Saç kaşıntısı ve dökülmesi

Saçlar sabunla yıkanmaz. Saçlarınızı kurularken havluda kalması veya dökülmesi normaldir. Önemli olan dökülme sayısıdır. Kafa deriniz nemini kaybetmişse veya bakterilerden kaynaklı kaşınma olabilir. Kaliteli ve saç dökülmesiyle ilgili Alman markası bir şampuan kullanabilirsin. Ayrıca her gün saçları yıkamak veya saçlarla çok fazla uğraşmak da saçları yıpratır. Haftada 1 veya 2 kez az bir şampuan ile yıkamanız (spor yapmadığınızı varsayıyorum) yeterlidir. Şampuanı çok kullanmak da zararlıdır. Kaşıntınız şampuan ile çözülmüyorsa cilt hastalığınızdan kaynaklı olabilir. Histamini azaltan bir ilaç veya merhem yardımcı olabilir. Kaşıntıyla ilgili; eczacı, hekim, aile hekimi, dermatolog veya bu konuyla ilgili bilgisi ya da uzmanlığı olan kişilere danışabilirsin.
Hocam haftada 3-4 gün spor yapıyorum bu yüzden duş almam gerekiyor. Şampuan olarak ne önerirsiniz? Şuan evde Clear var ucuz olduğu için almıştım, bitince önerdiğinizi deneyebilirim.

Hocam haftada 3-4 gün spor yapıyorum bu yüzden duş almam gerekiyor. Şampuan olarak ne önerirsiniz? Şuan evde Clear var ucuz olduğu için almıştım, bitince önerdiğinizi deneyebilirim.
Gerekli cevabı yazdım zaten. Dermatit bir sorunun varsa şampuan ile çözülmeyecektir. Beğendiğim şampuanın markasını soruyorsan Schwarzkopf.

Bu sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Yahu genetik olarak bir dökülme yok. Aslında öyle kafamı yastığa koyduğumda falan da dökülme yok ama saçım ne kadar temiz de olsa hem kaşınıyor çok hem de duştan çıktığımda havluyla kafamı kurularken birkaç kısa saç teli havluda kalıyor. Bence kaşıdığım için kopan saçlar da havluya geliyor olabilir ama ne düşünürsünüz? Bir şey yapmalı mıyım?
Mutlaka izleyin

Yahu genetik olarak bir dökülme yok. Aslında öyle kafamı yastığa koyduğumda falan da dökülme yok ama saçım ne kadar temiz de olsa hem kaşınıyor çok hem de duştan çıktığımda havluyla kafamı kurularken birkaç kısa saç teli havluda kalıyor. Bence kaşıdığım için kopan saçlar da havluya geliyor olabilir ama ne düşünürsünüz? Bir şey yapmalı mıyım?
Hocam ben şampuan değiştirdikten sonra kesilmişti.

youtube da bu konu ile ilgili benimde faydalandığım bir kaç video var mutlaka izelemeni tavsiye ederim önemli bilgiler veriyorlar ben saç egzamasından kurtuldum

Seboreik dermatit veya egzama başlangıcı olabilir.
kesinlikle doğru

Ben de aynı sorunları yaşıyordum, seboreik dermatit çıktı. Maalesef bir tedavisi yok yalnızca geçici olarak bastırılabiliyor fakat buna benzer çeşitli rahatsızlıklar olabiliyor yani sizinki farklı bir durum olabilir. Buradan kesin bir fikir edinmeden cildiye polikliniğine görünmenizi öneririm.
artık çözümü var konunun cevaplarına bir göz atın derim

Şuan durumun nasıl kanka

Technopat Haberler

Geri
Yukarı