Rehber Saç bakım önerilerim

Geç cevap verdim hocam kusura bakmayın.
Bu şampuanı sormuştum.
Haa, bu evet. Rehberde de önerdiğim ve aktif kullandığım şampuan kendisi. Diğer kullandığım tüm şampuanlardan daha yumuşak yapıyor ve sülfatsız olması da artısı. Fiyat/Performans oranı fiyatından ve boyutundan dolayı çok değil fakat ürün gerçekten güzel. Kokusu vs. de güzel.
 
Haa, bu evet. Rehberde de önerdiğim ve aktif kullandığım şampuan kendisi. Diğer kullandığım tüm şampuanlardan daha yumuşak yapıyor ve sülfatsız olması da artısı. Fiyat/Performans oranı fiyatından ve boyutundan dolayı çok değil fakat ürün gerçekten güzel. Kokusu vs. de güzel.

Hocam peki saç bakım yağı mı yoksa saç bakım kremi mi kullanılmalı? Ben ikisinin de aynı zamanda kullanmasını çok abartı buluyorum bu yüzden krem kullanıyorum (duştan çıkmadan.) Sizce, yorumunuzu merak ediyorum.
 
Hocam peki saç bakım yağı mı yoksa saç bakım kremi mi kullanılmalı? Ben ikisinin de aynı zamanda kullanmasını çok abartı buluyorum bu yüzden krem kullanıyorum (duştan çıkmadan.) Sizce, yorumunuzu merak ediyorum.
Saç kremi, saç yağını kullanmaktan daha önemli. Sadece birini kullanacaksanız kremi kullanın fakat yağ da kullanmanızı öneririm ben.
 
Sülfatlı/sülfatsız, tuzlu/tuzsuz saç bakım ürünlerininn genel olarak farkını da açıklayabilir misiniz? Böylelikle konunun daha detaylı olacağını düşünüyorum. Ayrıca konuya ekleme yapmak isterseniz düzenleyebilirim, belirtin yeter.
 
Sülfatlı/sülfatsız, tuzlu/tuzsuz saç bakım ürünlerininn genel olarak farkını da açıklayabilir misiniz? Böylelikle konunun daha detaylı olacağını düşünüyorum. Ayrıca konuya ekleme yapmak isterseniz düzenleyebilirim, belirtin yeter.

Sülfatsız/Tuzsuz ve Sülfatlı/Tuzlu şampuanların farkı, sülfatsız olanlar saçı daha doğal bir şekilde temizliyor. Sülfatsızlar daha az köpürürler, fakat saç derisini tahriş etmeden temizlerler. Saç derisinde sülfatlı ürünlerin neden olduğu kabuklanma sülfatsız ürünlerde yaşanmaz. Sülfatsız şampuanlar saç kırığı ve saç dökülmelerinin çözülmelerine yardımcı olur. Boyalı saçın boyasını korumaya yardımcı olurlar.

Şampuanın sülfatsız olduğunu anlamak için bunların olmaması gerekli:
SLS: Sodyum Lauril Sülfat / SS : Sodyum Dodesil Sülfat
SLES: Sodyum Lauril Eter Sülfat / Sodyum Lauret Sülfat
ALS: Amonyum Lauril Sülfat
ALES: Amonyum Laureth Sülfat

Buradan sülfatlı ürünlerin tamamen kötü olduğu gibi bir düşünce çıkabilir fakat kötü ve sülfatlı ürünler genel olarak belirttiğim sorunlara yol açıyor. Sülfatlı ürünler, diğer özelliklerine göre alınması mümkün de olabilirler. (Konuda önerdiğim sülfatlı ürünler örnek olabilir.)

Fakat nihai önerim iyi bir sülfatsız şampuan olacaktır.
 
Çok teşekkürler, faydalı bir rehber olmuş kaydettim.

Orta uzunlukta saçlı biriyim. Sadece şu saç kremi olayını anlayamadım. Diplere sürmemek gerekiyor, saç bu boyda olunca sürerken yine de diplere geliyor. Nasıl engelleyebilirim?

Bir de uzun süredir zararlı maddelere maruz kalmamak mantığıyla Unibaby bebek şampuanı kullanıyorum, zararı olur mu? Teşekkürler :)
 
Selamlar. Kişisel bakım başlığı altında saçlar hakkında soruları olanları gördüm. Bu yüzden bir rehber hazırlamak istedim. Belirtmek isterim ki, önereceğim ürünler/tavsiyeler hem kadın hem erkeklere yöneliktir.

Şampuan:
Şampuan seçimi, saç için önemli tercihiniz olacak. Bu yüzden dikkatli seçmeniz gerekiyor. Önereceğim şampuanlar sizde iyi etki yapmayabilir, herkesin saç tipi farklıdır. Ben sadece iyi ürünleri önereceğim, denersiniz iyi gelirse kullanırsınız. (Önerdiğim hiçbir ürün referans bağlantısı içermiyor.)

Bazı sülfatlı önerilerim:

Loreal Paris Elseve Dream Long

Eki Görüntüle 1226029

Schwarzkopf Gliss Ultimate Oil Elixir Şampuan
Eki Görüntüle 1226030

Sülfatsız önerilerim:

KUAF Tuzsuz Şampuan
Eki Görüntüle 1226031


Coconut Milk Shampoo | OGX®
Eki Görüntüle 1226034

Eki Görüntüle 1226036


Şampuanlama ve durulama:

Şampuanı mutlaka elinize dökün, saçınıza direkt olarak dökmeyin. Elinize abartı miktarlarda dökmeyin. Ortalama miktarda şampuanı elinize döktükten sonra hafif şekilde iki elinizin içine yayın, çok yaymayın. Islak saçınıza şampuanınızı uygulamaya başlayın. Saç diplerinize tırnaklarınızla değil, parmaklarınızla yavaşça masaj yapın. Saç diplerinize ekstra özen göstermezseniz saçlarınız daha hızlı yağlanacak ve kepeklenecektir. Saçınızı şampuanladıktan sonra şampuanı saçınızdan tamamen atın, suyu bol kullanın. Sıcak sudan kaçının, sıcak su saçın yağlanmasını hızlandırır ve elektriklenmeyi artırır. Ilık veya soğuk kullanın ve saçınızı iyice yıkayın. Şampuan kalıntısı kalmamalı.


Saç kremi:

Şampuandan sonra saç kremi uygulamanız gerekiyor. Saç kremini es geçmeyin. Saç kremi önemlidir.


Saç kremi önerilerim:

Gliss Schwarzkopf Ultimate Elixir Saç Kremi

Yukarıdaki ürünün sıvı hâli: https://www.schwarzkopf.com.tr/tr/brands/haircare/gliss-kur/ultimate-oil-elixir/spuelung1.html

https://www.amazon.com.tr/dp/B00MXZ66VM/



Saç kreminden önce saçınızdaki fazla suyu elinizle yavaşça sıkın, sonrasında saç kremini şampuanda yaptığınız gibi elinize yayın. Saç kremini, saçın diplerinde kullanmayın. Saç diplerinde saç kremi kullanmak yağlanmayı hızlandırır. Saç kremini diplere sürmeden ve abartı olmadan saça uygulayın. Saç kreminizi uyguladıktan sonra 5 dakika beklemenizi öneririm. Bekledikten sonra iyice durulayın.


Saçı kurutma:

Duştan çıkmadan önce saçınızdaki fazla suyu elinizle saçınıza hafifçe bastırarak atın.


Havlu & Kurumaya bırakma:

  • Saç kurutma makineniz yoksa ve havluyla kurulayacaksanız, hızlı hızlı kurusun diye saçınıza baskı yapmayın. Kendi kurusun. (Mikrofiber havlular kullanmanızı şiddetle öneririm.)
  • Fakat, saç kurutma makineniz varsa kesinlikle saç kurutma makinenizi kullanın. Saçlarınızı kendi kendine kurumaya bırakmak, saç kurutma makinesinden daha fazla zarar verir.

Saç kurutma makinesi:

Saç kurutma makinesini en sıcakta kullanmayın. Orta sıcaklıkta veya sıcaklık ayarı sıfırda olsun. Fazla sıcaklık saçın elektriklenmesini artırır. Saçlarınızın daha düz durmasını istiyorsanız saçınızı yukarıdan kurutun. Saçınızı nemli bırakmayın, tamamen kurutun.


Saç yağı:

Saça parlaklık ve yumuşaklık katar. Saçın kokusunu güzelleştirir. Elektriklenmeyi azaltır.

Saç yağı önerilerim:

https://www.lorealparis.com.tr/elseve/mucizevi-yag/canlandirici-bakim-yagi-100ml

Saç Düzleştirme:

Saç düzleştirmek için en etkili yollardan biri, saç düzleştiricileri olacaktır. Saç düzleştiricisi olarak kullandığım ürünü size önerebilirim:


Saç düzleştirmeden önce:

  • Saç düzleştirmeden önce, saçınızda ısıdan koruyucu ürünler kullanın.
  • Saçınız nemli olursa, tamamen kurumadan saçınızı düzleştirmeyin.
  • Saçlarınızı tamamen açmadan düzleştirme işlemine geçmeyin. Düğüm vs. olmasın. Düğüm olursa o şekilde düzleşir ve işiniz zorlaşır.
  • Saçlarınız yağlıysa, düzleştirme işlemi saçınızı daha da yağlı yapacaktır. Çünkü saç diplerinden gelen yağı saç düzleştiriciniz tüm saça yayar.

Saç düzleştirirken:

  • Saçınız daha fazla düzleşsin diye saçınızın kaldıramayacağı ısılara çıkmayın, saçınız yanabilir.

Not: Saç düzleştirmek için keratin bakımı da iyi bir yöntemdir. Fakat piyasadaki keratinlerin kalitesi hakkında henüz bilgim olmadığı için bilgi sahibi olup rehberi güncelleyebilirim.

Bazı öneriler:

  • Saçlarınızı her gün şampuanlamayın, fazla şampuanlama saçı besleyen yağların da hemen atılması demektir.
  • Saçınıza ne bulursanız sürmeyin, her ürün her saça iyi gelmez.
  • Şampuanlayıp geçeyim ne olacak demeyin, saçınız uzun da olsa kısa da olsa bakıma ihtiyaç duyar. Uzun olursa daha fazla özen göstermeniz gerekir tabii.
  • Kepeklenme, yağlanmaya karşı kullanılabilecek bir ürün:
  • Saç masaj tarağı: Saç diplerini daha rahat temizlemenizi sağlar. Bu da yağlanma ve kepeklenmeyi azaltır:
    https://www.gratis.com/eklips-sac-masaj-aleti-b80007/urun/10081221


Rehberi ara ara güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler, sorularınızı bekliyorum.
Merhaba. Ben saçıma keratin bakımı yaptım fakat tutmadı. Hangi berbere gitsem saçın ölü diyorlar. Bazı berberler genç yaşında kel kalırsın bile diyorlar. Uzun tutmak istiyorum saçımı. Öneriniz var mı ?
 
Merhaba. Ben saçıma keratin bakımı yaptım fakat tutmadı. Hangi berbere gitsem saçın ölü diyorlar. Bazı berberler genç yaşında kel kalırsın bile diyorlar. Uzun tutmak istiyorum saçımı. Öneriniz var mı?
Keratin bakımı için hangi ürünü kullandınız?

Berberler doktor mu sanıyorlar kendini de onu anlıyorlar. Örneğin saçın eğer çok dökülüyorsa doktora gider çözüm bulursun hocam. Berber dermatolog değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı