- Makaleler
- 5
Saf Arch vs Linux Mint Xfce (Ubuntu tabanlı) farkları neler? Hangisini tercih edersiniz ve neden?
Kaynak bolluğu ve hız açısından Arch Linux der geçerim.
Rehber: Arch Linux kurulumu
Selam, Uzun bir aradan sonra rehberi yenilemenin zamanı geldi ve bugün bunu yapıyoruz. Önceki hâline göre daha okunur, anlaşılır, görsellerle zenginleştirilmiş bir rehber. Hazırsanız başlayalım! Kurulum UEFI, 64 Bit için geçerlidir. Öncelikle bir tane Arch Linux tabanlı dağıtım seçin. Herhangi...www.technopat.net
Arch tabanlı olan Endeovour OS kursam olur mu? Yoksa illa saf Arch mı kurmalıyım?
Bence Linux Mint geriden geliyor ve güncel bir Linux dağıtımı değil. Yanılıyor muyum?Arch ve Ubuntu-Debian tabanları arasında fark yoktur. Tek farlılık paket yöneticileri farklıdır.
Arch paket yöneticisi daha hızlıdır. Şahsen bana öyle geliyor.
Linux Mint daha kararlı hareket ediyor ve bu yüzden Rolling değil. Sürümleri Fixed olarak alıyor LTS kerneli kullanıyor bu açıdan daha stabildir. Güncel bir dağıtımdır Linux Mint. Ancak Arch da tabiki kararlı ancak daha güncel kernel kullanır en güncel olan yazılımlarıda hızla alır. Daha sorunsuz bir işletim için LTS kernel olan bir distro seçebilirsiniz Mint şart değil. hatta Arch Linux da LTS kernelde kullanabilirsiniz. Arch hız bakımından iyi daha ileri bir seviye kullanıcı iseniz veya daha çok kurcalamayı sever veya öğrenmek isterseniz. Arch doğru tercihtir. Arch kullanıcısıyım memnunum. Benim için tabanın bir önemi yok. Yani kısacası aralarında büyük farklar yok distrolar arasında boğulmaya hiç gerek yok.Bence Linux Mint geriden geliyor ve güncel bir Linux dağıtımı değil. Yanılıyor muyum?
Ki zaten günümüzde Flatpak ve Appimage gibi yenilikçi çözümler sayesinde yerel paket yöneticilerinin pek bi önemi kalmadı. Ben OpenSuse MicroOS gibi işletim sistemlerinin yaygınlaşmasından yanayım.Ki, aşırı porfesyonel kullanıcılar Paket yönetim noktalarında takılmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.