Sadece tek RAM slotu çalışıyor

DenDaLion

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Apacer 16 GB 5200 Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
Radeon 7900 GRE
Anakart
Gigabyte A620M DS3H
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba. Bir aydır bu sorunla uğraşıyorum artık ne yapacağımı bilemiyorum. Anakartıma BIOS güncellemesi yaptıktan sonra açılış ekranında dondu ve açılmamaya başladı ben de bir bilgisayarcıda BIOS yazdırdım. Artık bilgisayar çalışıyor ancak sadece soldan 2. RAM slotu RAM'i okuyor. Bilgisayarcı RAM'de sorun olduğunu söylediği için garantiye gönderdim ve değiştirilip gönderildi ama taktığımda yine görüntü yoktu.

Bu sefer anakartı garantiye gönderdim anakartta sorun olmadığını söyleyerek geri kargolamışlar. Artık işlemciden şüpheleniyorum (R5 7500F) çünkü işlemciyi çıkarıp taktığımda hiç görüntü yokken bu sefer görüntü geldi ama açılış ekranında kaldı. Sorunu nasıl tespit edeceğim? Ne yapacağım? Artık stres yapmaktan yoruldum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

En alt paragrafta dediğim gibi. Birden fazla ayarı değiştirmiştim EXPO'yu açarım eğer tekrar açılmazsa kapatırım sorun olmaz diye düşündüm. EXPO'yu açtıktan sonra hangi ayarı yaptıysam bir daha açamadım bilgisayarı. Yüksek ihtimal dediğiniz gibi uyumsuzluk vardır ama RAM'ler iade süresinden çıktı üstüne bir de ateş pahası umarım bir yolunu bulup düzeltebilirim.

Bende de aynı sorun var, nasıl çözüleceğine dair bir gelişme olursa paylaşın arkadaşlar. Bende MSI anakart var, MSI resmi forumunda bunun anakartta işlemci pinlerinde bir yamulma veya işlemci termal macununun taşmasının neden olduğu yazılmış. Mümkünse yamulan pini yavaşça düzeltin , taşan macun varsa temizleyin demişler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…