Sahibinden Param Güvende ile yapılan alışverişte ürün yerine parayı göndermek iadeyi bozar mı?

gurkan67

Decapat
Daha fazla  
Sahibinden Param Güvende ile iPhone 7 aldım iade talebi oluşturdum. Telefon gelirken 2 tane batarya göndermiş, 1 tanesini kuzene verdim kuzen telefonu aldığım kişiye parasını göndermiş. Şimdi şöyle bir sıkıntı var. Adam 2 pili de istiyor, iadeyi kabul etmem kargo tekrar sana gelir paran havada kalır diyor. Ben paramı alabilir miyim bu durumda?

Sahibinden Param Güvende ile iPhone 7 aldım iade talebi oluşturdum. Telefon gelirken 2 tane batarya göndermiş, 1 tanesini kuzene verdim kuzen telefonu aldığım kişiye parasını göndermiş. Şimdi şöyle bir sıkıntı var. Adam 2 pili de istiyor, iadeyi kabul etmem kargo tekrar sana gelir paran havada kalır diyor. Ben paramı alabilir miyim bu durumda?

Alamazsın eksik ürün sonuçta.

Öncelikle bir başkasından satın aldığınız ve henüz onayını vermediğiniz bir ürünün bir parçasını neden kuzeninize veriyorsunuz?

İkincisi kuzeniniz sizin ürünü satın aldığınız satıcıya nasıl ulaşıp da parasını göndermiş anlatabilir misiniz?

Şu anda tamamen haksız durumdasınız hem etik anlamında hem de hukuken. Şahsın size gönderdiği ürünü beğenmediyseniz ya da arızalıysa iade talebi oluşturup geldiği gibi hiç bir şeyine dokunmadan geri göndermeliydiniz bunun dışında her deneme sahtekarlıktır kusura bakmayın.

O batarya olmadığı sürece o adamın keyfine kalmış maalesef Param Güvende'nin eksikleri.

Hocam burada mağdur edilen kişi konu sahibi arkadaşımız değil satıcı :) Adam telefon ve iki batarya yollamış alan ve burada konuyu açan arkadaş hem ürünün bozuk olduğunu söyleyip iade etmek istiyor hem de paketteki bir parçayı kullanmış göndermek istemiyor.

Öncelikle bir başkasından satın aldığınız ve henüz onayını vermediğiniz bir ürünün bir parçasını neden kuzeninize veriyorsunuz?

İkincisi kuzeniniz sizin ürünü satın aldığınız satıcıya nasıl ulaşıp da parasını göndermiş anlatabilir misiniz?

Şu anda tamamen haksız durumdasınız hem etik anlamında hem de hukuken. Şahsın size gönderdiği ürünü beğenmediyseniz ya da arızalıysa iade talebi oluşturup geldiği gibi hiçbir şeyine dokunmadan geri göndermeliydiniz bunun dışında her deneme sahtekarlıktır kusura bakmayın.

Hocam burada mağdur edilen kişi konu sahibi arkadaşımız değil satıcı :) Adam telefon ve iki batarya yollamış alan ve burada konuyu açan arkadaş hem ürünün bozuk olduğunu söyleyip iade etmek istiyor hem de paketteki bir parçayı kullanmış göndermek istemiyor.

Bana 2 taraf da haksız geldi adamın bozuk telefon yollaması ayrıca gerçekten cihazı test etmeden parçayı kuzeninize vermeniz büyük bir sorun.

Param Güvende alıcıların çok rahatlıkla suistimal edebileceği satıcıların ise rahatlıkla mağdur edilebileceği bir sistemdir şekil A da görüldüğü üzere... Kimse kusura bakmasın böyle şey olmaz. Adam bozuk ürünü geri almam dememiş, ürünü tam olarak istiyor gönderdiği gibi bunda hiç bir yanlış yok.

Bana 2 taraf da haksız geldi adamın bozuk telefon yollaması ayrıca gerçekten cihazı test etmeden parçayı kuzeninize vermeniz büyük bir sorun.

Satıcı Param Güvende ile ilan açarak ürünü geri alacağını ilan etmiş zaten. Neden bozuk ürünü satışa koymuş onu kendi bilir ama bozuk ürünü Param Güvende ile satarsan herkes geri yollar zaten.

Şu anda tamamen haksız durumdasınız hem etik anlamında hem de hukuken. Şahsın size gönderdiği ürünü beğenmediyseniz ya da arızalıysa iade talebi oluşturup geldiği gibi hiçbir şeyine dokunmadan geri göndermeliydiniz bunun dışında her deneme sahtekarlıktır kusura bakmayın.

Hocam burada mağdur edilen kişi konu sahibi arkadaşımız değil satıcı :) adam telefon ve iki batarya yollamış alan ve burada konuyu açan arkadaş hem ürünün bozuk olduğunu söyleyip iade etmek istiyor hem de paketteki bir parçayı kullanmış göndermek istemiyor.

Bataryayı göndermek istememek değil kuzenim 1 hafta önce bataryayı aldığı kişiden telefon aldı ve batarya konusunda anlaştı durum bu ve telefon ilandaki ile aynı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı