Saçma bir okul kuralı yazın

Herkes üniforma zorunluluğundan bahsetmiş ancak adamlar onu keyiflerinden giydirmiyorlar.
Okula yabancı birisi gelirse anlamak için, okul dışında öğrenci olduğunu belli etmeniz için yapıyorlar. Allah korusun okulda bu zorunluluk kalksa ve içeriye sizin yaşlarınıza benzeyen sivil kıyafetli birisi girse, içeridekilere yasaklı maddeler satsa. Olur mu? Üniforma ile en azından bunun önüne geçiyorlar. Ha, her gün üniforma sıkıyor olabilir. Ne bileyim Çarşamba günleri serbest vesaire olabilir ancak bana göre üniforma cidden gerekli.

Bu arada okulda en gereksiz kural kesinlikle devamsızlıktan belge alamama-kalma kuralı.

Bence sacma degil, zaten tenefuslerde serbest. O ses insani derste gicik eder.
Şimdiki zamanı bilmiyorum da bizde komple yasaktı. Sessiz çiğneniyor gayet. Yemekten sonra ağız kokusu geçsin diye atıyorduk ağıza. Cak cak çiğneyenler kesinlikle uyarılmalı ve gereken yapılmalı. Ama kantin gibi kokacağımıza gayet de serbest olmalı bence sakız. (Şu an ki kuralları bilmiyorum.)

Hayır değil.
Herkes üniforma zorunluluğundan bahsetmiş ancak adamlar onu keyiflerinden giydirmiyorlar.
Okula yabancı birisi gelirse anlamak için, okul dışında öğrenci olduğunu belli etmeniz için yapıyorlar. Allah korusun okulda bu zorunluluk kalksa ve içeriye sizin yaşlarınıza benzeyen sivil kıyafetli birisi girse, içeridekilere yasaklı maddeler satsa. Olur mu? Üniforma ile en azından bunun önüne geçiyorlar. Ha, her gün üniforma sıkıyor olabilir. Ne bileyim Çarşamba günleri serbest vesaire olabilir ancak bana göre üniforma cidden gerekli.

Bu arada okulda en gereksiz kural kesinlikle devamsızlıktan belge alamama-kalma kuralı.

Devamsızlıktan belge alamamak ve devamsızlık sınırının çok düşük olması konusunda haklısın. Üniforma konusunda ise birisi madde satacak olsa üniforma giyip satar. Zaten bizim buradaki çoğu okulun üniforması ya aynı ya da çok benziyorlar. Üstüne sadece Pazartesi günleri üniforma kontrolü yapılıyor ve isimleri alınıyor sadece. Hadi Pazartesi günü öğlen bile sivil olarak gelip satış yapabilirler, her dakika her öğrenci kontrol edilmiyor.

Devamsızlıktan belge alamamak ve devamsızlık sınırının çok düşük olması konusunda haklısın. Üniforma konusunda ise birisi madde satacak olsa üniforma giyip satar. Zaten bizim buradaki çoğu okulun üniforması ya aynı ya da çok benziyorlar. Üstüne sadece Pazartesi günleri üniforma kontrolü yapılıyor ve isimleri alınıyor sadece. Hadi Pazartesi günü öğlen bile sivil olarak gelip satış yapabilirler, her dakika her öğrenci kontrol edilmiyor.
Çok rahat anlarlar bu arada. Ders saati dışarıda okul formasıyla olan veya koridorda olanlardan zaten çoğunlukla isim vesaire istenir. Ek olarak kamera kayıtları için içine girince daha zor oluyor. Devlet zarar edeceği işe bile bile girmez. Hem okulun reklamı, hem öğrenci olduğunu hem de güvenlik olarak daha iyi bir yol olduğu kesin. Okul üniformasıyla koridorda beklenmez ki zaten her koridorda nöbetçi öğretmen var :D

Kızların saçları bağlı olacak, erkeklerin saçı uzun olmayacak. Hiç dertleri yokmuş gibi tek uğraştıkları şey sırf erkeğim diye uzun saçımsa bu en saçma kuraldır. Sen neden kendi kararlarını verebilen bir bireyin saçına karışırsın ki?

Kızların saçları bağlı olacak, erkeklerin saçı uzun olmayacak. Hiç dertleri yokmuş gibi tek uğraştıkları şey sırf erkeğim diye uzun saçımsa bu en saçma kuraldır. Sen neden kendi kararlarını verebilen bir bireyin saçına karışırsın ki?
Uzun sacin baglanmasini istemeleri normal, bit falan oyle bir seyler iste tam bilmiyorum ben de. Ama erkeklerin saclarini uzatmalarini engellememeleri gerek.

Bu standart bir okul kuralımı yoksa bizim müdürün kuralı mıydı bilmiyorum. Bizim lisede takım elbise olayı vardı. Gri pantolon ve siyah ceket falan. Mayıs ayının sıcağında okula siyah ceketsiz gelmek yasaktı. Zaten güneşte pişiyoruz. Ceketsiz gelenleri okula almıyor geri gönderiyorlardı. Ve bunun yüzüne arkadaşımla disipline verilmiştik. Bütün okullar yaz uygulamasına geçip tişörtle gidiyordu. Bizde siyah ceketle, değişik bir durumdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı