Sahibinden.com dolandırıcı satıcılara dikkat

Vallahi hocam Param Güvende açtığım halde bazıları EFT yapıyor bana gönderiyorum ürünü tamamen tercih meselesi örneğin birinin istediği bir anakart RAM vs. olursa şehir dışındaysa nasıl güvensin satıcı ben empati kurduğum için Param Güvende açıyorum çok şükür dolandırıcıya denk gelmedim gelirsekte nasip büyük para değil sonuçta dolandıran çocuksa canı sağ olsun der geçerim maddi durumlar ekonomi ne yazık ki ülke olarak kötüyüz yardımcı oldum diye düşünürüm ama yaşı büyükse benden çekeceği var kan alırım adamdan 😅 😂

Sabah yurt içi hukuki işlem başlatırız dedi iade ediyoruz kargoyu teslim almak zorundasın bak hele siz kimsiniz lan daha geçen MNG kargomu getirmedi diye elemanlara posta koydum yarın getirdiler kargoyu 😅😂 bunlarda hiçbir cacık yapamaz rahat olun haklıysanız hakkınızı kimseyi yedirmeyin gerekiyorsa dava açsınlar sıkıntı yok, otokoça hırsızsınız diyen tek adamım dava açabilirsiniz diye de talepte bile bulundum hukuki süreç başlatsınlar bakalım kim zararlı çıkıyor.

Tam emin olmamakla beraber teslim alinmayan kargodan dogan hukuki bir surec yok diye biliyorum, kolpa sikmislar.
 
Açıkçası yukaridaki durumda kargo paketini acarken video yoksa bir cacik yapilamaz.
Sizin durumunuzda birisi urunu teslim alana kadar para sahibindende bekleyecek diye tahmin ediyorum. Yurticide urunu cok uzun sure muhafaza etmeyecektir, karsi tarafla tatliya baglamaya calisin.


Konu sahibi benim Otokoç'la orta yol bulup anlaşmadım, yazdıklarımı silmiyorum. Zararımı karşılamadılar üstüne yattılar bende karşılık verdim, konu kapandı. İstiyorlarsa açsınlar dava süreç başlatsınlar bakalım kim zararlı çıkıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden böyle konularla ilgilenmiyor. Ben daha gecen ay dolandırıldım. Nzxt c850 power suply sattım adam kargoyu alır almaz iade başlattı. Bana power suply yerine bere gönderdi. Sahibindeni aradığımda yapabilecekleri birşey olmadığını kargocuya tutanak tutturun yasal yollara başvurun dedi. Kargocuda ben neyin tutanağını tutuyum ürün eksik değil yırtık değil içindeki sizin sorununuz dedi. Yani kısacası sahibinden de böyle bı açık var ve dolandırıcılar nedense hep çocuk çıkıyor burasıda ayrı konu . Yüz yüze satış daha iyi yoksa git sıfırını al. En azından sinirin bozulmaz bu tarz durumlar yasamayiz
Tutanak tutmanın eksik yırtık olmayla alakası olmaz, tutanak tutmak kargocunun size şahit olmasıdır. Tutanakta kargonun içinden çıkanları yazar, içinden ne çıkmış olursa olsun. İçinden çürümüş turşu çıksa, "turşu (çürümüş)" diye yazacak yani eksiği yırtığı yok.

Konu ile ilgili olarak da, iadeyi teslim almadıkları zaman hiç geri gönderme gibi bir durum yaşamadım ben o şubede bekledi kargo. Sahibindenin geri sayımı bitince de paramı geri aldım. Şahsi yorumum fazla celallenmişsiniz, farklı firmalarla yaşadığınız sorunları da gerginlikle çözdüğünüzü anlatıyorsunuz biraz çekici geliyor anladığım kadarıyla da firmalarla veya insanlarla yüz göz olmak çok da kârlı bir iş değil, övünmesi zevkli gibi dursa da. Karşı taraf zaten iadeyi alacağını söylemiş ve param güvende kullanıyorsa almak zorunda da devamında bir şeyleri devam ettirmenin lüzumu yoktu gibi düşünüyorum.
Yurtiçi'ye gelecek olursak, eğer ki iadeyi geri gönderme gibi bir prosedür yoksa (ki zannımca olmaması gerekir) ve buna rağmen geri gönderdilerse oluşan zararlardan onlar sorumlu olur. Olması gereken kargonun şubede kalması ise, kargo şubede kalacak; iadeyi geri göndermek nedir hayatımda ilk defa duydum!
Eğer prosedür gereği geri gönderiyorlarsa da siz almayın hadi bakalım siz olmadığınız için bir daha geri gitsin (!) saçmalıklar dünyası. Siz teslim almadıkça bir problem olmayacaktır.
Şahsi tavsiyem ise kimse ile gereksiz iletişime ve yüz göz olmaya gerek yok, tavsiye niteliğinde söylüyorum kâle almamak sizin elinizdedir.
 
Son düzenleme:
ASUS anakart aldım Param Güvende aracılığıyla eleman abisininmiş AM5'e geçtiği için bu anakart o yüzden sökmüş bana dediği buydu yani çalışan bir anakart olması lazım bana geldi RAM'leri görmüyor daha ne var bilmiyorum gerçide DRAM ışığı yanıyor o şekil kalıyor anakart kısaca bozuk mal satmış.
Taktiği bu galiba zihniyeti; teslim aldıktan sonra bildirim geliyor onaylayın şeklinde işte kargo geldi ürünü gördüm onaylamamı bekledi herhalde 😂

1- almadan önce sorduğum soruları silmiş normalde silinmiyor suçu Sahibinden'e attı sahibinden siliyor ayağına yattı kendisi silmiş.
2- sonra kendi malıymış gibi upgrade nedeniyle satışa çıkardım diyor.
3- abisi yurt dışında ürünü kullanıyormuş 80 dolar için yurt dışından vergisi ödenmemiş ürünü getirip satmış.
4- itiraf ediyor test edebil diye Param Güvende'yi açmış.
5- abisinin şirketi varmış bir sürü bilgisayarı varmış yalandan yalana hikaye yazıp yazıp durdu.

Şimdi ben bunu CİMER'e vergisi ödenmemiş ürünü satışa çıkardığı için şikayet etsem haklı mıyım? Eğer doğruyu söylüyorsa vergisi ödenmemiş ürünü abisi getirmiş kardeşide satıyor yazdıklarından bu sonucu rahatlıkla çıkarıyorum.

İade için ürünü kargoya verdim ayın 2'sinde, ayın 3'ünden beri alıcı teslim almıyor.
Yurtiçi Kargo arayıp bugün kargoya geri size gönderiyoruz diyor,
Sahibinden'i aradığımda kargoyu teslim almayın alırsanız satın almış olursunuz ürünü diyor.
Tüketici kanunları gereği iade ettiğiniz ürünü geri gönderir teslim alırsanız ürünü kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Görselleri paylaştım ısrarla iade kargoyu teslim almayıp başka ilde yaşadığını beyan etmiş Yurtiçi Kargo'ya...

1. Satıcının nezaketi güzel ve kibar, dolandırıcı adam arkasına bakmaz bakarsa küfreder bir daha yazmaz. 2. RAM sorunu uyumluluktan olabilir, 3-4 farklı RAM çeşidi denemeden bu bozuk demek yanlış 3. RAM takarken zorlandığını, orijinal olmadığını söylemişsiniz ki bu biraz sizinle alakalı görünüyor. RAM takmaya çalışırken RAM yuvasını bozmuş olabilirsiniz. 4. Olarak söylediği bilgiler oldukça tutarlı ve zorunda olmamasına rağmen açıklama yapmış. 5. 3'te söylediğimi düşünerek teslim almamak istemiş olabilir.

Ben daha önce UK yazabilen bir dolandırıcı görmedim, oraya kişisel bilgilerini kayıt ediyorsun. 3-5 kuruş için hiçbir donanımlı insanın dolandırıcılığa gireceğini sanmıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden böyle konularla ilgilenmiyor. Ben daha gecen ay dolandırıldım. NZXT C850 Power suply sattım adam kargoyu alır almaz iade başlattı. Bana Power suply yerine bere gönderdi. Sahibindeni aradığımda yapabilecekleri bir şey olmadığını kargocuya tutanak tutturun yasal yollara başvurun dedi. Kargocuda ben neyin tutanağını tutuyum ürün eksik değil yırtık değil içindeki sizin sorununuz dedi. Yani kısacası sahibinden de böyle bir açık var ve dolandırıcılar nedense hep çocuk çıkıyor burasıda ayrı konu. Yüz yüze satış daha iyi yoksa git sıfırını al. En azından sinirin bozulmaz bu tarz durumlar yasamayiz.

Bende uzun süre satış yaptım Param Güvende ile de satış yaptım hiç dolandırıcıya denk gelmedim bisiklet dahi sattım üst düzey, bana böyle bir olay gelse o çocuğu ağzını burnunu dağıtmak için elimden geleni verip bulurdum.
 
Vallahi hocam 2200G taktım B450 B350'den sonra çıkan 3. serisi ve sonrasını direk görmesi lazım. Ben 2200G taktım, görüntü alabilsem BIOS güncellicektim. Zaten 5900X işlemci takacaktım. Zaten güncellemeden 5900X görmesi imkansız, BIOS pili söktüm yarım saat sonra taktım vs. tekrar söktüm. Sonra dedim neyi zorluyorum bozuk işte. Gittim çalışan bilgisayarımdan G.Skill RAM'leri söktüm vs. onları taktım. Dual yok yani görüntü gelmiyor. Karşı taraf güncel çalışan bilgisayardan söktüm AM5'e geçildiği için satıyorum diyor. Sıkıntı burada dese bilmiyorum çalışmayabilir. Ben de almayacağım ürünü ama yalan üstüne yalan sonra hikaye yazınca tilt oluyor. O kadar alışveriş yaptım, ürün aldım sattım Param Güvende'yle bu tarz durumu ilk defa yaşıyorum...



O RAM'ler şu an çalışıyor sistemde takılı o anakartı çalıştırmayıp ASUS Crosshair VI anakartında takılı çalışıyor. Resim istersen atarım 😅
Benzer bir durumu bende yaşadım. Birkaç ay önce bende anakartı değiştirdim. Adam çalışırken ve konuşarak bana detaylı videosunu çekti ve ürünü gönderdi. Ürün bana ulaştığı gibi kurulumu yaptım. 2x8 ram var ve hiçbir slotta düzgün bir şekilde çalıştıramadım. Tek tek denedim yine olmadı. Dram arıza ışığı sürekli yanıyor. Aynı ramler benim anakartta çalışıyor, adamın çekip videosunu attığı kartta çalışmıyor. Tanıdık bilgisayar tamircisi bi arkadaşı getirdim eve ramlari ve slotların içini bir güzel temizledik. Sorunsuz çalıştı.
 
Benzer bir durumu bende yaşadım. Birkaç ay önce bende anakartı değiştirdim. Adam çalışırken ve konuşarak bana detaylı videosunu çekti ve ürünü gönderdi. Ürün bana ulaştığı gibi kurulumu yaptım. 2x8 RAM var ve hiçbir slotta düzgün bir şekilde çalıştıramadım. Tek tek denedim yine olmadı. DRAM arıza ışığı sürekli yanıyor. Aynı RAM'ler benim anakartta çalışıyor, adamın çekip videosunu attığı kartta çalışmıyor. Tanıdık bilgisayar tamircisi bir arkadaşı getirdim eve RAM'leri ve slotların içini bir güzel temizledik. Sorunsuz çalıştı.

Geçmişte bayağı sistem toplayıp sistem bozup sattım anakartın RAM slotu zamanla dararmaz ki normal değildi. Bana gelen anakart öyle bilgisayarcıya götürsem 1-2 saatlik iş olduğunu sanmıyorum. O RAM slotları bu kadar dar zorla giremez. RAM'leri takınca tık diye ses anakartta o olay bile yoktu. İşlemci açma kolu bile sonuna kadar indirmişler. Neden işlemci yeri açma kolunu sonuna kadar indirir bir insan? İlginç bir deneyimdi benim için 😅 😂

1. satıcının nezaketi güzel ve kibar, dolandırıcı adam arkasına bakmaz bakarsa küfreder bir daha yazmaz. 2. RAM sorunu uyumluluktan olabilir, 3-4 farklı RAM çeşidi denemeden bu bozuk demek yanlış 3. RAM takarken zorlandığını, orijinal olmadığını söylemişsiniz ki bu biraz sizinle alakalı görünüyor. RAM takmaya çalışırken RAM yuvasını bozmuş olabilirsiniz. 4. olarak söylediği bilgiler oldukça tutarlı ve zorunda olmamasına rağmen açıklama yapmış. 5. 3'te söylediğimi düşünerek teslim almamak istemiş olabilir.

Ben daha önce UK yazabilen bir dolandırıcı görmedim, oraya kişisel bilgilerini kayıt ediyorsun. 3-5 kuruş için hiçbir donanımlı insanın dolandırıcılığa gireceğini sanmıyorum.

RAM slotu öyle 1-2 defa takmayla bozulabilecek bir şey değil bilmeyen bir insan ters takarak zorlar RAM'i çöp eder 😅😂 RAM sorunu uyumluluk diyorsun takmış olduğum RAM anakartın uyumluluk paylaşmış olduğu ASUS'un listesinde var. RAM slotunu bozupta iade edecek kadar karaktersiz bir insan değilim çok şükür 3 kuruşluk insan olmadım bunu düşünecek kadar da düşmedim... Belki bu dediğini siz yapabilirsiniz de herkesi kendiniz gibi sanmayın.

Merak edenler için yazayım; satıcı taraf 4. gün sonunda iade aldı. Adres değişikliği yapmış kasıtlı bir durum değilmiş kargo takip numarasından gördüm bunu.

Benden tavsiye Param Güvende ile alışveriş yapacaklara ürünün çalıştığını görmeden almayın bu tarz durumlar yaşayabilirsiniz, satıcı bozuk malda satar elinizde kalır kargo geldi diye onaylarsanız geri dönüşü yok iade edemezsiniz bilginize kontrol edip denemeden onaylamayın. Süre tanınıyor ürünü kullanın 1 gün boyunca sonra onaylarsınız acele etmeyin onaylama olayını zaten süresi bitince otomatik onaylıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam 2200G taktım B450 B350'den sonra çıkan 3. serisi ve sonrasını direk görmesi lazım. Ben 2200G taktım, görüntü alabilsem BIOS güncellicektim. Zaten 5900X işlemci takacaktım. Zaten güncellemeden 5900X görmesi imkansız, BIOS pili söktüm yarım saat sonra taktım vs. tekrar söktüm. Sonra dedim neyi zorluyorum bozuk işte. Gittim çalışan bilgisayarımdan G.Skill RAM'leri söktüm vs. onları taktım. Dual yok yani görüntü gelmiyor. Karşı taraf güncel çalışan bilgisayardan söktüm AM5'e geçildiği için satıyorum diyor. Sıkıntı burada dese bilmiyorum çalışmayabilir. Ben de almayacağım ürünü ama yalan üstüne yalan sonra hikaye yazınca tilt oluyor. O kadar alışveriş yaptım, ürün aldım sattım Param Güvende'yle bu tarz durumu ilk defa yaşıyorum...

O RAM'ler şu an çalışıyor sistemde takılı o anakartı çalıştırmayıp ASUS Crosshair VI anakartında takılı çalışıyor. Resim istersen atarım 😅

Yok inanırım kankam ama G.Skill bir hatadır bu gerçeği değiştirmiyor. Konusu geçince gömesim geldi o yüzden 😅
 

Geri
Yukarı