Sadece kalori açığı kilo verdirir mi?

"Ne yersem yiyeyim" kısmı biraz açık uçlu ve tehlikeli ancak işin sağlık, yağ yakma, kas kaybetmeme gibi durumları göz önünde bulundurmazsak, evet kalori açığı ile kilo verilir.
 
Bu konuda biraz bilgiliyim. @RPM'nin söylediği gibi ne kadar kalori açığı oluşturursanız oluşturun yine şişman durursunuz ve asla sağlıklı değil örnek veriyorum 1200 kalori açığı yerine 600 kalori açığı oluşturun ama protein kalsiyum ağırlıklı düşük yağ oranlı yiyecekler ve içecekler tüketin.

Yine de diyetisyen eşliğinde yapmanız daha sağlıklı kafanıza göre diyet önermiyorum.

Eğer diyetisyene param yok dersenizde yağ tüketmeyin dengeli beslenin tavuk et vb. haşlayarak yemenizi tavsiye ederim.
 
"Ne yersem yiyeyim" kısmı biraz açık uçlu ve tehlikeli ancak işin sağlık, yağ yakma, kas kaybetmeme gibi durumları göz önünde bulundurmazsak, evet kalori açığı ile kilo verilir.

Kas kaybı nasıl önlenir günlük ihtiyacım 3000 kalori ben 1300-1600 değişiyor son zamanlarda

Kalori açığı kilo vermenizi sağlar ancak "ne yersem yiyeyim" kısmı tehlikeli. Çok yağlı yiyecekler tüketirseniz yağ oranınız artar, kilo verseniz bile kilolu durursunuz.

Şu anda 188 boy ve 93.4 kilom var (yaş 14) kilolu duruyorum zaten daha da kilolu durursam sıkıntı nasıl önlerim?
 
Yaşın biraz küçük bence bizim tavsiye vermemiz için. Kafana takacak kadar da fazlan yok boyun epey uzun. 5-6 kilo bilemedin 10 kilo versen senin için yeterli olacaktır zaten daha kilolu falan da durmazsın mümkün değil.

Bu durumda yine tavsiye etmem ancak 10 kilo için de kas kaybı vesaire çok takmanı gerektirecek şeyler değil mühim olan bunu bir alışkanlık haline getirmemek sürekli alıp vermek gibi.

Günlük ortalama alman gereken protein miktarını hesaplayıp o proteini aldığın müddetçe "büyük" ölçüde kas kaybı konusunda sıkıntı yaşamazsın ancak proteini alırken de karbonhidrat ve yağı da kesinlikle unutmamak lazım hele ki senin yaşında birisi için. Karbonhidrat günlük enerjini sana verir yeterli miktarda almazsan bitkin düşersin. Yağ beyin fonksiyonlarının çalışması için çok gerekli.

Özetle kas kaybı için protein çok kritik, karbonhidrat ve yağ alımını da sıfıra indirme tamamdır.

Yine söylüyorum yaşın bu konuda buradan tavsiye almak için biraz küçük.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı