Saf Arch vs Arch Tabanlı Dağıtımlar

Arch Linux + Zen kernel kullanıyorum ve şu ana kadar kullandığım en stabil dağıtım oldu. İçerisinde ekstra bir şey olmadığı için daha hızlı oluyor diğerlerine göre. Doğru yapılandırmalar da uygulanırsa tadından yenmez oluyor :)
LTS kernel kullanırsan hepsi stabil olur. Bu arada ben normal Arch için konuştum.
 
Sadece kernel ile bitmez. İlk Arch kuruşumda X açılmamıştı. 10 dakika sürmedi deneyimim. Kıstaslarımdan biridir. İlk 30 dakika içinde bir sorun çıkartırsa basarım formatı bir daha da kurmam. Arch'ın release modeli uyduruk biraz. Her programı neredeyse çıkar çıkmaz depoya indirmek çok saçma bence, hiç gerek yok. Hani yeni bir özellik eklenir ve senin için önemli ve ihtiyaçtır o zaman yüklersin. Yoksa kesinlikle sakat bir davranış bence. Arch yüzünden rolling release dağıtımlar unstable diye meme oldu. Alakası yok rolling release ne anlama gelir bilmiyorlar.
 
Arch'ın release modeli uyduruk biraz.
Haklısınız hocam biraz da o yüzden aslında zen kurdum. Öncesinde Xanmod kurmuştum 3 saat sürmüştü patch'lemesi. Bir gün sonra yine güncelleme geldi baktım yine 3 saat sürdü Xanmod'u kaldırp zen kurdum. Biliyorsunuzdur bazı değişiklikler yapmışlar ben de deniyim dedim memnun kaldım. LTS kullanmak aslında mantıklı ama nedense o donma takılma sorununu çözemediğimden biraz da mecburen kullanmıyorum LTS'yi.
 
Haklısınız hocam biraz da o yüzden aslında Zen kurdum. Öncesinde Xanmod kurmuştum 3 saat sürmüştü patch'lemesi. Bir gün sonra yine güncelleme geldi baktım yine 3 saat sürdü Xanmod'u kaldırp Zen kurdum. Biliyorsunuzdur bazı değişiklikler yapmışlar bende deneyeyim dedim memnun kaldım. LTS kullanmak aslında mantıklı ama nedense o donma takılma sorununu çözemediğimden biraz da mecburen kullanmıyorum LTS'yi.

Aslında LTS kernelin daha az sorun çıkartması lazım. Ama tabii Arch'ın LTS kernel anlayışı da biraz saçma, onlara göre en son çıkan LTS kernel stable demek, halbuki gerçekte böyle değil. Bizde LTS kerneller de önce testing deposuna inip test edildikten sonra stable reposuna iniyor. Bazı versiyonlar stable deposuna hiç inmeden şutlanıyor sorunlu oldukları için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı