Sabit ping paket kaybının göstergesi mi?

ZEROX67

Hectopat
Valorant'ta sabit ping alıyorum, birileri paket kaybı vardır demişti ama paket kaybı olduğunda ping var gibi olmuyor mu bende öyle bir sorun yaşamıyorum Valorant'ta paket kaybı arada en fazla 5'e çıkıyor paket kaybı var mıdır?

Son düzenleme:
Valorant'ta sabit FPS alıyorum, birileri paket kaybı vardır demişti ama paket kaybı olduğunda ping var gibi olmuyor mu bende öyle bir sorun yaşamıyorum Valorant'ta paket kaybı arada en fazla 5'e çıkıyor paket kaybı var mıdır?
Sabit ping paket kaybının göstergesi değildir. Direkt sorunuzu cevaplamış olalım.

Paket kaybı dediğimiz şey internetle alakalı, FPS ile alakalı değil.

Kusura bakmayın FPS demişim, ping olacaktı.
Sabit ping paket kaybının göstergesi değildir. Direkt sorunuzu cevaplamış olalım.

Peki neden sabit ping alıyor olabilirim ve benim pingim bende farklı arkadaşımda farklı gözüküyor mesela bende 11 gözüküyor onda 18 20.

FPS ile internet bağlantısının hiç alakası yok. V-sync veya herhangi bir kare sınırlayıcı ayarı açık kalmış olabilir.

Ek bilgi olarak paket kaybını ele alalım. Bilgisayarınız ve sunucu arasında birkaç milisaniye aralıkla karşılıklı bilgi alışverişi yapılır oyuncuların durumları kontrol edilir. Bu kontrolün sıklığına "tickrate" adı veriliyor. Paket kaybı durumunda gelen veya giden küçük veri kümelerinden bazıları hedefine ulaşmıyor. Bu durumda bazı tickler eksik kaldığı için siz laglı gibi hareket edersiniz veya kayıp oranına göre hiç hareket edemezsiniz. Attığınız mermiler algılanmaz. Yüksek ping de yapılan her faaliyet gecikmeli olarak aktarılırken paket kaybında bazı hareketler hiç algılanmaz. Yani anlayacağınız oyunu oynanmaz hale getirir. Bu sıkıntı, İSS'nin altyapısının aşırı yoğun olması, bağlantının bazı noktalarında sorun olması veya kalitesiz modem/router kullanılmasından kaynaklanır. Yani kasma hissi, düşük FPS durumu apayrıdır.

Düzenleme: Sabit ping, yüksek ping gibi durumlar da paket kaybından farklıdır. En kötüsü jitter ve paket kaybıdır.

Hocam şunu deyim eski ADSL internetimde oyun içi ping 20 olsa da paket kaybından sürekli lag takılma kasma oyundan atma sorunu yaşardım VDSL'e geçtim hem ping düştü hem paket kaybı 0 oldu lag kasam oyundan atma sorunlar ortadan kaldırmış oldum ve bunun yanına modem yeniledim iç tesisat değiştirdim port değiştirdim bunları yaparak sorunu cozdum aynı oyun aynı sunucu ve aynı sistem ile bu işlemleri testleri gerçekleştirdim.

Kusura bakmayın FPS demişim, ping olacaktı.

Peki neden sabit ping alıyor olabilirim ve benim pingim bende farklı arkadaşımda farklı gözüküyor mesela bende 11 gözüküyor onda 18 20.

O kullandığınız.
Modem
İnternet paketi
Peering.
Saha dolabı mesafesi.
İç tesisat
Dış tesisat.
Daire içi kablo uzunluğu ve kalitesi.
İnternet servis sağlıyıcısı.
Pop noktası.
Bunlar sizin oyun içi değerlerinizi etkiler arkadaşın 12 ping ise sen 8 ping alıyorsan sorun yok fakat pingden menmun değilsen cozumler ara firima değiştirmeye kadar git ben Valorant da mesela 8ping 12ping filen alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı