Sadece C diskine format atmak

Bloodyy

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2019
Mesajlar
554
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce birçok kez format attım fakat D diskine hiçbir şey yüklemediğim için D diski formatlanıyor mu bakmadım. CD veya USB kullanmadan sadece C diskine format nasıl atılır? Steam'de yüklü bir sürü oyun var kimisini fazla oynarım kimisine hiç açmam bile. Oynayacağım oyunları yedekleyip yedeği D diskine atacağım formattan sonra yedekten kur yapıp C diskine tekrar kuracağım. Ayarlardan bu bilgisayarı sıfırla yapıp C diskine nasıl format atabilirim hangi seçeneği seçmem gerek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlardan “bu bilgisayarı sıfırla” seçeneğini kullanırsanız, bütün işlemi sistem kendisi yapar, disk sormaz. Temiz kurulum öneririm sıfırlama yerine.
2 seçenek sunuyor diye hatırlıyorum formata başlarken fakat şuan hiçbir şeyi yedeklemedim yanlışlıkla formatı başlatırım diye denemiyorum.
 
Bilgisayarı kapat tuşuna basarken shift tuşuna basılı tutun. Gelen ekranda bilgisayarımı sıfırla seçeneğini seçin. Sadece windowsun kurulu olduğu diski sil seçeneğini seçerseniz sorun yaşamazsınız.
 
Bilgisayarı kapat tuşuna basarken Shift tuşuna basılı tutun. Gelen ekranda bilgisayarımı sıfırla seçeneğini seçin. Sadece Windows'un kurulu olduğu diski sil seçeneğini seçerseniz sorun yaşamazsınız.

İnternetten baktım yanlışım varsa düzeltin. Önce her şeyi kaldır seçeneğine basıcam sonra yanlızca Windows'un kurulu olduğu sürücüyü seçeceğim değil mi?
 
2 Seçenek sunuyor diye hatırlıyorum formata başlarken fakat şu an hiçbir şeyi yedeklemedim yanlışlıkla formatı başlatırım diye denemiyorum.

Evet, 2 seçenek sunuyor ya verilerinizi ve dosyalarınızı kaybetmeden Windows’u sıfırlamak, ya da bütün sistemi sıfırlamak.

Ama 2 seçeneğide seçseniz programlar silinir, tavsiyem diskinize yeni bir birim oluşturun oyunları ve dosyaları oraya kopyalayın. Ardından USB hazırlayıp temiz kurulum yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı