Rehber Saç bakım önerilerim

Head&shoulders kadar saç yıpratan bir marka görmedim.

clearmen deniyen oldumu hiç ? kepeğe etkili diyorlar denesemmi ki ?
1680726200520.png

Head&shoulders kadar saç yıpratan bir marka görmedim.
Tamam o zaman tüm markayı önermeyeyim mi hocam?

Önerilerdeki ürünler kimilerine çok iyi, kimilerine kötü gelebilir. Her saç farklıdır bunu onlarca kez belirttim. Saçın yıpranması vs. hakkında bilgim olmadan yorum yapacak değilim, aylardır bilimsel araştırmalar yapıyorum şampuanlar hakkında.

@Nowitzer Hocam sülfatlı ve sülfatsız şampuanın farkı ne acaba?
Sülfatlı sülfatsız konusunda aslında ekleme yapacaktım ama düzenleme olmadığından konuya ekleyemedim raporlayınca da konu karışıyor.

Sülfatlılar benim de bir zamanlar hataya düştüğüm sanki tamamen kullanılmaması gereken SLS, ALS gibi sülfatları içeren şampuanlar. Sülfatsızların kötü, sülfatlıların çok iyi olarak gösterilmesinin nedeni tam olarak pazarlama taktiği. Sülfatsızlar çok kötü, sülfatlılar çok iyi diye bir şey yok.

Sülfatlılar SLS, ALS içerir demiştim. Bunlar genelde insanlarda saç diplerinde bir sorun yaşatmazlar. Saç dipleri çok nazik olan kişilerde ise sülfatsızlar kullanılabilir. Yani onlarca şampuan denediniz ama saçınız kuru vs. ise sülfatsız ürünlere şans verebilirsiniz mesela.

Sülfatsızlar, daha nazik maddelerle temizleme işlemini yapıyor. Unutmayın, şampuanın ilk amacı temizlemektir. Bu nazik maddeler düzgün temizlemeyebiliyor o yüzden saçı hızlı yağlanan, kepeklenen kişilere çoğu sülfatsız ürün iyi gelmeyebiliyor.

Herkesin kendi tecrübesine, kullanımına bağlı. Ben genel olarak beğenilen ürünleri öneriyorum.

Sülfatlı sülfatsız konusunda aslında ekleme yapacaktım ama düzenleme olmadığından konuya ekleyemedim raporlayınca da konu karışıyor.

Sülfatlılar benim de bir zamanlar hataya düştüğüm sanki tamamen kullanılmaması gereken SLS, ALS gibi sülfatları içeren şampuanlar. Sülfatsızların kötü, sülfatlıların çok iyi olarak gösterilmesinin nedeni tam olarak pazarlama taktiği. Sülfatsızlar çok kötü, sülfatlılar çok iyi diye bir şey yok.

Sülfatlılar SLS, ALS içerir demiştim. Bunlar genelde insanlarda saç diplerinde bir sorun yaşatmazlar. Saç dipleri çok nazik olan kişilerde ise sülfatsızlar kullanılabilir. Yani onlarca şampuan denediniz ama saçınız kuru vs. ise sülfatsız ürünlere şans verebilirsiniz mesela.

Sülfatsızlar, daha nazik maddelerle temizleme işlemini yapıyor. Unutmayın, şampuanın ilk amacı temizlemektir. Bu nazik maddeler düzgün temizlemeyebiliyor o yüzden saçı hızlı yağlanan, kepeklenen kişilere çoğu sülfatsız ürün iyi gelmeyebiliyor.

Herkesin kendi tecrübesine, kullanımına bağlı. Ben genel olarak beğenilen ürünleri öneriyorum.
Benim saçım bazı şampuanlarda dipleri resmen kaşınıyor. Belki de dediğiniz sülfat olayındandır. Şu anda kullandığım şampuanı beğenmiştim, içeriğine bakayım hemen sülfat var mı diye.

Varmış. 🙁

Sülfatsız da denemek lazım o zaman. Uzun uzun yazdığınız için teşekkürler.

Benim saçım bazı şampuanlarda dipleri resmen kaşınıyor. Belki de dediğiniz sülfat olayındandır. Şu anda kullandığım şampuanı beğenmiştim, içeriğine bakayım hemen SLS, ALS var mı diye.

Varmış. 🙁
Ondan olma ihtimalinin az olduğunu düşünüyorum. Kaşıntı sorununuz varsa, "Piroctone Olamine, Zinc Pyrithione, Selenium sulfide, Salicylic acid, tea tree oil" gibi maddeler içeren şampuanlar çözüm olabilir. Ayrıca kepeğe de çözümdür bunlar.

Sülfatsız da denemek lazım o zaman. Uzun uzun yazdığınız için teşekkürler.
Rica ederim. Her zaman.

Benim saçım da dalgalı-düz arası, duştan çıkınca çok güzel oluyor. Fön makinesi ile veya öyle kurumaya bırakınca o gün içerisinde çok güzel ama ertesi gün iyice kabarıyor. Buna bir çözüm var mıdır? 🙂
Şampuan, saç kremi ve durulanmayan saç kremi (sıvı şeklinde sprey olanlar) üçlüsü saç bakımında kesinlikle es geçilmemesi gereken şeyler. Bunlar ile birlikte, kabarmayı saçınızdaki eksik nemi gidererek önleme şansınız var. Kabarma, elektriklenme bunlar nemsizlikten kaynaklanır. Saç yağı da kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı