Sahibinden Param Güvende ile yapılan iadede alıcı farklı ürün gönderdi

Hemde nasıl bazı param güvende açık olmayan ilanlarda nasıl açmama sebepleri okuyorum bi' görseniz adamlar artık bundan para kazanıyor herhalde.
Geçen hafta ben de risk alarak 16 bin liraya param güvendeli ürün satmıştım ama demekki allah korumuş. Hiçbir sorun olmadan alıcı onayladı ve para hesabıma geldi.

Eskiden bu sistem satıcıdan komisyon almazdı. Şimdi hem alıcıdan hem satıcıdan çifte komisyon alıyor ve buna rağmen satıcıya hiçbir koruma sunmuyor. Devletin bu işe dur demesi gerek.
Madem bu kadar yüksek komisyonu alıyor, o zaman gerçekten aracılık hizmeti vermeli. Hem giderken hem de iade gelirken ürünü kontrol ederek göndermesi veya sadece ürünü önce kendi depolarına alıp ürünü fotoğraflamaları bile parasına değen ve koruma sağlayan bir hizmet olurdu.

Şimdi etliye sütlüye karışmadan ağır komisyonlarla kılçıksız parayı kaldırıyorlar. Hırsızlara da bayram ettiriyorlar.

Geçen hafta ben de risk alarak 16 bin liraya Param Güvende'li ürün satmıştım ama demek ki Allah korumuş. Hiçbir sorun olmadan alıcı onayladı ve para hesabıma geldi.

Eskiden bu sistem satıcıdan komisyon almazdı. Şimdi hem alıcıdan hem satıcıdan çifte komisyon alıyor ve buna rağmen satıcıya hiçbir koruma sunmuyor. Devletin bu işe dur demesi gerek.
Madem bu kadar yüksek komisyonu alıyor, o zaman gerçekten aracılık hizmeti vermeli. Hem giderken hem de iade gelirken ürünü kontrol ederek göndermesi veya sadece ürünü önce kendi depolarına alıp ürünü fotoğraflamaları bile parasına değen ve koruma sağlayan bir hizmet olurdu.

Şimdi etliye sütlüye karışmadan ağır komisyonlarla kılçıksız parayı kaldırıyorlar. Hırsızlara da bayram ettiriyorlar.

Gerçekten hırsızlar için açmışlar sistemi kullanmayın, kullandırtmayın. Bu haliyle tamamen bir dolandırcı aklama sistemi olmuş.

Zaten kullanmadığım bir üründü zararına satıyordum. Kullanmak isteyen biri olursa diye ilan açtım. Bu sistemi artniyetli kullanan çok insan var.

Az önce sahibinden müşteri hizmetleri yetkilisiyle görüştüm bizim sorumluluğumuzda değil deyip iadeyi geciktiremeyeceğini ve üstelik alım yaparken kişinin T.C girmeden aldığını daha yeni öğrendim. Biz satış yaparken bütün bilgileri doğruluyoruz ama alıcılar elini kolunu sallayarak alışveriş yapıyor. Bir düzenleme şart bu sisteme.

Şikayetvar'a da şikayet oluşturdum ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.

Şikayetvar'a değil de ticaret bakanlığına şikayet oluşturun. CİMER üzerinden kolayca oluşturabilirsiniz. Her mağdur olan şikayet etse, gerekli düzenlemeler yaptırılr.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı