Sahibinden hesabım çalındı

mustafa uz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Dün çalışırken bir numara aradı. Kimsiniz dedim sahibinden.com üzerinden konuşmuştuk ürünü almak istiyorum demiştiniz falan dedi. Adımı soyadımı falan da söyledi. Bilgisayardaydım o sırada hemen girdim sahibinden.com'a baktım yarım saat içinde 30-40 kişiye mesaj atılmış ve mesajların çoğunda;
" Merhaba Param Güvende ile alışveriş yapmak istiyorum Hotmail hesabınızı benimle paylaşın"
Tarzında şeyler yazılmış. Hesap ve oturumlar kısmına baktığımda bilinen bilgisayar dışında bir bilgisayardan giriş yapıldığını gördüm (konum İzmir). O cihazın oturumunu kapattım sahibinden.com ile iletişime geçtim, şifre değiştirmemi söylediler. Şifre değiştiremedim, hesabı kalıcı olarak kapattım. Sonrasında mail şifremi vs. değiştirdim. Bundan sonra bir şey olur mu? Yapmam gereken bir şey var mı? Yorumlarınız neler?

Daha yapmanız gereken bir şey yok. Kişisel bilgilerinizin bir kısmına ulaşmış olsalar da sorun olmayacaktır ama hesaplarınızda veya maillerinizde siz yine de iki aşamalı korumaları aktifleştirin. Ayrıca bilgisayarınızda kişisel erişim bilgilerinizin sızdırılmasına yol açan bir virüs var mı yok mu bir tarama yapın gerekli programlarla.

Benimde başıma aynı şey geldi. Ancak sadece sahibinden değil, "Brave"de oturum açtığım tüm sitelere giriş yapılmaya çalışılıyor. Steam hesabıma bağlanılmaya çalışılıyor, discorduma giriliyor, daha saymadığım onlarcası. Brave'den şüphelenmeye başladım artık. Bilgisayarı Malwarebytes ve Kaspersky ile 4 kez taradım, sonuç alamadı. Brave'i sileceğim bu gidişle.

Benim de başıma aynı şey geldi. Ancak sadece sahibinden değil, "Brave"de oturum açtığım tüm sitelere giriş yapılmaya çalışılıyor. Steam hesabıma bağlanılmaya çalışılıyor, discorduma giriliyor, daha saymadığım onlarcası. Brave'den şüphelenmeye başladım artık. Bilgisayarı Malwarebytes ve Kaspersky ile 4 kez taradım, sonuç alamadı. Brave'i sileceğim bu gidişle.

Ben Brave kullanmıyorum. Belki sorun orada değildir. Ama olabilir bilmiyorum ilk defa karşılaştım böyle bir şeyle. Forumlara baktım birçok kişinin başına gelmiş.

Yakın tarihte benim de sahibinden hesabım kilitlendi. Tekrar aktif hale getirmek için kimlik bilgilerimle doğrulama yaptım. İlanlarıma baktığımda bana ait olmayan ev ilanı gördüm bir sürü de mesaj gelmişti. Hesap mı çalındı yoksa hata mı oldu bilemiyorum. Garanti olsun diye bütün şifrelerimi değiştirdim. Sahibinden sitesinde aktif oturumlara baktığımda sadece kendi kullandığım bilgisayar görünüyor.

Screenshot_1.png

İlanın kendisini sildim ama gelen mesajlardan ilan başlığı görünüyor.

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Son düzenleme:
Az önce aynısı bana oldu ama hesap hemen bloke olmuş kendiliğinden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı