Sahibinden.com üzerinden IBAN ile dolandırıldım

efe karahanlıı

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro m1

iPhone 15
Herkese iyi Sosyaller sahibinden.com'da bir satıcıdan iPad almak istedim. Adam Param Güvende ile göndermek istemedi hemşehrim olduğu için gereğinden fazla güvendim adamın dolandırıcı olduğunu anlamak için birçok neden vardı ama işte bir anlık gafletle dolandırıldık. Şöyle yapmasayadın güvenmeseydin vs. tarzı şeyler yazmayın. Nasıl oldu ben de anlamadım. Saniyeler içerisinde adamın verdiği IBAN adresine para aktarımı yaptım daha sonra haliyle ürünü kargolamadı ve her yerden engelledi. Elimde sadece telefon numarası ve IBAN bulunmakta. Açıklama kısmına cihazın seri nosuyla beraber bu tableti satın aldığıma dair ibare ekledim işe yarar mı bilmiyorum. Bu durumda ne yapabilirim kime başvurmam lazım? Uzun sürer mi? Uğraştığıma değer mi? Yoksa bir bardak soğuk su mu içmek gerekir (ödediğim ücret 7500 TL)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz şeylerde çok fazla farklı fiil hareket var bu dolandırıcılık olayı stabil bir şey her şey ortada ve müşteri ve satıcı ilişkisi var siz çok farklı bir şeyde bahsediyorsunuz birkaç sene sonra insanlar bu konulara bakacak ve soğuk suyu içecek senin şu an yazıdığın saçma şeyden dolayı bu konulara bakacak insanları düşün bir de 2-3 sene sonra ona göre yazını yaz dostum.

Umarım 3 sene sonra da insanlar hala böyle basit şekilde dolandırılmıyor olur ne diyeyim. Ben işlemin karakol ve hukuk kısmındaki ilerleyişine atıfta bulundum birebir aynı olayı yaşadığımı düşünseydim ilk mesajımda bundan bahsederdim zaten. Sizin fark edemediğiniz şu, yine söylüyorum kimse hakkını aramasın demiyor burada. Ancak dediğiniz gibi 1 günde o saydığınız işlemleri Türkiye' de yapacak bir tane bile birim maalesef ki yok. O kadar içindeyim ki bu işlerin, memurların vereceği cevaba kadar tahmin ediyorum da neyse. Umarım, 3 sene sonra mesleğinde daha liyakatli insanlar olur, daha iyi bir sisteme sahip oluruz da bu olaylar bu kadar uzamaz. Araç satışında bile noter bu yüzden yeni uygulama başlattı. Kimsenin aklına gelmiyor muydu sizce bu zamana kadar şu şu plakalı aracı satın alacağım bu onun tutarı diye. Kimler kimler dolandırıldı maalesef böyle. Umarım arkadaşımız sonuca en hızlı şekilde ulaşır.

Karakoldan mı savcılıktan mı?
Savcılığa gidersen daha hızlı olur. Örnek şikayet dilekçeleri var internette. Olayın ne şekilde olduğunu tarih, isim, hesap numaraları, hesap sahibinin adı vs hepsini yaz. Şikayet dilekçende şüpheli ismi olarak hesap sahibinin adını yaz. Büyük ihtimalle seni dolandıran kişi başkalarının hesaplarını kullanıyor. Hesap sahibi az ceza almak istiyorsa senin zararını karşılamak zorunda. Ayda bir savcılığa gidip dosyanda gelişme var mı diye kontrol edersin. Hesap sahibinin bilgilerini dosyada gördüğünde iletişime geçip zararını giderirse şikayetten vazgeçeceğini dile getirirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı