek cihaz diye kullanmış.

Durumu bir süre daha takip edeceğim belki de gerçekten pili değiştirmemiz gerekebilir.

Resim de ekledim bu arada.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221118-105953_YouTube.jpg
    Screenshot_20221118-105953_YouTube.jpg
    76,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Hocam 33W bir Xiaomi şarj adaptörü ile de denedim aynı süreyi aldım.

Kardeşimin şarj aletiyle denedim o da aynı süreyi verdi.

Sanırım pil döngüsü kaynaklı. Zaten cihaz beklediğimden daha az ekran süresi veriyor.
Kuzenim kullanmıştı, teyzem de sonradan yedek cihaz diye kullanmış.

Durumu bir süre daha takip edeceğim belki de gerçekten pili değiştirmemiz gerekebilir.

Resim de ekledim bu arada.
Büyük ihtimal bataryadan o zaman, ya orijinal ya da deji batarya öneriyorum.

Param var yaptırmak için hocam o konuda sıkıntı yok.

Ancak bu aralar telefonsuz kalırsam işler sıkıntıya girebilir gibi.
Gerçekten çok kötüye giderse değiştireceğim. Camı değiştirdiğim abime de bir sorayım bu konuyu.

Cevaplar için herkese teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00