Saçların güçsüzleşmesi ve dökülmesi

unclast

Megapat
Daha fazla  
17 yaşındayım. Saçlarımı uzatmaya başladığımdan beri dökülüyor. Uzun saç yakıştığı için kestirmek de istemiyorum. Zaten kestirsem de saçlarımın çoğalacağını pek düşünmüyorum. Alnım bayağı açılmış durumda ve saçlarım inceldi. Üstelik ön taraftan bakıldığında saç diplerim gözüküyor. Cildiye doktoru vitamin eksikliğinden kaynaklı olduğunu söylediğinden beri dikkat etmeye çalışıyorum. Benim sorum şu: Saçlarımın çoğalması ve şakaklarımın üst bölgesinde (yani alnımın üst uçlarında) tekrar saç çıkmasını nasıl sağlayabilirim? Genetik olarak bir açık alın problemimiz var evet ama bunu bir şekilde önleyemez miyim?

Saçlarını makineyle düzenli olarak en kısa şekilde tıraş edip, minoksidil içerikli sprey sıkacaksın. Sen öyle mi yapıyorsun, faydasını gördün mü dersen cevabım evet. Keşke senin yaşında başlasaydım. Zaten kısa saça bir alıştın mı, saçı taramak zulüm geliyor.

Saçlarını makineyle düzenli olarak en kısa şekilde tıraş edip, minoksidil içerikli sprey sıkacaksın. Sen öyle mi yapıyorsun, faydasını gördün mü dersen cevabım evet. Keşke senin yaşında başlasaydım. Zaten kısa saça bir alıştın mı, saçı taramak zulüm geliyor.
Yaklaşık 1.5 senedir saçlarımı uzatıyorum ve severek bakıyorum. Uzattığıma hiç pişman değilim ve sanırım cesaret edip kestiremeyeceğim :(

1.5 yıldır bıttım sabunu kullanıyorum. Dökülmeye ve bende oluşuan kaşıntıya çok iyi geldiğini kesinlikle söyleyebilirim. Sabunların da kalitesi var yani dikkat etmek lazım. Genellikle yeşil oluyor fakat sarı olanı da var. Bakım yağlarını kullanmanı da öneririm.

Ne kadar süredir kullanıyorsun hocam?

Bende de dökülme oldu.D vitamini ve B12 eksikmiş.Hap kullandım ama yine de dökülüyor.Şuan ise minoksidil içerikli köpük sürüyorum.Sanki iyi geliyor gibi.Tavsiye ederim.
Bıttım sabunu alcaksanız eğer siirtten yani orjinal olması daha iyi.Bazı kişilerde daha çok kepek yapıyor.Saç yapışmış gibi oluyor.Ben kullandım bunuda ama bıraktım sonra

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı