Sabit IP sorun yaratır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522193036
Selamlar. Yaklaşık 3-4 aydır port açmak için sabit IP kullanıyorum ayda 5 TL vererek. Bu bana herhangi bir güvenlik açığı vb. bir sorun yaşatabilir mi? Dinamik IP'ye göre eksileri nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenlik açığına sebebiyet verse güvenlik kameraları için şart koşulmazdi. Sabit IP sana özel.

Eksilerinden önce size sağladığı fayda nedir?
Hocam belirttiğim gibi port açmamı sağlıyor, arkadaşlarla Minecraft vb. oyunları oynarken yapmam gerekiyor bu işlemi.
Güvenlik açığına sebebiyet verse güvenlik kameraları için şart koşulmazdi. Sabit IP sana özel.
"Sana özel" den kastınızı anlamadım hocam. Örneğin dediğim gibi Minecraft sunucusu kurarken arkadaşlarım benim IP'mi yazıp giriyorlar. Bu da halka açık bir IP olduğunu göstermez mi?

Son düzenleme:
Sanaldaki arkadaş ortamına ve yaptığın işlere göre değişiklik sağlayacaktır sorun yaratıp yaratmayacağı. İp adresin malum kişi eline geçtiğinde bir tcp udp paketle yakanı bırakmayabilir işsizin biri. (ddos) dns servis kullanıp port sorununu bu şekilde çözebilirsin (önerim dır zamanında bend Ebu şekilde kullandım halada lazım olduğunda böyle kullanıyorum) mantığı şudur bu servislerin sana bir köprü vazifesi görerek sana özel dns adresi tanımlar örneğin dns48.technopat.net dns adresi sana tanımlanır ve ip adresini kullanacağın yere bu dns adresini yazıyorsun. Servis arka planda senin güncel ip adresini sürekli dns48.technopat.net adresine tanimlayarak gelen istekleri bu adres üzerinden direkt olarak sana aktarıyor. Buna örnek servisler var özelden yazarsan atabilirim. Bir başka seçenek de dns adresini kendin de oluşturabilirsiniz bilgin varsa tabi bu daha iyi bir yol

Hocam belirttiğim gibi port açmamı sağlıyor, arkadaşlarla Minecraft vb. oyunları oynarken yapmam gerekiyor bu işlemi.

"Sana özel" den kastınızı anlamadım hocam. Örneğin dediğim gibi Minecraft sunucusu kurarken arkadaşlarım benim IP'mi yazıp giriyorlar. Bu da halka açık bir IP olduğunu göstermez mi?
Sadece arkadaşın biliyorsa sorun yok.

Bende port açıyorum dostum ve local ip mi sabitlemem yeterli oluyor. Sunucu açma işine gelirsek modemini açıp kapadığında ip değişir her değişimde o ip yi arkadaşlarına yollayarak da aynı işi görebilirsin.
Bana sorarsan buna ne para vermene gerek var ne de kendini riske atmana gerek var. Bu işlemin sana sağladığı hiç bir fayda yok.

Bende port açıyorum dostum ve local ip mi sabitlemem yeterli oluyor. Sunucu açma işine gelirsek modemini açıp kapadığında ip değişir her değişimde o ip yi arkadaşlarına yollayarak da aynı işi görebilirsin.
Bana sorarsan buna ne para vermene gerek var ne de kendini riske atmana gerek var. Bu işlemin sana sağladığı hiç bir fayda yok.
Hocam çok denedim port açmayı dinamik IP'ye sahipken ama Uydunet bu işlemi sanırım engelliyor. Bu yüzden böyle bir yola başvurmak zorunda kaldım. Siz ISS olarak ne kullanıyorsunuz?

ISS ile ilgili değil konu. Modem ayarlarından kendi bilgisayarınızın mac adresine statik ip verirseniz, örnek:
1578056569328.png

ve pf işlemini o ip ye yaparsanız, örnek:
1578056162879.png

internete whats my ip yazıp arkadaşınıza o ip yi yollayarak sunucu açabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı