Rehber Saç bakım önerilerim

Sorununuzu nasıl halletiniz hocam?

Merhaba hocam. Sizce argan yağı mı bukle belirginleştirici mi almalıyım? Şu an sadece bir tanesini alabilirim?
Merhabalar. Bukle belirginleştirici dediğiniz krem sanırım onu almak önceliğiniz olursa daha iyi olur. Yağ sonraya bırakılabilir.

Merhaba. Bukle belirginleştirici dediğiniz krem sanırım onu almak önceliğiniz olursa daha iyi olur. Yağ sonraya bırakılabilir.

Hocam argan yağını almak isteme nedenim saçımın kuru olması, şekil almaması, mat bir görüntüsü olması ve nemsiz olması. Saçımı 2-3 gün yıkamayınca istediğim görüntü oluyor ama yine de saçım kirli ve yağlı oluyor. Bukle belirginleştirici çözüm olabilir mi?
Eğer argan yağı ise bunu:
Eğer bukle belirginleştirici ise bunu
Almayı düşünüyorum.
Saçım kıvırcık bu arada belirteyim.

Hocam argan yağını almak isteme nedenim saçımın kuru olması, şekil almaması, mat bir görüntüsü olması ve nemsiz olması. Saçımı 2-3 gün yıkamayınca istediğim görüntü oluyor ama yine de saçım kirli ve yağlı oluyor. Bukle belirginleştirici çözüm olabilir mi?
Eğer argan yağı ise bunu:
Eğer bukle belirginleştirici ise bunu
Almayı düşünüyorum.
Saçım kıvırcık bu arada belirteyim.
Merhabalar. Geç cevap için üzgünüm bildirimi göremedim.

Evet bukle belirginleştirici ürününün çözüm olma ihtimali var. Güzel nem sağlarsa, kuruluk gidecektir ve görüntüsü düzelir. Ürünü spesifik olarak denemedim fakat kötü olduğunu sanmam. İlk kremi alıp başka bir zaman da yağ alabilirsiniz.

Kabarma demişken bu kabarmayı nasıl önleriz banyo yapıyom saçlar kabarık direk bide bazıları kepek için kafaya beypazarı sodası döküyo işe yararmı?

@Nowitzer Dostum dalgalı, gür ve uzunken çok kabaran saçlarım var, bana hangi şampuanı ve kremi tavsiye edersin? Saçlarım kuru değil fakat dipleri kabuk bağlıyor son zamanlarda.
Hocam bunlar olabilir:

Dipleri kabuk bağlıyorsa, Prozinc veya eczaneden Ketoral alınıp desteklenebilir.

Kabarma demişken bu kabarmayı nasıl önleriz banyo yapıyom saçlar kabarık direk bide bazıları kepek için kafaya beypazarı sodası döküyo işe yararmı?
Saç kremi kullanın. Kepek için Prozinc, Ketoral gibi şampuanlar kullanın sodayla uğraşmayın. Onun yerine yağlar var: çay ağacı yağı, limon otu yağı, nane yağı gibi.

@Nowitzer hocam dalgalı, orta boy uzunlukta ve duştan sonra bazı yerleri kabaran saçlarım var. Açıkçası neredeyse hiç saç dökülmesi veya kepeklenme gibi sorunlar yaşamıyorum fakat yağlanma çok yaşıyorum. Bu aralar da malumunuz havalar ısındığından ve daha çok terlemeye başladığımdan günde 2 duşa kadar çıkabiliyorum. Fakat şu anki şampuanım da sanırım bana pek uygun değil ki saçımdaki bazı yerlerde sivilceler çıkmaya başladı. Bana uygun şampuan ve saç kremi önerileriniz var mıdır? Ayrıca eklemek istiyorum ki daha önce hiç saç kremi kullanmadım.

@Nowitzer hocam dalgalı, orta boy uzunlukta ve duştan sonra bazı yerleri kabaran saçlarım var. Açıkçası neredeyse hiç saç dökülmesi veya kepeklenme gibi sorunlar yaşamıyorum fakat yağlanma çok yaşıyorum. Bu aralar da malumunuz havalar ısındığından ve daha çok terlemeye başladığımdan günde 2 duşa kadar çıkabiliyorum. Fakat şu anki şampuanım da sanırım bana pek uygun değil ki saçımdaki bazı yerlerde sivilceler çıkmaya başladı. Bana uygun şampuan ve saç kremi önerileriniz var mıdır? Ayrıca eklemek istiyorum ki daha önce hiç saç kremi kullanmadım.
Merhabalar kusura bakmayın geç bakıyorum.

Günde 1'e düşürmeye çalışın başta. Mümkünse 2 günde 1 olsun. Her gün duş almanız gerekiyorsa da 1 gün şampuansız 1 gün şampuanlı olsun.

Şampuan:
Saç kremi:
Bu ürünler olabilir. Şampuanın diğer bir sürümünü denemiştim fena değildi. Bu da yağlanma kontrollü olarak geçiyor.

Sivilce sorunu artarsa veya bir süre sonra geçmezse medikal şampuan veya solüsyon kullanmanız gerekebilir.

Vitamin takviyesi aldım, stresi azalttım :)

Şubat ayında saçlarımı kestiğim için güncelleme yapamadım konuya ancak en azından yeni dökülme yok, elime saç gelmiyor veya gelse bile birkaç tel o da normal. Saçlarım biraz daha uzadığında mutlaka güncelleme yapacağım.

Şubat ayından beri yukarıdaki ürünü kullanıyorum.

2 gündür de yukarıdaki ürünü kullanıyorum.

Özellikle son kullanmaya başladığım ürün güzel fark yarattı gibi, öyle hissediyorum. Bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı