Saç Yağlanması

gdeniz123

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2014
Mesajlar
547
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
8. sınıfın sonlarında yani bu yazın başlarında saçlarım çok uzundu ve çabuk kirleniyor ve yağlanıyorlardı dolayısıyla 2 günde bazen günde bir saçlarımı yıkıyordum. Geçen temmuzda okul tıraşı oldum hava sıcak ve bunaltıcı olduğu için. Bu sorunumun düzeleceğini sanmıştım yani daha az kirlenir ve yağlanır diye düşünmüştüm ama gene 2 günde bir saçlarımı yıkamak zorunda kalıyorum. Saçlarımda kepek olmuyor ama 2 gün sonra yağlanıyor. Kepek olsaydı saçlarımı sallayınca dökülmesi gerekirdi ama dökülmüyor.

Bir tane daha sorunum var, cildim de fazla yağlanıyor mesela alnım 2 saat olmadan yağlanıyor ben de yüzümü ve alnımı iki ya da bir buçuk saatte bir zeytinyağlı sabun ile yıkıyorum. Sizce ergenlikten kaynaklanan bir şey midir? Zamanla geçer mi ya da şimdiden yapmam gereken bir şey var mıdır?

Sanırım saçlarım yatarken yağlanıyor. Nedenini bilmiyorum ama sabah 7 gibi saçlarımı yıkayınca akşama kadar hiçbir sorun olmuyor ama yatıp ertesi gün gene kalkınca saçlarım biraz yağlanmış oluyor. Bu şampuanların kokusu filan gidiyor ve farklı bir koku geliyor. Önerebileceğiniz şampuan var mı? Ya da ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 günde bir yıkamak bile az birader. Temiz olmak istiyorsan her gün duş alacaksın. Doğanın kanunu bu.
 
Cildin ergenlikten olabilir yada çok yağlı yemekler yiyosundur. Saçın için ise şampuanını değiştir limon özlü şampuan kullan yağlanmaya karşı. Clear veya Head & Shoulders kullan.
 
Dademin benim konu da sana abi demişim :D. Yaş 20 yazıyo meğersem benden küçükmüşsün :D . Neyse benim de saçlarım çok yağlanıyor. Günlük yıkıyorum pek yağlanmıyor. Cilt yağlanması da bende var :D kil var evde toz böyle hafif yeşil bir toprak onu gül suyuyla kıvama getiriyorum yüzüme sürüyorum. Kuruyunca da gidip yıkıyorum bana iyi geliyor. Sana da tavsiye ederim :).
 
Cips ve çikolatayı 2 ayda bir ya yerim ya da yemem. Yağlı yemeklerden olabilir pilav, makarnayı filan fazla tüketebiliyorum. Önerin için teşekkürler.
 
Şöyle ki saç yağlanmaya alışmış. Tabi ki yaşında verdiği yağlanma var fakat saçı ne kadar sık yıkamaya başlarsan o kadar çok yağlanır. Bende aynı senin gibiyim yapacak bir şey yok. Her gün veya gün aşırı yıkamak gerek.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı