Sadece matematik dersi kötü olan biri için meslek önerisi

Antrenmanlarla Matematik 1 ve 2 kitabını al bak bakalım yapabiliyor musun? Daha sonra dönem konuları için PDF'leri çıktı alıp Rehber Matematik'den izleyerek dene bakalım yapabiliyor musun? Benim 11. sınıfa kadar matematiğim 50'yi geçmedi. Bunları yaparak hem notlarımı düzelttim hem de matematik bana mantık kattı.
 
Matematiğinin kötü olması hep kötü olacağı anlamına gelmez. Kimse senden kanun açıklamanı beklemiyor. Hedeflediğin mesleğe yetecek kadar bilsen yeterli. Yapabildiklerin hayallerini yönlendirmesin, hayallerin yapabildiklerini yönlendirsin.

Maalesef belli bir seviyede matematik bilmeden bir yere gelmen zor. Gerçi ülkemizde bilsen de zor da o ayrı konu :)
 
İstediğim mesleklerin hiçbirisinin ilgili bölümlerini okuma imkanım olmadı. Rastgele bir bölüm seçtim. Sınavlar çevrim içi olmasaydı bu sene bitirmem de zor olacaktı. Okuyacağın bölümle ilgili bir işte çalışmak zorunda değilsin. Tabii öyle bir işte çalışsan daha iyi olur ama toplumun %95'i istediği işte çalışmadığını söyler ama ben pek inanmıyorum buna. İnsanları tatmin etmek zor. İlgi alanlarım hayalden ibaret kaldı benim için. Bir işe gireceksin çalışmaya başlayacaksın bir gün. İlgi alanın olup olmaması fark etmeyecek. İstediğin bir bölümü okuyup o disiplinde iş bulamama ihtimalin de var ama onu göze almak zorundasın zaten. Lisans veya lisansüstü eğitimin olursa maaşın asgari ücretten yüksek olur aksi takdirde asgari ücrette sürünürsün. Maddi durumu iyi olmayan insanlar için asgari ücretle yaşamak karın tokluğuyla yaşamak anlamına geliyor. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan kişilerin de okuyup iyi bir meslek sahibi olabildiğini görmedim. Sadece filmlerde görebilirsin. :) Aynı lafı 2-3 kere tekrar etmeden veya uzun uzun açıklamadan anlayamayan çok insan var veya dini safsatalara inanan ve bu insanların bir kısmı lisans veya yüksek lisans mezunu oluyor. Buna çok şaşırıyorum gerçekten.

Ben birinin aptal olsa bile herhangi bir şey üzerinde çok çalışırsa yapabileceğini düşünüyorum.

Öyle zaten. Sadece aptal olmaması da yetmiyor ama gerekli imkan ve koşullara sahip olması lazım. "Aç ayı oynamaz"
 
Neyden zevk alıyorsanız o işi yapın. İnsanları savunmayı adalet aramayı seviyorsanız avukat, insanların sorunlarını dinlemeyi çözmeyi seviyorsanız psikolog olabilirsiniz mesela.
 
11 ve 12. Sınıf matematiği yapamıyorsan ve sözelin zaten iyiyse sözel bölüm oku. Matematik aslında mantığını karardıktan ve soruyu anladıktan sonra oldukça basit ders ama ne yaparsa yapsın matematiği yapamayan biri bence hiç zorlamadan sözele gitsin. Matematiği zorla yapmaya çalışmanın stresten tut intihara kadar yolu olabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı